Temat: Prawko na A
Oblalem dzisiaj.
Dziekuje :P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Prawko na A
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie dziwie sie .
Zakładając taki temat... nie mogłeś zdać .
Jest temat offtopowy [url]http://forum.supermoto.pl/topic16220-off-top-wymiana-zdan-i-inne-takie-dyskusje-p73.html[/url]
W jakim celu zakładać temat "mam katar" , "nie zdałem" ? Jestem za spamem , ale to już jest przginanie .
A ja zdałem, do widzenia.
Boże, co za temat...
Pochwal się co Ci nie poszło na tej Gymkhanie..
to prawko na A da sie nie zdac. nie zauwazyles autobusu czy co? :>
Jechalem YBR 250 teoretycznie na jedynce bez gazu powinna jechac, mi sie zadusila 2 razy na osemce. Za niskie obroty miala ustawione chyba. Teraz bedzie trzeba sprzegla uzyc i powinno byc git.
A teraz ruszałeś bez sprzęgła?
uzyc sprzegla podczas jazdy po 8 i umiejetnie operowac gazem skoro obroty utawili tak ze nie da sie jechac na 1 bez krecenia manetka. Nie wiem czy wogole moze tak byc, bo w kazdej szkole jazdy ucza zeby na jedynce bez gazu po 8 jechac (mnie tez wlasnie tak nauczono).
Ok, źle zrozumiałem, to co napisałeś w poprzednim poście.
Ja robiłem tak, że na prostych na tych 8 się napędzałem na i łuku 8 leciałem na sprzęgle i potem znowu wypuszczałem i na łuku z nowy na sprzęgle. Nie ma bata, żeby ci wtedy zgasł, jak na moje to zlamiłeś po prostu ;)
Co będzie git!!!??? Sprzęgło służy do ruszania, zmiany biegów i przed zatrzymaniem. YBR 250 to nie wyścigówka z jedynką do 150 km/h żeby trzeba ją smyrgać na sprzęgle pokonując zakręty!!!!
Jedzie sie tak żeby zdać i nie liczy sie czy Cie uczyli jeździć bez użycia gazu i sprzegła . Nikt sie z tobą nie będzie pieścił . Albo sie bierzesz w garść i tak operujesz gazem i sprzegłem żeby zdać albo daj sobie spokój .
Po sobie wiem , że jeździłem asakuracyjnie z palcem na sprzęgle , gdyby chciał zgasnąć to półsprzęgło i troche gazu , drugą sprawą była ósemka na której sie uczyłem jeździć była sporo mniejsza od tej w WORDzie , dzięki czemu ósemke robiło sie wyjątkowo łatwo .
Ja to byłem taki as, że coś mi się poje..ało i slalom zrobiłem z wyciąganiem rąk, że niby skręcam. :)
Ale to dawno było i nieprawda.
Po prostu źle Cię nauczyli na kursie.
Co to znaczy że w każdej szkole uczą żeby jechać na pół sprzęgła? To znaczy że sami nie maja o tym pojęcia o jeździe i przygotowują TYLKO DO ZDANIA EGZAMINU a nie do normalnej jazdy po egzaminie!
Poza tym przed ruszeniem widać jakie motocykl ma obroty i należy egzaminatorowi zwrócić uwagę że są za niskie. W końcu wymagają znajomości obsługi codziennej. Jak pamiętam to powinno być 1200 obr/min. Wtedy raczej sam nie będzie zbyt płynnie jechał, ale dodasz lekko gazu w zakręcie (co jest typową, oczywistą, prawidłową, jedyną akceptowalną itd. techniką jazdy) i pojedzie.
Spoko teraz juz wiem jak mam pojechac. Po prostu nie bylem przygotowany na to ze zgasnie na jedynce bez gazu bo w szkole mnie zapewnili ze osemke bez gazu zrobie wiec ich posluchalem (faktycznie u nich na YBR bez zadnego problemu bez gazu sie robilo 8).
Moze to byc taka ciekawostka dla zdajocych zeby nie byli zaskoczeni jak ja.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Na każdy temat » Prawko na A
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 74 zapytań