1

Temat: Husqvarna SM450R

Hej,
Ciekaw jestem opinii użytkowników tego motocykla odnośnie eksploatacji i użycia na codzień. Miałem okazje jeździć na tym sprzęcie kilka dni temu (pod kątem poszukiwania maszyny dla siebie) i mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony osprzęt najwyzszej klasy, genialna porecznosc, a z drugiej strony takie wibracje i konieczność kręczenia silnika pod limiter, że po kwadransie miałem go dość, byłem po prostu zmęczony. Czy ktoś używa tego sprzętu do jazdy na codzień? Czy on nadaje się do użycia poza torem? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
pzdr
Bartek

Husqvarna SM450R

2

Odp: Husqvarna SM450R

Sorka kolego za szczerosc, ale to kolejny temat z dupy. To nie inni beda jezdzic tym motocyklem, tylko Ty. Skoro miales okazje jezdzic takim sprzetem i miales go dosc, to chyba znasz juz odpowiedz na swoje pytanie.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

3

ja mam kilka husek i jestem bardzo zadowolony!!

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4

Ja chętnie poczytam co myślą inni o tym sprzęcie.

Bez moto...

5

locdog napisał/a:

Hej,
z drugiej strony takie wibracje i konieczność kręczenia silnika pod limiter, że po kwadransie miałem go dość, byłem po prostu zmęczony.

hehehehe ;);) 

ja polecam 450 oraz KTM 525 lub 530 do turystyki :) można pół europy zwiedzić ..... jak będziesz delikatnie kręcił to dopiero po powrocie olej sie wymieni. Ustanowisz nowy rekord - 1milion kilometrów bez zmiany oleju

hehehehe

KTM 530 EXC-R

6 Ostatnio edytowany przez locdog (2012-05-13 15:38:35)

Jery ja nie uwazam, ze to jest "temat z dupy". Zanim wsiadłem na huske 450 przeszukałem net jak długi i szeroki i dyskusji z faktycznymi użytkownikami znalazłem może z 3, a reszta to wypowiedzi specjalistow, co swoja wiedze czerpali z googli, opowiesci kolegow i swojej wyobrazni. Dlatego nie interesuja mnie dywagacje teoretyczne, tylko wrazenia kogos, kto zyje z tym moto na codzien.

Maniek, latasz nimi tylko po torze, czy tez w warunkach ulicznych? Ja za CH nie moglem trafic na bieg jalowy na odpalonym silniku (ktorego wskaznik to drobniutka literka na wyswietlaczu LCD, wiec jej po prostu nie widac) wiec na czestych swiatlach to troche masakra.

Husqvarna SM450R

7 Ostatnio edytowany przez Ponczo (2012-05-13 15:58:20)

locdog napisał/a:

Maniek, latasz nimi tylko po torze, czy tez w warunkach ulicznych? Ja za CH nie moglem trafic na bieg jalowy na odpalonym silniku (ktorego wskaznik to drobniutka literka na wyswietlaczu LCD, wiec jej po prostu nie widac) wiec na czestych swiatlach to troche masakra.

:o

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

8

Może troszkę walnę klopsa - ale kto luz szuka po kontrolce?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9

hacker33 napisał/a:

Ktoś kto się uczy jeździć jest świeżym motocyklistą ?  :)

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

10 Ostatnio edytowany przez locdog (2012-05-13 17:03:01)

Ja piszę o tym, że tam w ogóle w luz nie można trafić. Wiadomo, że nie szukam po kontrolce, ale jak wszystko wibruje i drzy to milo by bylo zobaczyc katem oka swiecaca na zielono kontrolke... No dobra, widze, ze niczego sie nie dowiem.

Husqvarna SM450R

11

Ponczo napisał/a:
hacker33 napisał/a:

Ktoś kto się uczy jeździć jest świeżym motocyklistą ?  :)

właśnie ;) naprawdę luzu nie znaleźć w huśce... ??? luz dużo łatwiej wchodzi jak się moto toczy, na postoju z reguły trochę trudniej wrzucić, więc zazwyczaj jak stoję robię tak: wrzucam jedynkę i lekko puszczam sprzęgło i znów wciskam luz, z reguły bez problemu wchodzi ;)

12

Każdy dziś strasznie cięty..

SMCR AKR

13

znaleźć luz w husce 450 nie jest łatwa sprawa i nawet tuzin kontrolek nic tu nie poprawi ;-)

jesli chcesz latac tylko po miescie to zakup uważam za mało sensowny bo faktycznie wibracje mogą być uciążliwe a silnik lubi regularny serwis, za to na tor po kilku przeróbkach nadaje sie jaknajbardziej

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

14

To moze po dzwonie?? Pamiętaj ze to singiel!!

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

15

locdog napisał/a:

Jery ja nie uwazam, ze to jest "temat z dupy". Zanim wsiadłem na huske 450 przeszukałem net jak długi i szeroki i dyskusji z faktycznymi użytkownikami znalazłem może z 3, a reszta to wypowiedzi specjalistow, co swoja wiedze czerpali z googli, opowiesci kolegow i swojej wyobrazni. Dlatego nie interesuja mnie dywagacje teoretyczne, tylko wrazenia kogos, kto zyje z tym moto na codzien.

Ale to nie inni uzytkownicy beda tym jezdzic tylko Ty. Szukasz odpowiedzi na pytanie, czy wibracje i krecenie silnika na wysokie obroty bada Tobie przeszkadzac? A skad inni maja to wiedziec? Jezdziles i okazalo sie ze Ci przeszkadza, wiec na co liczysz ? Ze jak Ci ktos powie, ze jemu nie przeszkadzaja, to tobie tez przestana przeszkadzac? Chcesz zeby ktos Cie namowil, ze nie bedzie Ci to przeszkadzac? Temat z dupy i tyle.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]