1

Temat: bledny vin w papierach

witam wlasnie kupilem (jescze nie zaplacilem) moto. problem w tym ze moto ma bledny vin w papierach przekrecone 5 na S.
moto jest za granica i uwazam ze moge miec problem z pozniejsza cjego rejestracja w kraju. martwic sie tym czy nie. w uk problemu by nie robili ale u nas to zawsze problem. bledny numer nie przechodzi poprawnie checksum na hondzie wiec myslalem ze ewentualnie info od hondy by wystarczylo czy bedzie to za malo?

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

2 Ostatnio edytowany przez PszczelaRz (2012-03-27 00:00:05)

Odp: bledny vin w papierach

NA umowie tak masz czy w dowodzie itp ?
Ja pamiętam jak kupowałem swoje moto to na umowie błąd był.
Babka kazała mi skreślić  napisać poprawny i się podpisać. Ale wiesz jak to jest tu Ci pozwoli. Tam Ci zacznie ryja drzeć.

Czemu ten Pan pojechał? - https://bit.ly/2VlprSp

3

mam podobny problem bo jedna litera jest nieczylna i poprawiona dlugopisem
w przyszlym tygodniu bede rejestrowal to napisze jak do tego podeszli

525 EXC

4

mialem taka sytuacje w zeszlym roku jedna cyferka sie nie zgadzala co innnego na sprzecie co innego w karcie pojazdu juz wtedy
na slasku paniu w urzedzie zalatwila to w ten sposob ze sciagnela sobie dokumety z poprzedniego wydzialu komunikacji i zrobila sprotowanie , mowila tez o 2 mozliwosci czyli do diagnosty on z kolei pisze papier o nr na moto i z tym wszystkim do wydzialu komunikacji i pisze sie jeszcze podanie do naczelnika jakis gotowiec tylko .... tak temat wygladal na slasku
u mnie skonczylo sie tak ze w karcie pojazdu poprawila i klepnela pieczatke natomiast DR juz byl nowy motocykl na poczatku wojej kariery w polszy tez byl z uk a blad wynikl gdzies przy przepisywaniu numerow w wydziale komunikacji we wrzesni

5

zaraz przejade sie do diagnosty i zobacze co mi powie. moga robic problemy bo moga powiedziec to dwa rozne motocykle wiec wole zalatwic wszytko nim zaplace kase.

Honda CRF150F

6

vlo- to napisz co i jak bo ciekaw jestem.

525 EXC

7

miałem to samo z autem pomylone "2" i "Z" wyszło na którymś tam przeglądzie z rzędu :)

dostałem papier od diagnosty i napisałem podanie do wydziału komunikacji o poprawienie numeru w dowodzie odczytanego z natury. w wydziale stwierdzili że nie chcą mnie naciągać na dodatkowe koszty (nowy dowód) i mam poprawny numer vin wpisany w adnotacjach :) koszt 0 zł nie licząc paliwa które mi poszło na kręcenie się od urzędu do zakładu diagnostycznego.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

8

wlasnie bylem u diagnosty. nie ma co sobie d. zawracac. jezeli pojazdjest juzzarejestrowanyto nie maproblemu ze zmiana mozna przez "numer vin odczytany z natury". inaczej sprawa sie ma jezeli jest to pierwsza rejestracja. nikt nie potwierdzi nieprawdy i w rezultacie nie bedzie mozna moto zarejestrowac. czyli same problemy. a zmiana w DVLA to odeslanie papierow i czekanie na nowe za free. wiec ja poczekam az sprzedawca zalatwi wszystkie formalnosci a dopiero pozniej zaplace mu kase.

Honda CRF150F

9

sprawa zakonczona - niecale dwa tygodnie i przyszly papiery. zalatwiam wlasnie formalnosci ze sciagnieciem moto do kraju. ktos przechodzil przez to? jakies uwagi albo na co zwrocic uwage przy wyborze firmy transportowej?

Honda CRF150F

10

a skąd wieziesz bo mogę polecić znajomego, za 2 tygodnie jedzie z UK do PL

11

z kent'u pod londynem czyli po drodze do polski. kolega bedzie lecial laweta czy busem? i ile za usluge bo za flaszke pewnie nie przywiezie? ;)

Honda CRF150F

12

kolega jeździ VW Crafterem z długą budą, często wozi motocykle więc ma pojęcie jak pospinać żeby dotarły bez usterek, nie znam stawek, nie wiem nawet czy ma jeszcze miejsce, wysłałem Ci nr tel na PW to możesz dopytać szczegóły

13

dogadalem sie z firma lublin-transport.pl do przewiezienia mojej xr650r z uk do pl. jak dowioza to dam znac jak im poszlo w tym temacie.

Honda CRF150F

14

robie liste czesci i nie moge przetlumaczyc kilku - czy ktos moze mi pomoc:
8. fork gaitors
21. coil and ht lead
22. relay
24. knobbles front and rear

Honda CRF150F

15

8. fork gaitors (chyba gaiters)  - osłony lag
21. coil and ht lead  - cewka i przewód wysokiego napięcia
22. relay - przekaźnik
24. knobbles front and rear - tak się mówi na kostki/bieżnik w oponach więc może chodzi o opony?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD