16

Odp: Jak uzyskać takie obręcze?

No muszę przyznać że w z tymi plastikami i naklejkami na obręcze moto wygląda super. Zaryzykuję stwierdzenie że wygląda znacznie lepiej niż SMC R - ale to tylko moja subiektywna opinia.

17

taśma izolacyjna rulez
[url]http://allegro.pl/naklejki-na-kola-felgi-fosforyzujace-keiti-okazja-i2241108357.html[/url] ja przez chwilę się zastanawiałem nad czymś takim

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

18

Ja proponuje kompresor +pistolet + lakier+ taśma silikonowa ...

life's 2 short 2be slow

19

A nie lepiej rozebrac felge, kupic folii termokurczliwej i ladnie sobie zrobic dwukolorowa obrecz? Fakt ze wiecej roboty niz w przypadku oklejania felgi jakas naklejka, ale mysle ze efekt o niebo lepszy

20

Wlasnie dlatego zadalem to pytanie, bo jest kilka mozliwych drog do zrobienia takich felg, ale bez praktycznego doswiadczenia trudno okreslic, jakie rozwiazanie bedzie najlepsze. Mi sie akurat podoba opcja z przerwa na szprychy i paskiem przez jakas czesc felgi.

Husqvarna SM450R

21

Mi to akurat sie nie podoba bo jest nie praktyczne, ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Jak mialbym robic swoje obrecze to tylko i wylacznie tak:

http://shop.jimaimracing.co.uk/acatalog/58610001044(2)_1.jpg

22

Wlasnie o to chodzi, zeby bylo praktyczne, czyli nie schodzilo, nie traciło koloru i nie zepsuło się po miesiącu czy dwóch myciach

Husqvarna SM450R

23

Piotr Król nie tylko centruje koła ale również maluje proszkowo.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

24

Od razy malowanie proszkowe :/ Ja i tak bym sie pobawil w oklejanie, bo jak sie nie spodoba to zdjac nie problem, a proszku juz niestety nie zdejmiesz

25 Ostatnio edytowany przez Kab-7 (2012-04-12 22:30:33)

Aleksander.mx napisał/a:

Mi to akurat sie nie podoba bo jest nie praktyczne, ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Jak mialbym robic swoje obrecze to tylko i wylacznie tak:

http://shop.jimaimracing.co.uk/acatalog/58610001044(2)_1.jpg

w tym wypadku tego zdjęcia  to nie mówimy o malowaniu proszkowym a o czymś co nazywa się anodowanie
malować proszkowo można ramę

tak na marginesie te obręcze sa bardzo problemowe
- całkowicie inna obręcz pod szprychy trudno dostępna i droga
- robocizna zaplatania droższa niż normalne excele
- trzeba specjalny kluczyk do centrowania ( Pawel z bielska ma .... juz sprawdzałem hehe ) 
- i najważniejsze są bezdętkowe wiec jak coś było złe dokręcone powietrze będzie uchodziło i ponownie trzeba oponę ściągać i dokręcać

aaaaaa o najważniejsze przy wymianie opony u wulkanizatora niewprawionego ogromna szansa ze porysuje, łyżka pozagina  hehe  ;);)

KTM 530 EXC-R

26

Proszkowo takie kolo tez mozna otrzymac. Jednak jakbys bral takie kolo od producenta byloby anodowane na 100%.  Chodzi mi o to ze jak ktos ma czarna obrecz to mysle z kawalkiem pomaranczowej folii termokurczliwej mozna uzyskac taki efekt.

P.S. Hydrografika tez wchodzi w gre

27

kwkm napisał/a:
locdog napisał/a:

Jest szansa, że za kilka dni zamelduję się w dziale z fotkami :)

Sorry za off, chyba nawet wiem jaki konkretny egzemplarz nam zaprezentujesz, jak wrzucisz foty to potwierdzę ;>

Niestety ch bombki strzelil i swiat nie bedzie. Ktos mnie ubiegl doslownie o jeden dzien ;/

Husqvarna SM450R

28

locdog napisał/a:

Niestety ch bombki strzelil i swiat nie bedzie. Ktos mnie ubiegl doslownie o jeden dzien ;/

No, jasny gwint, tak to już jest, jeśli sztuka konkretna to trzeba hajs w zęby i pędzić bez zwlocznie!

SMCR AKR

29

moze ten smc za 21900 cie zainteresuje

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

30

Koso myślałem o nim przed spaniem i.... przy tej cenie to słabo. Tam za 23k po odliczeniu vatu było moto kupione w 2011 r stan igła z dodatkami a tu niewiele taniej jest sprzęt 3 lata starszy, do wymiany opony, za chwilę napęd, jak dołoży się do tego jeszcze tłumik to okazuje się, że warto o nim myśleć przy cenie max 19k, tak jak poszedł pierwotnie na aukcji. Tego z poznania nie wziąłem od razu, bo nie wiedziałem jak księgowa mi to rozliczy, zamortyzuje itp., bo miała jakieś opory i tu mój błąd. Nie sprzedałem jeszcze Zet'a więc czekam raczej na jakąś rodzynkę (jak ten z poznania;/) niż na sztukę, która ani nie zachwyca stanem ani ceną.

Husqvarna SM450R