1 Ostatnio edytowany przez czarnysm610 (2012-03-27 23:41:43)

Temat: Bład w numerze ramy w angielskim dowodzie

tak jak w temacie, drugi znak w VINie zamiast "B" jest "8" i dodatkowo przeprawiany dlugopisem, blad w angielskim dowodzie V5C podejrzewam ze bedzie problem z rejestracja, wiec pytanie brzmi czy zalatwial ktos taki manewr angielskim wydziale komunikacji DVLA zeby przeslali poprawny dowod do polski ? lub czy ktos probowal rejestrowac moto z takim problemem?, Ps. mozliwe ze w DVLA maja zly numer w bazie danych bo na ich stronie po wpisaniu nr dowodu rej. widnieja dane motocykla i dane z przegladów z równiez niepoprawnym VINEM, co wtedy mi pozostaje? moze jakis polski dealer KTM by cos poradzil ? orientuje sie ktos cos? chodzi o EXC 525 2004r, bede probowal  rejestrowac ale za tydzien bo moto rozebrane wiec nie moge zrobic badan ale wiem ze bedzie nie wesolo, Z TEGO CO sie dowiedzialem przydal by sie papier z ktm-a ze wszystkie motocykle produkowane przez KTM mialy pierwsze 3 cyfry winu VIN-u "VBK" i  to by wystarczylo,  Jest ktos na forum co ma znajomego w ktmie ?

525 EXC

2

Odp: Bład w numerze ramy w angielskim dowodzie

będąc w UK pewnie temat wyprostowałbyś telefonicznie, jeśli faktycznie wszystkie miały VBK to dealer KTM wystawi taki kwit bez znajomości , może za opłatą

3 Ostatnio edytowany przez vlo (2012-04-08 07:45:06)

ja wlasnie przechodze przez temat z blednym vinem. jestem w otyle dobrej sytuacji ze moto jest w uk wiec bylo trzeba odeslac v5 z oznaczonym bledem (to juz masz ;) ) oraz zdjecie ramy z numerem. zastanawailem sie jak zrobic to w Polsce i byloby duzo kobinowania pisma do dilera itp. nie kazdy wydzial komunikacji by ci to uznal. przegladu na numer vin z papierow nikt ci nie zrobi bo sprawdzaja to u nas dosyc dobrze - co innego jak bys mial juz zarejestrowany i sie dopatrzyl - no chyba ze mot masz jeszcze wazny to wtedy powinni ci przepisac ale to tez roznie u nas bywa.

ps. a kto kupuje moto i nie sprawdza vinu? :>

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

4

przeglad akurat zrobilem bez problemu do tego diagnosta wpisal adnotacje " numer nadwozia odczytany z natury" jakis tam swistek z KTM olsztyn tez mam z poprawnym nr nadwozia, jak nie przejdzie w wydziale komunikacji to wysylka do DVLA (pisalem do nich i odpisali dokladnie to o czym mowisz , zrobic foto  odezlac zaznaczyc i git) tylko czas.. ale poki co ubezpieczylem na miesiac na angielski blachy, przeglad w plecak i ognia :D  vin sprawdza  , moto bylo przyzwoite rama w porzadku a papiery to wiedzialem ze bede musial odkrecic tylko jakos zapomnialem o tym i przed sezonem sie przypomiala

525 EXC

5

ludzie maja problem z DVLA jezeli moto bylo zaznaczone ze do eksporu  (malo kto to wpisuje bo u nas i tak nie ma to znaczenia) bo trzeba ciagnac sprzeta spowrotem do uk. a tak to do miecha trzeba poczekac o ile adres jest w uk - jezeli w polsce to moga po prostu olec i trzeba sie dopraszac.

Honda CRF150F

6

Papiery zanioslem w piatek do wydzialu komunikacji, pytam czy robicz zeczoznawce- " nie bo my i tak musimy w tym przypadku wyslac gdzies tam zapytanie o potwierdzenie VINu" - ok mysle zlozylem papiery, dzis telefon- " moze pan przyjechac po tablice i dowod "!!?? takze  jak widac da sie tylko wiele zalezy od tego jaki humor maja ludzie w urzedach

525 EXC

7

to po co ja sprzedawce scigalem z papierami? :> od dwoch tygodni bym juz latal ;)

Honda CRF150F

8

czarnysm610 masz PW

"If you do what you love, nothing can hold you back."