Odp: Jak wystartować w zawodach?
Wyposa¿enie zawodnika i motocykla musi byæ zgodne z rozdzialem
4 MC, E, T i W
mozecie napisac co to znaczy? Znalazłem to w przepisach PZM :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wyposa¿enie zawodnika i motocykla musi byæ zgodne z rozdzialem
4 MC, E, T i W
mozecie napisac co to znaczy? Znalazłem to w przepisach PZM :)
Witam , nie chce mi sie czytać tych 9 stron a mam jedno ogólne pytanie ?
co trzeba spełnić , posiadać aby wystartowac w zawodach supermoto , typowa amatorka , sprawdzić samego siebie itp :)i czy instnieje wgl taka opcja na wystartowanie raz czy tam dwa razy :)
co trzeba spełnić , posiadać aby wystartowac w zawodach supermoto , typowa amatorka , sprawdzić samego siebie itp :)i czy instnieje wgl taka opcja na wystartowanie raz czy tam dwa razy :)
Z takim lenistwem to mało kto Ci pomoże.
[url]http://www.supermoto.pl/2009/11/jak-wystartowac-w-zawodach/[/url]
właśnie tego czego Tobie brakuje - musi się chcieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak już ktoś ożywił ten temat to sie zapytam.
Na zawody trzeba mieć obowiazkowo swoj laptimer?
Przed wyscigiem jest jakies kołko "warm up"? Nie chce kupować kocy gdyz nie wiem jak mi pojdzie debiut a jednak 600 zł w kieszeni :) A na zupełnie zimnych sie scigac dość nie ciekawa sprawa patrzac na to ze wiekszosc zawodnikow nawet w PP ma koce :)
sory :)
bede miał czas to przeczytam wszystko i wtedy zadam konkretne pytania :)
Jak już ktoś ożywił ten temat to sie zapytam.
Na zawody trzeba mieć obowiazkowo swoj laptimer?
Przed wyscigiem jest jakies kołko "warm up"? Nie chce kupować kocy gdyz nie wiem jak mi pojdzie debiut a jednak 600 zł w kieszeni :) A na zupełnie zimnych sie scigac dość nie ciekawa sprawa patrzac na to ze wiekszosc zawodnikow nawet w PP ma koce :)
nie musisz posiadać laptimer'a, gdyż dostajesz od organizatorów kostkę i oni Tobie liczą czas jednak jak chcesz to oczywiście możesz mieć swój.
Warm up oczywiście przed każdym wyścigiem też jest, jednak powiem Tobie szczerze, że nie jesteś wstanie tak rozgrzać opon podczas warm up'u jak to zrobią koce i wiem to po sobie, że jest to niebo a ziemia (chociaż jest to pewien wydatek) jednak jak planujesz dłuższą przygodę z zawodami to jest to naprawdę dość ważny "gadżet".
jak tam w sezonie 2012 szykują się nowe twarze w pucharze ??
Ja chętnie bym spróbował, ale czeka mnie jeszcze długa droga do tego. Remont i sprzedaż huski a nastepnie zakup czegoś wiekszego, ale mam nadzieje ze sie uda :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :) I mam tylko nadzieje ze nie bede sam jako debiutant :) Nie chciał bym aby sie okazało ze do przedostatniego zawodnika brakuje mi z 30 sekund :D
Nawet gdyby brakowało Ci te 30sek. to i tak warto, wiem że to nie powód do dumy, zawsze miałem ostatni czas (co nie znaczy że byłem ostatni:) a za każdym razem dobrze się bawiłem. Polecam
Ja chętnie bym spróbował, ale czeka mnie jeszcze długa droga do tego. Remont i sprzedaż huski a nastepnie zakup czegoś wiekszego, ale mam nadzieje ze sie uda :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :) I mam tylko nadzieje ze nie bede sam jako debiutant :) Nie chciał bym aby sie okazało ze do przedostatniego zawodnika brakuje mi z 30 sekund :D
najważniejsze to dobra zabawa ;)
sam mocno się zastanawiam nad jednym może dwoma startami w PZM, ale zobaczymy jak wszystko wyjdzie ...
a tak btw, przy takim starcie niezależnie od wyniku czasowego i miejsca - idzie się na prawdę dużo nauczyć
Ja jak kupie odpowiedni sprzęt to na pewno się pojawię na zawodach :). Chociaż na razie ciężko jest coś sensownego znaleźć a sezon już blisko, ale cóż trzeba szukać :).
Ja się szykuję na start w pucharze. Mam ambitny plan zaliczyć chociaż jeden weekend :).
Jak koledzy liczę na dobrą zabawę, bo na dobre miejsce to nie specjalnie hehe
Jak widzę zawsze największy problem to sprzęt - tylko żeby wystartować w SM trzeba crossa + adapter zacisku przód + pożyczyć koła od tego co się non stop czai do startu .
Prawda jest taka ze na poziomie debiutu ( czasy o 15-20 sec od pierwszego ) zawieszenie MX lekko podkręcone jest lepsze od typowo utwardzone SM .
Hamulec przedni ( zacisk MX na adapterze ) całkiem nieźle daje sobie radę .
Ale mentalność jest taka że to sprzęt jedzie a nie zawodnik . no i zaczyna się wyścig zbrojeń -tytan carbon tuning peeling :).
No i zawsze jest wymówka że nie mam kasy na sprzęt za 40 -50 K zł bo taki tylko jedzie ...
popieram Rafała. Ja ścigałem się exc 520 z adapterem nic nie przerobione i nie było takich różnic czasowych. zabawa jest świetna a jeszcze jak się uda dojechać do mety radość pełna.
Także startujcie na czym macie i przejmujcie się czasami zastawcie to na póżniej.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Jak wystartować w zawodach?
Wygenerowano w 0.065 sekund, wykonano 77 zapytań