31

Odp: zabezpieczenia motocykla

Aleksander.mx napisał/a:

chyba wychodzi na to zeby kupic AC, dzisiaj powinienem wiedziec ile za cos takiego zyczy sobie warta, bo znajomy jest agentem tak wiec moze i jakies znizki sie uda zrobic. Co do wypowiedzi MALYSOWA: Tak mam strasznie pojebanych sasiadow

no to kupując AC przy wypełnianiu formularza i pytaniu : ilość kluczyków - 0
to albo nie ubezpieczą albo dadzą bonus + 100%

facebook.pl/tr4moto
tr4moto.blogspot.com

32

No to zrobie jakas prowizorke

33 Ostatnio edytowany przez vilku (2012-02-09 12:33:50)

raczej jest wymagany alarm przy AC obejmujacym kradziez.. i preferuja alarm od producenta typu immobiliser

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

34 Ostatnio edytowany przez BambuS (2012-02-09 12:57:41)

Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał musi być Immobiliser bo inaczej Ci nie ubezpieczą.
Od samej kradzieży nie można ubezpieczyć motoru niestety, trzeba wykupić cały pakiet Mi koleś powiedział coś około 2 000 zł.
Więc mu ładnie podziękowałem :)

Przy mojej DRZ'cie jest blokada kierownicy oraz zakładam łańcuch, ale i tak nie opuszczam jej na dłuższy czas.
Złodzieje kradną samochody dobrze zabezpieczone to co dla nich taki motocykl.

35

kiedyś chciałem ubezpieczyć swoją CBR
nie wiem jak jest teraz ale wtedy trzeba było mieć 2 różne zabezpieczenia z atestem (czyli elektroniczne typu alarm, immo i fizyczne typu disclock, U-lock lub łańcuch w przypadku łańcucha atest musi być za sam łańcuch i na kłódkę) najlepiej jedno producenta. lista jest gdzieś dostępna na stronie PZU, nie zawsze są to najlepsze zabezpieczenia ale są uznawane jako bezpieczne przez towarzystwa ubezpieczeniowe. dodatkowo trzeba mieć wszystkie kluczyki jakie daje producent w oryginale (nie mam pojęcie czy jest możliwość ubezpieczenia motocykla bez kluczyka w oryginale). przy podpisywaniu umowy nikt nie sprawdza czy kluczyki które posiadasz są oryginalne, natomiast jeśli dojdzie do kradzieży (czego nikomu nie życzę) ubezpieczyciel skrupulatnie sprawdzi czy kluczyki są oryginalne. słyszałem, że odmówili wypłaty odszkodowanie właśnie z tego powodu że kluczyk był nieoryginalny, przy czym właściciel kupił auto z tym kluczykiem nie mając o tym pojęcia.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

36

Witam,też jak inni mam ten sam problem z motongiem ;ubezpieczenia,liny ,alarmy .Taki balast czasem wioze .że uuuuu.Ale tak jest najlepiej dla niego i dla mnie he he

Arras KTM 690 SMC-R

37

Tak też można (w zasięgu ręki) [url]http://arras48.imgur.com/all/[/url]

Arras KTM 690 SMC-R

38

pusty album

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

39

Wiem, tam coś nie teges z tymi fotami ale jak sie wejdzie w View all albums to sie otwiera.nie ogarnołem tego jeszcze.

Arras KTM 690 SMC-R

40

Maciey i Vilku mam prośbę: Podajcie mi na PW namiary na ew. alarm jaki posiadacie w Waszych SMC. Rozglądam sie pomału i nie bardzo wiem co tam zastosować.
Pozdrawiam, gierwi

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

41

Czy ktm 690 smc z 2008 posiada w standardzie immobiliser?

Suzuki Bandit 600 -> SMC 690

42

ponawiam pytanie ↑

43

Nie

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

44

thx

45 Ostatnio edytowany przez Magic (2013-02-23 15:46:02)

tadzik napisał/a:

no to kupując AC przy wypełnianiu formularza i pytaniu : ilość kluczyków - 0
to albo nie ubezpieczą albo dadzą bonus + 100%

Brak kluczyka nie ma wpływu na cenę.

Bondek napisał/a:

(nie mam pojęcie czy jest możliwość ubezpieczenia motocykla bez kluczyka w oryginale).

Jest możliwość. Potrzebne są minimum 2 zabezpieczenia antykradzieżowe (z atestem czyli każda blokada tarczy dostępna na rynku, łańcuch i inne bzdury).

tadzik napisał/a:

z tego, co pamiętam jakieś 7-10% wartości sprzęta

Nie. Wszystko zależy od zniżek jakie posiadasz.
Mój motocykl ma określoną wartość 38 tys zł i za pakiet OC+AC+ NNW na 100 tys. zł płacę 1670zł rocznie przy 60% zniżkach.
Wystarczy mieć kumatego gościa, są różne myki, np. w Allianz wystarczyło ubezpieczyć mieszkanie za 100zł na rok, żeby dostać dodatkowe 20% zniżki itp itd.

Dodam jeszcze, że PZU wołało ode mnie 4,5 k plnów :D

bez ciśnienia...
www.bezciśnienia.pl