G3d napisał/a:Podobno 1 kolano 12 tysi u dobrego chirurga ;)
He he, dokładnie.
Co do porównania EVS Web vs Asterisk Cell to czytałem opinię popartą przykłądami że to właśnie Asteriski są delikatniejsze od Webów i częściej ulegają defektom, natomiast są wygodniejsze i lepiej się trzymają nogi, między innymi dlatego że są krótsze.
Sam jeżdżę w Webach od 3 lat i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie żeby mogły pęknąć. Są cięższe od asterisków i mają prostszą konstrukcję ale ja uważam to za zaletę - mniej się może popsuć. Minimalnie się zsuwają ale po prostu trzeba je dobrze złapać cholewką buta i trochę przypakować nogę żeby się miały jak na łydce oprzeć ;-)
Jedynym minusem używania ortez w supermoto jest kwestia skórzanych spodni - zastanawiałem się nad kupnem jakiegoś używanego kombi skórzanego ze ściga ale wtedy odpada możliwość założenia stabilizatorów. Z tego co zdążyłem się zorientować to aktualnie chyba jedynie spodnie MVD pozwalają na założenie ortezy pod spód. Kiedyś były jeszcze spodnie Troy Lee Design na SM i jakiś model Thora ale w ogóle nie występują na rynku używek.
Czy ktoś ma może wiedzę czy ortezy wchodzą pod spodnie MVD?
pozdrawiam