Odp: Dorabianie zaworów
jak coś pójdzie źle i tak się wypną powiedzą że mechanik źle robotę zrobił.
dokladnie!
i co zrobisz?! do sadu pojdziesz? szkoda czasu i zawracania dupy
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Dorabianie zaworów
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak coś pójdzie źle i tak się wypną powiedzą że mechanik źle robotę zrobił.
dokladnie!
i co zrobisz?! do sadu pojdziesz? szkoda czasu i zawracania dupy
miałem już taki przypadek z jedną firmą. dręczyłem ich chyba z rok - po prostu uważałem, że tak nie wolno. Na prawnika wydali więcej niż sprawa była warta a i tak w końcu przyjechali (meble - byli jakieś 10 razy) i zrobili ;). Rzecznik konsumentów może tylko naskoczyć i jedyne wyjście to sąd tylko nie wszyscy sprzedawcy to wiedzą. Należy pamiętać, że gwarancja=producent, rękojmia=sprzedawca.
Tylko w tym przypadku (silnika) musiałbyś powołać rzeczoznawcę który wyda odpowiedni protokół oceniający powód - wada fabryczna czy wina klienta.
Takiego rzeczoznawce niestety powołujesz na swój koszt. Za wszystkie ekspertyzy płacisz ty!
I jeżeli sąd orzecze, że to wina producenta to wtedy producent zwraca Ci te koszty i ewentualne odszkodowanie.
Odświeżam temat poniewaz dostałem info raz z tornado racing, dwa od samej husqvarny, ze do 2004 były zawory stalowe (tak stalowe, mimo ceny 1600zł za kpl ;/) u mnie to wygląda tak, że zawory ssące imają się magnesu, wiec z tytanu nie są, za to kurde wydechowych magnes nie przyciąga (samego "grzybka", pret sie przyciąga). Pan z Tornado racing polecił mi zważenie i porównanie wagi wydechowego i ssacego zaworu... różnica 4g ;p (wydech 31 ssacy 35g co chyba wynika z różnicy średnicy "grzybka")... czy ktos moze cos wie cos o tym z czego wydechowe moga być w moim przypadku? a no i moze ktoś wie jaka jest różnica wagowa miedzy tytanowym zaworem a stalowym? pozdro
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Dorabianie zaworów
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 72 zapytań