1

Temat: Łańcuch DRZ

Witam mam pytanie gdyż dedykowany DID do DRZ kosztuję 160 zł, a na aukcji znalazłem taki
[url]http://allegro.pl/lancuch-napedowy-did-520-114-najtaniej-i1932103783.html[/url] i zastanawiam się  czy jak wyjmę te 4 dodatkowe ogniwa to bez stresu można go założyć?

2

Odp: Łańcuch DRZ

skrócić nie problem
kwestia trwałości łańcucha
jak kupisz konkret to długo posłuży
ja za swój dałem 240

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

3

Zwróć uwagę, że łańcuch z aukcji jest bezoringowy.

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."

4

maciey napisał/a:

to raczej jest plusem.... przynajmniej dla mnie.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

5

do 100 zł za zwykły łańcuch normalna cena

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

6

Bondek napisał/a:
maciey napisał/a:

to raczej jest plusem.... przynajmniej dla mnie.

a rozwiń - bo w zasadzie ostatnio się nad tym zastanawiałem czy do latania off nie lepiej kupić taki bezoringowy.

7

Czyli można brać trochę pojeździ? Bo brak kasy na kompletny napęd za 500zł, a jeszcze teraz można by pojeździć. Ktoś może wie ile taki posłuży, jeżdżę głównie po asfalcie ma to wpływ na żywotność?

8

łańcuch bezoringowy ma mniejsze opory więc jest mniejsza strata mocy na przeniesieniu napędu. wprawdzie szybciej się zużywa ale cena w pełni to rekompensuje. przy myciu myjką ciśnieniową nie musisz się zastanawiać czy woda podejdzie ci pod oringi i łańcuch "stanie" :)

ile taki łańcuch wytrzyma to trudno powiedzieć, zależy od tego jak jeździsz jak dla mnie stosunek cena/trwałość jest zadowalający w drz wytrzymał cały sezon i poszedł do nowego właściciela razem z kołami i pewnie u niego też cały sezon wytrzymał

btw. zawsze kupuję łańcuchy z dopiskiem "wzmacniane"

9

ja tak samo jak Bondek.

Tylko bez oring. Łatwo utrzymać w czystości, łatwo smarować, nie szarpie i starcza ze spokojem na cały sezon.
Fakt, że również kupowałem zawsze najmocniejszy a nie najtańszy.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10

aż sam się zaciekawiłem tematem i szczerze powiem że nigdy bym nie wpadł na to żeby kupić bez oringowy łańcuch..
i mówicie że nawet przy gumowaniu wytrzyma to rok czasu ?
zakuwacie go czy spinacie ?

Husqvarna SM 610s 2005 [sprzedana]  ---> next ???

11

zapinam

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

12

tylko spinka. często zmieniam opony a możliwość rozpięcia łańcucha znacznie mi ułatwia wyjęci koła.

13

Dobra czyli nie ma co oszczędzać tych parę złotych i od razu wziąć taki zestawik:
[url]http://allegro.pl/zestaw-napedowy-suzuki-dr-z-400-sm-drz400-05-10-r-i1950428232.html[/url]
Lepsze rozwiązanie? Ma dopisek wzmacniane:) Aha i jeszcze jedno jeśli zębatki jeszcze nie wyglądaj na przeżute można zostawić czy wymienić wszystko?

14

Nie ufam takim aukcją. Nie wiadomo czy to prawdziwy DID czy łańcuch z maszyny do szycia.
VX to oznaczenie łańcucha X-ringowego. Nie wiem dlaczego ktoś napisał, że to bezoring.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

15

hacker33 napisał/a:

ja tak samo jak Bondek.

Tylko bez oring. Łatwo utrzymać w czystości, łatwo smarować, nie szarpie i starcza ze spokojem na cały sezon.
Fakt, że również kupowałem zawsze najmocniejszy a nie najtańszy.

O mniejszych stratach mocy i szybszym zużyciu, to wiem, ale o co chodzi z tym szarpaniem.
Mógłbyś coś więcej wyjaśnić, dlaczego mniej szarpie?
W sumie zawsze jeździłem na uszczelnianych, nie licząc MZ, Ogara ...

0,654l SMC AKR

"Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana..."