46

Odp: Smc 690 2008

z wczesniejsza splata nie, jesli masz na wczesniejsza splate, a jesli chcesz splacic po sprzedazy to zaczynaja sie schody...

chcesz mi powiedziec ze poszedles do banku, powiedziales: ja sprzedam motocykl i oddam wam pieniadze, a oni na to, fajnie, bez problemu, sprzedaj za ile chcesz i daj co dostaniesz? czy to chcesz mi wkrecic?

cieply

47

hacker33 napisał/a:

Zbych jest zły, Zbych ma bardzo ostre kły...

...i kasuje zle posty:P

gierwi: to co Ci nie pasuje? przeciez obiecalem ze bedziesz mial info o aukcji, mogles kupowac....a moze boli Cie ze jeczales ze cena za wysoka jak zaproponowalem 18 tys a poszedl za wiecej? sprzedalbym i za 17, bez problemu, ale wyszlo jak wyszlo i dobrze wyszlo jak widze.

no i chyba logiczne, ze zeby doprowadzic do aukcji trzeba rozwiazac umowe i doprowadzic do windykacji...ameryki tutaj nie odkryles, to jedyny sposob na sprzedaz bezproblemowa bez splaty zadluzenia z gory:D

cieply

48

Nic Tobie nie chcę wkręcać. Za pomocą jednej dodatkowej umowy można to załatwić - dostajesz kasę, spłacasz kredyt i przepisujemy umowę na kupna- sprzedaży, można tez załatwić to przez przejęcie kredytu i doskonale wiesz że nie raz o tych formach zakupu rozmawialiśmy,  ale skoro chciałeś to zrobić inaczej to oczywiście Twoje prawo. Tylko nie opowiadaj że "głupi bank" Cię denerwował i pewnie próbował by Was (Ciebie i kupującego) oszukać.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

49

Nie wiem o co Tobie chodzi z tym kasowaniem postów, więc uważaj co piszesz?

Licytowałem również, oczywiście tyle ile uznałem że to moto jest warte tym bardziej że w odróżnieniu od niektórych byłem je oglądać. Ktoś dał więcej - trudno. Wkurwiłem się - to prawda, ale już mi przeszło, nie to to będzie inne. W końcu parę tysięcy sztuk ich wyszło. Jest też nadzieja że ceny trochę spadną bo wychodzi nowy model.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

50

gierwi napisał/a:

Nie wiem o co Tobie chodzi z tym kasowaniem postów, więc uważaj co piszesz?

Licytowałem również, oczywiście tyle ile uznałem że to moto jest warte tym bardziej że w odróżnieniu od niektórych byłem je oglądać. Ktoś dał więcej - trudno. Wkurwiłem się - to prawda, ale już mi przeszło, nie to to będzie inne. W końcu parę tysięcy sztuk ich wyszło. Jest też nadzieja że ceny trochę spadną bo wychodzi nowy model.

uwazam co pisze, wiem co pisze, Ty wiesz co pisze i niech tak pozostanie;)

nie to, to nastepne trafisz, takie ktore uznasz ze jest iles tam warte ile chcesz wydac.

a nie opowiesz jak prosto i latwo sie sprzedaje pojazd, bedacy w kredycie nie splacajac z gory kredytu? cos takiego pisales, chetnie poznam te bezproblemowa metode...

cieply

51

Panowie nie kłóćcie się bo nie ma o co

Cieply fakt jest taki że moto "sprzedałeś" nie z własnej woli, że mogłeś to zrobić lepiej z korzyścią dla siebie.
Wydaj mi się ze nie wszyscy z forumowiczów zrozumieli Twoje intencje gdy zakładałeś ten wątek.
Dobrze że to zrobiłeś, dałeś info w necie o tej aukcji dzięki temu będziesz miał mniej do spłaty.
Też oglądałem "Twój" motocykl z zamiarem zakupu ale po oględzinach wiedziałem jakie jest zainteresowanie i że nie będzie to super okazja

P.S

nie dałbym takiej kasy za moto bez możliwości jego sprawdzenia

LC4

52

Jak będziesz sprzedawać następne moto to zapytaj na forum, na pewno Tobie doradzę. Teraz ta wiedza jest tobie niepotrzebna. Moto sprzedane, handlarz lub "niehandlarz" który to kupił pewnie jest zadowolony, dalsza dyskusja jest moim zdaniem bezprzedmiotowa.
Cieply, można zamknąć ten temat?

53

Monkey napisał/a:

Cieply fakt jest taki że moto "sprzedałeś" nie z własnej woli, że mogłeś to zrobić lepiej z korzyścią dla siebie.
Wydaj mi się ze nie wszyscy z forumowiczów zrozumieli Twoje intencje gdy zakładałeś ten wątek.
Dobrze że to zrobiłeś, dałeś info w necie o tej aukcji dzięki temu będziesz miał mniej do spłaty.
Też oglądałem "Twój" motocykl z zamiarem zakupu ale po oględzinach wiedziałem jakie jest zainteresowanie i że nie będzie to super okazja

P.S

Monkey napisał/a:

P.S

z wlasnej, nie jezdzilem nim od...chyba czerwca, wszedzie rowerem. jasne ze by sie przydal na weekendy, ale to bylo nieoplacalne. sprzedac i splacic tez sie nie dalo, wiec to byla jedyna furtka. dalej bede latal rowerem i sie wkrecal w  DH, nowa zajawka:P

gdybym zostawial to wydatki: oc/ac jakies 2 tysie plus strata wartosci w 2012 oraz nowy model wychodzacy z KTM...to sluszna decyzja z wlasnej woli, wierz mi...albo dorabiaj teorie/domysly:). a ze sie dalo tylko tak brutalnie to zrobic?, coz bank sam chcial, moze bank myslal ze bardziej mi zalezy na zatrzymaniu i blefuje ze chce sie pozbyc a nie mam kasy na splate z gory?...nie wiem, nie moj temat juz. ja tylko chcialem, zeby trafil do kogos z pasja, jaka mialem 3 lata temu, a ktora przelalem na rower teraz (zreszta, planuje rower w cenie prawie tego smc:)

cieply

54

gierwi napisał/a:

Jak będziesz sprzedawać następne moto to zapytaj na forum, na pewno Tobie doradzę. Teraz ta wiedza jest tobie niepotrzebna. Moto sprzedane, handlarz lub "niehandlarz" który to kupił pewnie jest zadowolony, dalsza dyskusja jest moim zdaniem bezprzedmiotowa.
Cieply, można zamknąć ten temat?

gierwi, moto bedzie tylko weekendowe, wiec tanie.

rozumiem ze nie zdradzisz przepisu o jakim mowimy, wiec mozesz zamykac, moze kiedys flaszka gdzies na poboczu to pogadamy, bo na buca nie wygladales...tylko te emocje blisko pasji, wiadomo:)

cieply