1

Temat: Stabilizator kolana

Panowie, gwiazda tuż tuż,więc trzeba sobie jakiś prezent sprawić :)
Myśle nad kupnem stabilizatora kolan, widziałem w tej ofercie intermotors dwa modele jeden: Web a a drugi r58, jeśli ktoś się na tym bardziej zna, był bym wdzięczny za doradzienie. Jeśli ktoś poleca inne to też rozważe wszystkie propozycje,i posłucham ludzi którzy bardziej się znają. Cena: tak mniej więcej 1000-1100.

Licze na waszą pomoc :)

2

Odp: Stabilizator kolana

za tysiaka to albo używki albo właśnie te rs8 jak w dobrej promocji, są jeszcze vision podstawowy stabilizator poniżej tej kwoty, web to za sztukę tyle płacisz

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

3

Kiedyś czytałem sporo na ten temat i wychodziło że tylko najwyższy model EVSów lub Asterisky. Ponoć carbonowe EVSy lubiły pękać ale nie wiem czy od gleb podczas backflipów czy ot tak sobie.
Inne nie były warte uwagi.

joł

4

Ja na swiezo przeczytalem pol internetu [naderwane MCL :/] i bede bral Asterisk Cell.
Najlepsze ponoc CTI, ale to za sztuke tyle co komplet cell ;)

WR 450 F
GSXR 1100

5

Kurcze jak tak szukam po necie,to ciężko będzie jakieś fajne kupić za tysiaka,jak już to za tyle jeden ;/ fajne są te asterisk cell, no ale 2500;/

6

Podobno 1 kolano 12 tysi u dobrego chirurga ;)

WR 450 F
GSXR 1100

7

G3d napisał/a:

Podobno 1 kolano 12 tysi u dobrego chirurga ;)

He he, dokładnie.

Co do porównania EVS Web vs Asterisk Cell to czytałem opinię popartą przykłądami że to właśnie Asteriski są delikatniejsze od Webów i częściej ulegają defektom, natomiast są wygodniejsze i lepiej się trzymają nogi, między innymi dlatego że są krótsze.

Sam jeżdżę w Webach od 3 lat i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie żeby mogły pęknąć. Są cięższe od asterisków i mają prostszą konstrukcję ale ja uważam to za zaletę - mniej się może popsuć. Minimalnie się zsuwają ale po prostu trzeba je dobrze złapać cholewką buta i trochę przypakować nogę żeby się miały jak na łydce oprzeć ;-)

Jedynym minusem używania ortez w supermoto jest kwestia skórzanych spodni - zastanawiałem się nad kupnem jakiegoś używanego kombi skórzanego ze ściga ale wtedy odpada możliwość założenia stabilizatorów. Z tego co zdążyłem się zorientować to aktualnie chyba jedynie spodnie MVD pozwalają na założenie ortezy pod spód. Kiedyś były jeszcze spodnie Troy Lee Design na SM i jakiś model Thora ale w ogóle nie występują na rynku używek.

Czy ktoś ma może wiedzę czy ortezy wchodzą pod spodnie MVD?

pozdrawiam

8

Pod MVD wchodzą, pod kombi Alpinestars (jednoczęściowe modele SM) wchodzą.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9

Ja mal EVS +mvd i jest super

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

10

i duzo pomagaja wam te stabilizatory?? ja latam od poczatku przygody z moto bez zadnej ochrony na kolana chociaz ostatnio na torze mialem kilka sytuacji w ktorej pomyslalem o takich stabilizatorach. dajcie wiecej info

11 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-12-02 11:22:14)

Nie zrozumiesz sensu stabilizatoru do chwili gdy nie skręcisz sobie kolana. Poznasz to uczucie, to chrupnęcie w kolanie to przeskoczenie gości .
"Piękne chwile" trzy razy już tego doświdczyłem :)

Trzy razy nigdy na moto ;)

motoslide.com

12

a latasz ze stabilizatorami?

13

będziesz latał do momentu, aż nie skręcisz sobie kolana , albo pęknie ci łąkotka, a gorzej jak pójdą w las więzadła...

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

14

a co myslicie o tym:
[url]http://allegro.pl/ochraniacze-kolan-thor-force-quad-cross-nie-fox-i1935325020.html[/url]

15

jezdziłem na evs i mozna polecic.jezdze teraz na asterisku i jest rewelacja.lepiej dopasowany do kolana i sznurki lepiej sciskaja kolano.miałem dwa lata temu rekonstrukcje wiezadła i dzieki asteriskowi jezdze dalej.polak madry po szkodzie.