Odp: KTM 380 EGS by hacker33
no to moze i ja doczyszcze conieco u siebie ;)
płomień tańczący na kurhanach wrogów.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » KTM 380 EGS by hacker33
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no to moze i ja doczyszcze conieco u siebie ;)
kurde od 3 dni cisza
kurde od 3 dni cisza
Podam Ci numer konta, wpłacisz z 10tys. zł i temat troszkę ruszy do przodu.
Niestety prace idą bardzo powoli, ogólnie to co się wydaje proste zajmuje kilka dni.
Dzisiaj cylinder został zapakowany i wysłany do rabittsport celem wysłania go do Holandii celem regeneracji nicasilu:) Wróci pewnie za kilka tygodni.
Dotarł też do mnie w tym tygodniu nowy używany wahacz z rocznika 2000 - czyli nie kanciaty a już obły.
Zamówiona została też tabliczka znamionowa na ramę.
Rama wyczyszczona, pewne miejsca naprawione, otwory zakręcone i wszystko gotowe do piaskowania i malowania.
Niebawem powinny zacząć przychodzić części z ebaya.
Gdyby co to poszukuję kompletnych półek do KTM pod lagi 48 z offsetem poniżej 16 - najlepiej od jakiegoś SMR.
Wahacz malowałeś piecowo?
Nie uszkodziło gumowych tulejek na wahaczu?
Jakich gumowych tulejek na wahaczu?
Jeżeli chodzi ci o simeringi to wszystkie zostały wyciągnięte do malowania, łożyska wyczyszczone ze smaru.
Po malowaniu założyłem nowe simeringi.
Aleksander.mx napisał/a:kurde od 3 dni cisza
Podam Ci numer konta, wpłacisz z 10tys. zł i temat troszkę ruszy do przodu.
Sprzedaj nerke to i na cr 500 ci starczy:D
Na ktmtalk męczę temat tłoków z 360 w 380
Podobno tłoki z 360 są krótsze i w GMP odsłaniają kanał wydechowy.
Kupiłem tłok Vertexa który jest dedykowany do 360 i 380.
Ale po jego przymiarce okazuje się, że delikatnie widać boczne kanały wydechowe.
Co o tym myślicie? Czy wpłynie to jakoś na silnik i jego osiągi?
Reklamować tłok czy nie?
Poniżej fotki nowego tłoka w cylindrze.
a masz pewnosc ze korba wysunie ten tlok az tam??
Tak. Ponieważ według serwisówki tłok musi być ustawiony na równo z górną krawędzią cylindra - w tym celu w zestawie uszczelek mam pod cylinder aż 3 uszczelki różnej grubości.
Ok. zadzwoniłem sobie do rabittsport i wymienią mi tłok na wossnera.
no i elegancko wossner wedlug mnie lepsiejszy
Ja tez mam wossnera a mam 360 egs z 97 roku i ja u siebie dałem 3 podkładki ponieważ lepiej dac wiecej do wiekszego buta.
moim zdaniem na 100% to by wpłynęło na prace silnika ....kanał by się "otwierał" pod koniec ssania ,ale jednak ... (Hacker masz pewność że tłok jedzie tak wysoko?--- tzn. musisz zakładać cylek i przykręcać (ściskać) uszczelkę i sprawdzać czy tłok jedzie na samą górę ,a jak nie to demontaż i niższa uszczelka? bobrze rozumiem?)
daniel91x --- gdzie te 3 "podkładki" do "większego buta" ... w palce?, by się stopa nie przesuwała?
tez nie rozumiem jak mozna dac 3 podkladki na raz? tez wydaje mi sie ze tlok nie idzie az tak do gory, bo w koncu musi gdzies byc miejsce na wache i powietrze
tutaj ... [url]http://forum.supermoto.pl/topic17901-ktm-380-egs-by-hacker33-p2.html[/url] widać że poprzedni tłok zatrzymywał się kilka mm przed wiec ( nie wiem jaka jest wysokość od pierścienia do "góry" tłoka ) może porównaj ten tłok co masz z starym ,morze jednak stary tez tak odsłaniał kanały -- co jak dla mnie by było co najmniej dziwne ,ale może "tak ma być " :)---- lub za wysoko "przymierzyłeś tłok ...
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » KTM 380 EGS by hacker33
Wygenerowano w 0.066 sekund, wykonano 69 zapytań