Odp: serwis/ regeneracja tylnego amortyzatora kogo polecacie?
pytam bo ja całość (przód i tył) bede do 20 suspension wysyłał ,Szymek #98 mówi że na galowo mu przygotowali zawias do jego fury
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » serwis/ regeneracja tylnego amortyzatora kogo polecacie?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pytam bo ja całość (przód i tył) bede do 20 suspension wysyłał ,Szymek #98 mówi że na galowo mu przygotowali zawias do jego fury
Każde zawieszenie sportowe powinno być serwisowane co 20-30mth a w innych przypadkach nie dłużej niż co 2 lata. Powodem (wyznacznikiem) regeneracji powinien być przebieg a nie jego rozszczelnienie . Tego sam nie wymyśliłem lecz zalecają to producenci aby uchronić użytkowników przed dodatkowymi kosztami. Kto tego nie przestrzega naraża się sam na dodatkowe wydatki.
Tak jak Marek mówisz. Ale mam pytanie a propos:
Kupiłem 2 letnie moto z przebiegiem szosowym ok. 2600 km. I co.serwis?
Tak jak wcześniej napisałem albo 20-30mth w sporcie lub co dwa lata w normalnym użytkowaniu. Podam taki link do filmu co mniej więcej o tym mówi. [url]http://www.scigacz.pl/Wymiana,oleju,w,zawieszeniu,jak,i,dlaczego,12549.html[/url]
franz kiedy wysyłasz??
franz kiedy wysyłasz??
bede wysyłał razem z Danielem jakoś w połowie miesiąca
Teraz mogę powiedzieć coś więcej o zawieszeniu TWENTY...
Uwierzcie -jak macie możliwość to warto zainwestować.Motocykl prowadzi się całkiem inaczej (dużo łatwiejsza kontrola,żadnej "ryby",dużo bardziej stabilnie,łatwiej kontrolować przy hamowaniu) no i Marek zawsze dokładnie podpowie co i jak podkręcić w razie problemów.
A ile taka przyjemność? Mnie remont zwykłych wp przód i tył wyniósł 900zł. (Wojciechowicz ktm) Jestem ciekawy ile należało by dołożyć do czegoś naprawdę porządnego.
Dołożyć musiał byś jakieś 700 pln aby mieć pełne profesjonalne, sprawdzone przetestowane zawieszenie. W ramach tuningu przeprowadzany jest pełny serwis zawieszenia wraz z uszczelniaczami , olejem itp dodatkowo masz przeprowadzana modyfikacje zaworów oraz wymienione sprężyny na odpowiednie do wagi kierowcy oraz preferencji. Czas realizacji takiej usługi jest tylko uzależniony od trwania przesyłki , samo zawieszenie jest robione w ciągu jednego dnia.
I w tym momencie żałuję, że już po ptakach. Przy następnym momencie przynajmniej będę wiedział do kogo się zgłosić : /
Pluję sobie w brodę, że nie zorientowałem się w temacie wcześniej!
Dołożyć musiał byś jakieś 700 pln aby mieć pełne profesjonalne, sprawdzone przetestowane zawieszenie. W ramach tuningu przeprowadzany jest pełny serwis zawieszenia wraz z uszczelniaczami , olejem itp dodatkowo masz przeprowadzana modyfikacje zaworów oraz wymienione sprężyny na odpowiednie do wagi kierowcy oraz preferencji. Czas realizacji takiej usługi jest tylko uzależniony od trwania przesyłki , samo zawieszenie jest robione w ciągu jednego dnia.
Ja robiłem wkońcu w WRT suspension no i niby zrobione ale nie jestem zadowololony. Pierwsze co to kontakt, nie można pogadać z mechanikiem tylko gada się z kimś kto siedzi na telefonie on przekazuje informacje mechanikowi/serwisantowi. Wysłałem paczkę z amorkiem no i dobrze że miałem numer nadania to sprawdzałem co się z nią dzieje, zadzwoniłem zapytałem czy paczka dotarła powiedzieli ze nic nie przyszło a po nr nadania pisało że dostarczono. Później mechanik się rozchorował czekałem tydzień, wkońcu znalazł czas ale okazało się ze cena na ich stronie to... cena netto...gwarancja 1 miesiąc śmiechu warte no i odsyłając paczkę zapomnieli o... fakturze
Ja jak się zapoznałem z tematem to w sumie takie same tuningowe zawieszenie będę miał po 20 suspension i po wrt, a więc nie potrzebnie to przeżywałem tyle, że ktm'a mam na miejscu i miałbym tylko problemy z wysyłką. Grunt, że dobrze robią.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » serwis/ regeneracja tylnego amortyzatora kogo polecacie?
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 80 zapytań