1,876 Ostatnio edytowany przez MudAndTracker (2012-04-09 19:12:40)

Odp: Ciekawe motocykle na allegro/ebay

A tego znacie?

KTM SMR 450 2007

[url]http://allegro.pl/ktm-450-smr-exc-sx-supermoto-sm-okazja-2007r-i2259164532.html[/url]

Niesety właściciel rozbawił mnie rozmową na tyle, że odpuściłem. Z resztą komentarz "silnik po wymianie oleji i regulacji" też raczej nie przekonuje do zakupu.... :) A może któryś z forumowiczów się do niego przyzna?

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

1,877

[url]http://allegro.pl/ktm-smc-690-jak-nowy-przeb-980km-1-wlascicie-fvat-i2266074366.html[/url]   

pozornie wygląda na "wychuchanego" i trochę sprofanowany tą akcesoryjna szybą jak na mój gust, ale może być faktycznie stan igła, tylko nowy komplet opon już przy tym przebiegu, hm...

SMCR AKR

1,878

MudAndTracker napisał/a:

A tego znacie?

KTM SMR 450 2007

[url]http://allegro.pl/ktm-450-smr-exc-sx-supermoto-sm-okazja-2007r-i2259164532.html[/url]

Niesety właściciel rozbawił mnie rozmową na tyle, że odpuściłem. Z resztą komentarz "silnik po wymianie oleji i regulacji" też raczej nie przekonuje do zakupu.... :) A może któryś z forumowiczów się do niego przyzna?

W zeszłym roku jeszcze był pomarańczowy, wydech robił poprzedni własciciel i dlatego jest kwadratowy :D
Tyle pamietam z allegro :D

Husqy SMR-R 450

1,879

[url]http://otomoto.pl/ktm-exc-525-limited-edition-supermoto-M3126133.html[/url]

Jak w dobrym stanie silnik to można braĆ

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

1,880

typowy, smieszny opis:D kupione od znajomego, ktory jest stary i uzywal go tylko w niedziele na wypady do lasu:D

Suzuki DRZ 440 SM

1,881

Gadalem dzis ze znajomym diagnosta odnosnie tematu rejestracji motocykli jako "SAM", bo ostatnio pojawił się ten temat na forum przy okazji kilku różnych motocykli. Oczywiście wyszło tak, jak można się domyśleć - fabrycznego motocykla jako SAM nie zarejestrujemy, nie ma takiej możliwości. Jeśli coś kiedyś gdzieś miało jakieś dokumenty to o kombinacji z "SAM"em można zapomnieć.

Husqvarna SM450R

1,882

locdog - więc potwierdza się  to co niemal jest oczywiste ;)

SMCR AKR

1,883

kwkm napisał/a:

Nie do końca tak jest, bo jeśli diagnosta czy koles który podbija odpowiedni stempelek potrzebuje "dorobić" i znasz go dobrze to klepnie taką maszynę. Sam widziałem już kilka takich wynalazków. A wierzcie mi że jeździ ich cała masa.

1,884

A jak jest z prawem jazdy na takie coś? Bo nie bardzo ogarniam temat samów...

Bez moto...

1,885

na motocykl, rejestrowany jako "sam" musisz mieć kategrię T- to logiczne

1,886

No jak dla kogo ;p

Bez moto...

1,887

Jabol napisał/a:
kwkm napisał/a:

Nie do końca tak jest, bo jeśli diagnosta czy koles który podbija odpowiedni stempelek potrzebuje "dorobić" i znasz go dobrze to klepnie taką maszynę. Sam widziałem już kilka takich wynalazków. A wierzcie mi że jeździ ich cała masa.

No nie wiem czy ktoś będzie chciał ryzykować utratę roboty w razie kontroli bo go znajomy poprosil i dal mu za to 100 czy 200zl. Troche inny kaliber sprawy niz w przypadku zwyklej podbitki przegladu i inne konsekwencje jakby wyszla jakakolwiek muka, np. przy jakims wypadku i rama miala inne numery i byla kradziona to facet jest ugotowany. Ty tez przeciez znajomego diagnosty nie zapewnisz, ze wszystko jest ok jak kupiles moto od 5 posrednika z kolei.

Husqvarna SM450R

1,888

locdog napisał/a:
Jabol napisał/a:
kwkm napisał/a:

No nie wiem czy ktoś będzie chciał ryzykować utratę roboty w razie kontroli bo go znajomy poprosil i dal mu za to 100 czy 200zl. Troche inny kaliber sprawy niz w przypadku zwyklej podbitki przegladu i inne konsekwencje jakby wyszla jakakolwiek muka, np. przy jakims wypadku i rama miala inne numery i byla kradziona to facet jest ugotowany. Ty tez przeciez znajomego diagnosty nie zapewnisz, ze wszystko jest ok jak kupiles moto od 5 posrednika z kolei.

Numery w takich maszynach sa zawsze zeszlifowane.
Wcale nie musza byc kradzione (choc czasem sa), czesto papiery giną lub są niekompletne, wtedy najlepszym wyjsciem jest SAM jeśli dalej chce się użytkować normalnie maszyne i nie wtopic całe kasy którą jest warta.

1,889

No tak, przecież to banalne. Wystarczy z dowolnego pojazdu usunąć pola numerowe i już można rejestrować jako SAM! To może dodatkowo rozwiązać inne problemy niż rejestracja kradzionych pojazdów, np. gdy mamy zastaw komorniczy gubimy dowód rejestracyjny, rejestrujemy jako SAM i już kaska odzyskana.
Sprawa jest w sumie tak prosta, że ja doprawdy nie rozumiem, czemu wszyscy sprzedający, którzy zapewniają o możliwości takiej rejestracji nie chcą mi sprzedać już tak zarejestrowanego motocykla? ;/

Husqvarna SM450R

1,890 Ostatnio edytowany przez Bondek (2012-04-11 09:36:58)

kolega Jabol powtarza zasłyszane gdzieś legendy.

kilka lat temu mój znajomy postanowił zbudować motocykl (chopera). pierwsza sprawa to rama....... aby mogła być zarejestrowana musi uzyskać akceptację biegłego rzeczoznawcy, a ten wymaga przedstawienia faktur na materiały oraz musisz mieć papier od spawacza z odpowiednimi uprawnieniami który weźmie na siebie odpowiedzialność w razie czego...
z budowy motocykla nic nie wyszło bo jak się okazało najlepszym wyjściem było kupno gotowej ramy z homologacją (czyli już z numerami) od profesjonalnej firmy, a to okazało się zbyt kosztowne jak na tamtą chwilę dla kolegi

być może coś tam się zmieniło ostatnio, ale nie sądzę aby zmiany były jakieś znaczące...

wynika z tego że musiałbyś przekupić więcej niż jedną osobę i zawsze jeździć na przeglądy do tego samego diagnosty przy okazji sprzedaż takiego pojazdu to delikatnie mówiąc byłaby wielką lekkomyślnością pierwszy przegląd u obcego diagnosty i prawdopodobnie ty i wszyscy zamieszani w sprawę stajecie przed sądem.

co do zacierania numerów identyfikacyjnych była kilka dni temu była dyskusja na ten temat (w każdym razie jest to karalne)

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"