1

Temat: Witam

Witam nazywam się sik0rek co prawda bardzo jestem pogrążony w innym hobby jest nim strzelectwo pneumatyczne, zaczynałem od taniego karabinku ale w miarę jedzenia apetyt rośnie więc kupowałem coraz to lepszy i tak doszedłem do karabinka z którego jestem bardzo zadowolony.

A teraz o drugim hobby o ile tak to można nazwać. Przygoda z jazdą na jedno śladzie zacząłem w wieku 13 lat, uczyłem się na motorynce, potem jakiś komar, i pierwszy ogar z trzy biegowym silnikiem, i wtedy właśnie w wieku 15 lat znaleźliśmy w lesie 3 górki z których skakaliśmy łamiąc ramy i kości. Po złamaniu się ogara przesiadłem się na WSK oj to było to, skakałem, naprawiałem, szalałem,naprawiałem, naprawiałem i na koniec zezłomowałem. Tak w wieku 16 może 17 lat skończyła się moja przygoda.

Jadnak gdy zobaczyłem mz sm serduszko mocniej zabiło, obudziła się stara miłość do moto.

Mam panowie pytanie czy któryś z was posiada emzete, warta jest swoich pieniędzy, teraz można koło 4k wyrwać, czy lepiej nie myśleć o niej a poszukać czegoś innego w te pieniądze.

Moto ma służyć do przemieszczania się z punktu a do punktu b ale nie koniecznie spokojnie i po utwardzonej drodze. Nie musi być nowy, ważne abym nie bał się nim pokonać dziennie i 500km

Pozdr

2

Odp: Witam

Witaj.
500 km dziennie na SM to dość duże wyzwanie. Nie tyle dla moto co dla Ciebie i Twoich czterech liter. Nie napisałeś jeszcze jakiej pojemności ta MZ :) Jeśli 125 to dla moto też juz wyzwanie. :)

Husqy SMR-R 450

3

kurcze tego nie przemyślałem, dawno nie jeździłem, więc i zapomniałem o tyłku :)

Moto właśnie 125 myślałem o tej z 2007r. Jeździł bym raczej po polnych i leśnych drogach, jak chciałbym poszaleć to do tego miejsca mam jakieś 17km po lasach albo 9 po asfalcie. Nie rzadko miałbym na plecach pokrowiec z wiatrówką

4 Ostatnio edytowany przez BolekZKO (2012-01-30 17:11:24)

Cześć :)

MZ 125 na takie jeżdżenie w koło ''komina'' jak najbardziej się nadaje ale jeśli chodzi o dłuższą trasę to będzie męczarnia dla Ciebie i motocykla chociaż zdarzają się tacy co na 125 Europe objechali :)

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

5

Powitać ;)

6 Ostatnio edytowany przez Koso (2012-01-30 19:08:12)

Siemanko
Jak cie zainteresuje coś innego niż mz to mam wr 125x

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

7

Mateuszxino ma MZ i nic mu sie w niej nie psuło przez cały sezon, myśle ze to świetne moto zeby pojezdzić po mieście, ale SM nie nadaje sie w trasy chyba ze jakiś kat 990 ale to w sumie juz bardziej naked :) W trasie możesz spokojnie trzymać 110 ale to nie jest wcale jakaś super prędkość. Wniskując z tego co napisałeś masz wiecej niz 18 lat wiec może pomyśl o tej wiekszej MZ :)

Husqy SMR-R 450

8

lata mam, za pasem już ćwiara :)  główne przeznaczenie to wycieczki z wiatrówką do dalszych lasów, czasami na rybki (he he ciekawe czy coś złowię) no i po mieście. myślałem też o wakacyjnych wypadach na mazury, nie na kilka dni tylko rano wyjechać i na wieczór wrócić, do ruciene nidy mam około 150km. Nad  bug mam około10km. głównie chodzi o to żebym się nie srał że nie dojadę, że coś się rozwali.

Może macie jakieś propozycje budżetowych 125 mogą być starsze ale sprawdzone

9

lata mam, za pasem już ćwiara :)  główne przeznaczenie to wycieczki z wiatrówką do dalszych lasów, czasami na rybki (he he ciekawe czy coś złowię) no i po mieście. myślałem też o wakacyjnych wypadach na mazury, nie na kilka dni tylko rano wyjechać i na wieczór wrócić, do ruciene nidy mam około 150km. Nad  bug mam około10km. głównie chodzi o to żebym się nie srał że nie dojadę, że coś się rozwali.

Może macie jakieś propozycje budżetowych 125 mogą być starsze ale sprawdzone

10

Ja bede huske wystawiał za ok 6500. Własnie jestem w trakcie robienia remontu, piszą ze po remoncie przelata z 15-20 tyś.

Husqy SMR-R 450

11

Oj może na początek nie będe szalał :) myślałem o budżecie ok 4k, zacząłem  się zastanawiać nad 250cc w sumie prawka nie mam, więc bez różnicy czy  125 czy250 he he

12

siema ...

sie "trafiles" bo mysle o tym ... [url]http://allegro.pl/wiatrowka-karabinek-pcp-ranger-at44-th10-kal-4-5-i2031073490.html[/url] 

tylko w wersji 1 strzałowej , co o tym sadzisz?

i can do this .. here, hold my beer

13

Jak masz 4k to może zipp tracker, no chyba że chcesz coś bardziej markowego, ale za to starszego

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

14

kolego Koso właśnie patrzyłem te zippy ale takie jakieś nie takie... he he, bardzo ta mz mi sie podoba jak ją pierwszy raz zobaczyłem to ojoj, love.
Nie pogardził bym też starszym ale zacnym sprzętem, w zasadzie to zastanawiałem się też bad MZ ETZ 251 ale to chyba głupi pomysł

co do kol. Hemp to jeśli ma to być twój pierwszy karabinek to raczej odpada, daj mi na priw odpowiedź na jakie dystansy i do czego chcesz strzelać. czy do 30 do tarczy czy na 50 tłuc butelki a może 80 puszka po bro.