A jak ja kupiłem gsxr 750 zarejestrowanego u gebelsów na jedna osobę (fabrycznie 2, siedzenie oryginał przykręcone drugie które kupiłem za 400zł!!! ) Chciałem to załatwić, zgłosciłem sie gdzie trzeba.. wysłali mnie to jakiegoś zrzeszenia rzeczoznawców. Przyjechał jakiś dziadek który nigdy motocyklem nie jeździł i pyta sie o co chodzi itp. Mowie tłumaczę, stoi ładny gsxr wyglądał jak salonowy wręcz. Przypominam chodziło o wpisanie w kartkę papieru cyferki '2' Koleś wyciaga miarę... :D zaczyna mierzyć wysokość do lusterek, szerokość.. długość... (ewidentnie nie wie co robi) i na końcu z głowy " trzysta pięćdziesiąt złotych" k***a, ale go wyśmiałem wtedy. Jak wsiadał do auta zbulwersowany to mi zaproponował jeszcze 250!! Latałem do końca zar. na jedna osobę (chyba jedyny plastik w miescie na jedna osobe) .
Nie mówie że to miała byc łapówka, ale ten typ nie wiedział co sie dzieje w ogole, nie czaił ze to suzuki pomimo że na zółtym 18l baku napisane czarnymi literami SUZUKI. Oni sami olewają wszelkie procedury, to pewnie kosztowało ze 100zl.
osobiście wolę dac stówkę i ominąc kilkudziesięciominutowe kolejki, zatrzymac dzień wolny w pracy, mase nerwów itp. Naprawdę Polska to dziki kraj, w którym trzeba sobie po prostu radzić : )
I skoro rama jest legal, ma papiery legal na kolesia który to sprzedaje. To nie widzę problemu aby to kupić, wsadzić lub nawet nie i sobie latać.
http://youtu.be/FJhM7Nx-OC0 CRF power :)/ EXC 500