Temat: Shimmy KTM 625 LC4
Pany,a wiec tak,przetrzepałem 11 stron "garażu lc4" i nie znalazłem. Jest tylko o 690. A wiec: Shimmy w 625 SMC 2004r. Mam taki objaw kiedy przekraczam magiczną granice 120-125 km/h. Czy to jest normalne? chyba nie bo gdzie nie gdzie niektórzy piszą o osiąganych 175km/h. Ja do 140 ledwo moge dobić ale już bardzo delikatnie przyspieszając od 120. Jak przyśpieszam ostro od 125 wzwyż nie da rady bo trzepie kierownicą.
I teraz tak: moto jest proste,opony nowe (nie leżaki) K-73 SuperRain,koła wyważone, luzu w łożyskach nie ma nigdzie,w główce ramy idealne,zawias przód wyregulowany symetrycznie,przy ostrych skrętach nawet w wyższych prędkościach idzie jak po sznurku,ciśnienie w oponach dobre. Już nie wiem gdzie szukać. Czy ten model tak ma? nie sądze. 690 Enduro R na oponach kostkach 170 jedzie ino huczy bez ceregieli. Wcześniej miałem stare DR'ki co na kostkach 160 bez problemu latały prosto,a tu w "szosówce" taki zong. Czy jedynym rozwiązaniem jest dołożenie amorka skrętu? Może ktoś miał podobną przypadłość? pozDRo
https://www.bikepics.com/pics/2013/02/14/bikepics-2516302-full.jpg