1

Temat: Nity tarczy pływającej

Witam drodzy koledzy szukam zapinanych nitów do tarczy pływającej 320mm ale nigdzie nie mogę znaleźć, może ktoś da namiar na jakiś sklep? Z góry dzięki

2

Odp: Nity tarczy pływającej

może chodzi ci o te tuleje co łączą ze sobą części tarczy pływającej? te na których pojawiają się luzy a mimo tego ich się nie wymienia? problem ze znalezieniem tych części może właśnie jest związany z tym że są one niewymienne.
są podobno "specjaliści" co poprawiają je na tokarce albo prasie ale zawsze jest ryzyko że pogną ci tarczę. poza tym luzy i tak się pojawią. szczególnie przy częstych stopalach.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

3

aha rzeczywiscie chyba lepiej nazbieram te tysiac zlotych i kupie nowa bo przedni hamulec to przedni hamulec a nie chciał bym zeby mi sie koło zblokowało

4

delikatne luzy nie mają wpływu na hamowanie chyba że już masz takie luzy że mało si się tarcza nie rozleci. w każdym ścigu są luzy na tarczach hamulcowych u mnie w bladym na jednej tarczy jest większy luz niż na drugiej. nawet jak wymienię na nowe to i tak po 10-15 kkm pojawią się luzy a nie uśmiecha mi się wymieniać tarczy co sezon. jak masz ,luzy na obwodzie tarczy poniżej 2mm to śmiało możesz jeździć. zazwyczaj tarcze się rozbijają do około 1 mm i tak zostają do końca swojego żywota, a jak chcesz dojechać tarczę to kup twarde klocki hamulcowe wtedy tarcza się zużywa w takim samym tempie jak klocki ale za to jaka skuteczność hamowania

5

Jakiego producenta masz tą tarczę ?

HUSABERG 82

6

Ja w DRZ miałem luz na obwodzie ze 4 mm i dawało radę :) .

7

tarcze mam firmy ABM ale luzy sa katastroficzne ze podczas jazdy cała tak lata jak by sie kolki od łożyska wysypywały luz przod tył ma jakies 10mm

8

no to możesz zaryzykować rozbijanie nitów, w sumie to już nic nie tracisz