Temat: Gasnie!??
Witam
Mam następujący problem, chodzi o to, że drz-ta gaśnie podczas jazdy, a dokładnie po wciśnięciu sprzęgła celem zredukowania biegu lubi czasami zdechnąć nie dzieję się tak cały czas średnio z 2 razy na całą jazdę danego dnia zaraz potem odpala bez problemu i znowu gaśnie, potem wszystko ok(gaśnie w momencie żadnego przerywania, krztuszenia po prostu off). Moto ładnie pracuje, na obroty wchodzi gładko i tak samo z nich schodzi). Zdarzyło się to jeszcze parę razy przed sezonem jak odpalałem moto w garażu żeby sobie popracowało i wtedy jak się zagrzał i go przegazowywałem to tez nagle gasł jakby zapłon odcięło. Moje pytanie miał ktoś z was coś podobnego? co to może być? Może być to spowodowane czujnikiem nóżki? bo w sumie niedużo musi się opuścić żeby odcięło zapłon, choć z drugiej strony zawsze przytrafia mi się to na asfalcie a nie na szutrach które są wyboiste itp. i gdyby to o wstrząsy chodziło to raczej tam bym się takiego zachowania spodziewał. Czy może jak za dużą temp złapie to jest jakiś czujnik który pilnuje żeby się nie przegrzała? Wentylator działa po zgaszeniu moto go słychać, podczas jazdy ciężko go usłyszeć, ale jeśli chodzi po wyłączeniu to w czasie jazdy raczej też