1

Temat: Do transportu motocykla-czy warto?

Witam

Myślałem o przyczepce, ale czy nie warto pokusić się o taki patent:

[url]http://allegro.pl/okazja-transporter-do-motocykla-i-skutera-i1900365489.html[/url]
[url]http://allegro.pl/hit-nie-przyczepka-a-transporter-do-motocykli-i1911643865.html[/url]

Co o tym myślicie?

2

Odp: Do transportu motocykla-czy warto?

Polecam udać sie do przywitalni :)

Husqy SMR-R 450

3

Sorry, zrobiłbym to gdyby nie prace techniczne na forum, ale już nadrabiam zaległości ;)

4 Ostatnio edytowany przez Kwiatek89 (2011-11-08 00:59:04)

Troche jednak wystaje na boki, a kosztuje tyle co używana przyczepka.
Sprawa druga - tutaj niby ma światła, ale strasznie denerwują mnie idioci wożący rowery na takich wynalazkach bez dodatkowych świateł

LC4 Supermoto - hurtownia frajdy i problemów technicznych

5

hehehe, ja to bym sie bał, ze sie urwie;p zadnej homologacji nie ma, ale przyczepke trzeba miec gdzie trzymac, a to do piwnicy by sie zmiesciło :)

6

a często moto wozisz ??
przyczepkę zawsze można pożyczyć

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

7

Wydaje się to fajnym pomysłem, ale:
1. Trzeba do tego duże auto, bo małe będzie tarło nadkolami - czyli spalanie jak z przyczepka
2. To nie ma homologacji i co będzie z odszkodowaniem w przypadku, gdy ktoś Cie najedzie ?
3. Na przyczepkę zabierzesz jeszcze kumpla - koszty transportu spadają Ci o połowę - największy minus przyczepki to te 70 km/h

P_anowie
Z_abijajacy
M_arzenia

8

Najlepszym rozwiązaniem jest bus :)

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

9

No to dokładniej opiszę dlaczego mój wybór padł na ten patent, a nie na przyczepkę czy busa.
Po pierwsze mieszkam w bloku na przyczepkę nie mam miejsca jak i na busa czy kasy na niego.
Jeżdżę typowym crossem to i przewieść go na zawody czy na poligon, do lasu jakoś muszę.
W sezonie to nawet dwa razy w tygodniu dojechać tam muszę, a weekendy zawsze.
Wydaje się to najlepszym rozwiązaniem, ale przed zakupem chciałem poznać opinię tych
co dłużej jeżdżą na sprzętach i większe doświadczenie mają w tej dziedzinie.

Pozdro
greg

10

zastanawia mnie jedna rzecz.. czy stelaż haka wytrzyma takie obciążenie. zazwyczaj max dopuszczalny nacisk na hat to około 75
kg. nawet najlżejszy cross waży te 20 kg więcej plus sama konstrukcja do transportu.

jeśli nawet stelaż haku wytrzyma to jest jeszcze problem taki że kiepsko się prowadzi auto kiedy przednie koła mają słaby kontakt z podłożem, kiedyś jechałem z ojcem i mieliśmy "przeładowaną" przyczepkę. ciężko było opanować auto nawet przy 30 km/h szczególnie na nie równej nawierzchni  a o to akurat nie trudno w naszym kraju. myślę że tego typu rozwiązania sprawdzą się jedynie z dużymi autami typu bus, suv itp.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

11 Ostatnio edytowany przez ciernik (2011-11-17 11:47:32)

Dopiszę w tym temacie, bo temat zbieżny.
Przymierzam się do zrobienia przyczepki do przewożenia motocykla/i.
Szukam jakiejś taniej podstawy do budowy.
Często się spotyka takie ruskie przyczepki/namioty za grosze.
Pytanie jest takie - czy ktoś przerabiał może taką przyczepkę i wie co i jak ?
Wyjdzie coś z tego?
http://www.ogloszenia.moja-ostroleka.pl/images/upload/2011.11.13_1321197734.jpg
W zasadzie chodzi tylko o ramę i papiery - reszte chciałbym odciąć/zdjąć i zamontować stojak/płytę pod koła (??)

DR650, XT600, EXC520, YZ450F, EXC-R450, EXC-R400, EXC-R530, SXF350, SXF250, EXC500SM, ADV990, 690Rally