1 Ostatnio edytowany przez imot3ph (2012-05-18 08:49:07)

Temat: Honda FMX 650 - sprzedam

Cześć,

Moto do sprzedania jak w temacie:)
Rok 2007
Przebieg na liczniku to nieco ponad 7000 km. Nie wiem czy był cofany przez kogos, czy nie, ale po stanie motorka jestem w stanie uwierzyć, że jest autentyczny. Motor sprowadził mi znajomy jeżdzący po autka na zasadzie "Piotrek, jest coś fajnego za tyle i tyle, wziąć Ci? - jako, że jeździ transitem po auta ma zawsze miejsce na moto:)
Moto mnie wyszło wtedy 10500 plus opłaty.
Teraz znajomy przywiózł coś nowego, więc potrzebuję kaski:)

Co jest zrobione.
- zimą kupiłem nową tylną oponę od Szwini (diablo rosso 2, zrobilem w tym sezonie na niej jakies 600km - stan jak nowa)
- na przodzie zalozona jest dunlop D211GP Racer - potorowka z zeszlego roku - klei sie niesamowicie.
- dalem do regulacji zawory, gaźnik przeczyszczony i wyregulowany (z wymianą uszczelniaczy 300PLN)
- zalozony filtr k&n (to dostałem od kumpla :))
- zaraz po kupnie zmieniłem akumulator, bo stary nie dawał już rady (Yuasa) - jeszcze na gwarancji (150PLN)
- wymieniłem olej, filtr oleju (motul) (130PLN)
- nowe uszczelniacze w lagach + nowy olej (15W) (100PLN)
- założony jest przelotowy tłumik Yoshimura (dałem za niego 350PLN)
- nowe dętki (100PLN)
- nowa świeca
- handbary Zeta - białe (150PLN)

Moto jest w pełni gotowe do sezonu, pali bezproblemowo.

Minusy:
Plastik w dwóch miejscach pęknięty (w zasadzie niewidoczne, ale piszę)
Kupiłem supermociakowe lusterka i chciałem je wkręcić w kierownicę. Nie mogłem ruszać manetką i ją przyciąłem nożykiem. Później zrezygnowalem z lusterek i teraz mam brzydką manetkę - do wymiany.

Poza tym moto jest naprawdę w dobrym stanie. Zrobiłem nim trasę 800km w dwa dni bez najmniejszego problemu.
Cena jaka mnie interesuje za niego to 11300 (do małej negocjacji - bez yoshimury).

Honda długo posłuży nowemu właścicielowi, zero wkładu na tą chwilę.

Przejażdzka dla tych, którzy zostawią mi pół kasy (miałem już sytuację, że ktoś się wywrócił na moto i były same problemy)

Zdjęcie mam tylko jedno, z telefonu, dokładne mogę zrobić w sobotę lub niedzielę.

Tel 517 197 715
@ imot3ph@gmail.com

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/20/wp000006g.jpg/]http://img20.imageshack.us/img20/1958/wp000006g.jpg[/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

2

Odp: Honda FMX 650 - sprzedam

Zbiera się to jakoś przy takiej masie i niewielkiej mocy?

READY TO >> TERROR

3

Moment jest spory bo chyba 56Nm.
Mój kumpel na tym lata i nie odstaje ani nie narzeka.
Mało pali, łatwy serwis i co 5000km, części tanie.
Zawias twardy, heble wystarczające.

Kumpel przesiadł się z CBR1000 :p i jest git.

joł

4

Moto jest moim zdaniem niedoceniane.
Ja mam porównanie z popularnym XTX660 i Yamaha nie odjeżdza na prostej, za to w zakrętach FMX jest dużo lepszy (ale mysle, ze to zasluga lekkiej yoshimury i filtra - bez nich moto nie bylo tak żwawe). Tutaj usunięty jest również system "dopalania spalin", co przekłada się na lepszy moment.
Zawias USD daje radę i daje naprawdę sporo frajdy. Zalalem go olejem 15W i jest git:)

Gdzieś widziałem test, gdzie było porównanie XTX, DRZ, LC4 i tego i co prawda sumarycznie honda dostała ostatnie miejsce, ale na torze kartingowym jej czas byl gorszy tylko od LC4, co mysle mowi sporo o jej potencjale.

A silnik jest nie do zajechania ponoć.

5

Też jestem zdania, że moto niedoceniane.
Nie jest to wyczyn ale większość i tak szuka moto do miasta więc tam sprawdzi się świetnie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6 Ostatnio edytowany przez Koso (2012-05-18 11:28:32)

A jak z chłodzeniem, w korkach nie grzeje sie?

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

7

w korkach ?
o czym ty mówisz ...

motoslide.com

8

oj uwierz mi nie wszyscy się przepychają ;)

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

9

To jest moto chłodzone powietrzem:)
Nie ma z tym najmniejszego problemu Koso, tak jak w starej XT600

Ciekawostka - wiecie, że pierwszy Paryż Dakar wygrała XT500...chłodzona powietrzem?:)

10

A jak z v-maxem?

READY TO >> TERROR

11

Nie probowalem:)
Jak jechałem na Zakopiec autostradą trzymałem 130 przelotową i było jeszcze trochę.
Mogę dziś sprawdzić jak chcesz, ale pewnie koło 150:)

12

Fajne moto, sam przesiadłem się na takiego z zx9 i wcale nie żałuję... pamiętam że po pierwszych metrach jakie nim przejechałem, adrenalina waliła mi znacznie mocniej niż na szlifierce... Naprawdę robi wrażenie mimo że na papierze nie wygląda to tak słodko.

Honda FMX 650

13

Ostatnio przejechal się kumpel, ktory na co dzien jezdzi gixxem k5 750 i stwierdzil, ze chyba zmieni "orientacje" i sprzeda plastika:)

14

imot3ph napisał/a:

...wiecie, że pierwszy Paryż Dakar wygrała XT500...chłodzona powietrzem?:)

Taka?
http://www2.yamaha-motor.fr/actu/IMG/jpg/05_ym50_doc-17-XT500.jpg

----    Kupię     ----
Motorynkę ROMET.
  Z dokumentami.

15

Ta powstała na podstawie tej dakarowej:-)