16

Odp: [s] Husaberg FS650S 72KM 2004r w zimowej cenie ;-)

Mi chodziło o cieknącą pompę a nie niedziałającą.
Po drugie temat tyczy się sprzedaży motocykla a nie waszej konwersacji na temat mojej wypowiedzi.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

17

a w którym miejscu ona cieknie??
sa tylko dwie mozliwosci gdzie moze ona cieknąc albo uszczelniacz do wymiany i cieknie płyn do oleju albo uszczeleczka i cieknie na zewnątrz.
swoją drogą jak moderator mozesz wydzielic posty i zrobic nowy temat o "mitach" chetnie o tym podyskutuje  a i moze koledze dzieki tej dyskusji uda sie naprawic ta nieszczęsna pompke wody :)

Husaberg FS650 > Husaberg FS570 :D > KTM 950SM

18

ale z pompką Gokona przecież wszystko jest OK :)

SMR 505

19

maciejwra napisał/a:

ale z pompką Gokona przecież wszystko jest OK :)

miałem na mysli kolege hacker33 z ktm-a :p

Husaberg FS650 > Husaberg FS570 :D > KTM 950SM

20

Problem jest taki że mój kolega ma dwie lewe i moto daje do mechanika...zresztą uważanego za najlepszego:)
Mechanik wymienia mu w kółko simeringi a powinien również wymienić wałek pompy wody.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

21

hacker33 napisał/a:

Mechanik wymienia mu w kółko simeringi a powinien również wymienić wałek pompy wody.

Moja osobista refleksja na temat tej "usterki" - ludzie pokroju poprzedniego właściciela mojego KTMa traktują pewne rzeczy zbyt dosłownie... pomijajac fakt, ze ten byl skrajnym baranem. Zalewają układ chłodzenia wodą. Woda nie smaruje.... Cieknie. Na szczęście przed zimą, nauczony doświadczeniem, sprawdziłem co w chłodnicy grasuje i tym razem nie muszę wyrzucić silnika na wiosnę...

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

22

Wiecie co dziwie wam sie kupujecie drz za 15- 16 tyś , a na takie motocykle nie ma chętnych , Ci którzy mają środki a nie wykorzystują ich na kupno przykładowo takiego Berga czy Sebkowej crfy , POPROSTU GRZESZĄ .

motoslide.com

23

Sebkowa crf'a jest na sprzedaż i nie jest bo sebek mi na 3 PW nie odpisał jak z ceną :P

24 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-10-17 12:20:33)

Gajos napisał/a:

Sebkowa crf'a jest na sprzedaż i nie jest bo sebek mi na 3 PW nie odpisał jak z ceną :P

Gajos, przepraszam ale to wcale nie jest tak jak myślisz... nie z braku szacunku, czy z posiadania Cie w głębokiej dupie nie odpisałem...z kimś wtedy rozmawiałem (już nawet zapomniałem z kim) i czekałem na decyzję.
Zresztą wiem że dopiero sprzedajesz swojego oj... Gajos nie gniewaj się  :) 
Swoją drogo Amigo też się ostatnio pytał o CRFę. To samo się tyczy Ciebie Amigo  :)

Tym bardziej że wszystko jest na jak najlepszej drodze i wszystko na to wskazuje, że zostaniemy ziomkami... WYPROWADZAM SIĘ NA MAZURY  :D  :D w związku z powyższym naprawdę potrzebuje pieniędzy.

Barteksm napisał/a:

Wiecie co dziwie wam sie kupujecie drz za 15- 16 tyś , a na takie motocykle nie ma chętnych , Ci którzy mają środki a nie wykorzystują ich na kupno przykładowo takiego Berga czy Sebkowej crfy , POPROSTU GRZESZĄ .

nie kupują bo serwis i utrzymanie wyczynówki jest przecież owiane tyloma mitami :)

Tłok kilka razy do roku (wypowiedz naszego nowo zarejestrowanego kolegi|), zawory co dwie jazdy, co cztery jazdy rozbiera się silnik, a olej to już tragedia bo przecież co te 400/600 km. trzeba wlać aż 590ml. o zgrozo, a do tego odkręcić śrubkę spustową i tą do nalewania (do tego wszystkiego wystarczy przykucnąć)... porażka normalnie!! jak widać dla większość to zbyt duże manualne wyzwanie.
Gdzie autentycznie olej w tym motocyklu można zmienić w miej niż 5 min. (z przerwą na fajka) gdzie większość tego czasu zajmuje ścieknięcie starego oleju.  :D

A większość ludzi poświęca 100 razy więcej czasu na mycie, polerowanie, glancowanie swoich cacuszek... nie martwiąc się o ich cenny i zarazem zmarnowany czas . hahah...

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

25 Ostatnio edytowany przez maciejwra (2011-10-17 12:26:41)

dukeSebo napisał/a:
Gajos napisał/a:

Barteksm napisał/a:

nie kupują bo serwis i utrzymanie wyczynówki jest przecież owiane tyloma mitami :)

Tłok kilka razy do roku (wypowiedz naszego nowo zarejestrowanego kolegi|), zawory co dwie jazdy, co cztery jazdy rozbiera się silnik, a olej to już tragedia bo przecież co te 400/600 km. trzeba wlać aż 590ml. o zgrozo, a do tego odkręcić śrubkę spustową i tą do nalewania (do tego wszystkiego wystarczy przykucnąć)... porażka normalnie!! jak widać dla większość to zbyt duże manualne wyzwanie.
Gdzie autentycznie olej w tym motocyklu można zmienić w miej niż 5 min. (z przerwą na fajka) gdzie większość tego czasu zajmuje ścieknięcie starego oleju.  :D

A większość ludzi poświęca 100 razy więcej czasu na mycie, polerowanie, glancowanie swoich cacuszek... nie martwiąc się o ich cenny i zarazem zmarnowany czas . hahah...

true :)

wracając do tematu: LUDZIE bierzcie tego Berga! dobra kasa świetne moto!

SMR 505

26

wracając do tematu :) chciałem zapytac na jakim poziomie ustawiona jest cena minimalna w aukcji  :D

DR-Z 400ESM sold

27

Barteksm napisał/a:

mysle ze nastepne moto to bedzie berg 650 na tego berga ja mialem ochote.ale wyszlo jak wyszlo kupilem crf z dynotecha.ale jako nastepce widze chyba tylko berga 650.to jest jedynie w stanie zastapic mi 70 koni ktore mialem w crfie.teraz finanse nie dopisza ale na wiosne nie ma bata

Motocyklizm- Choroba dziedziczna, niestety niewyleczalna. Objawia się już od najmłodszych lat chorego, w postaci "rogala twarzowego"

28

Nie znam dokładnie tego egzemplarza ale osobiście pojeżdziłem chwilkę bergiem FS650 i szczerze powiem że naprawdę ten motocykl zap...:)Sam w zeszłym roku długo szukam takiego ale ciężko znależć w takich pieniądzach jak ten tutaj!W niemczech wręcz nie możliwe.Więc nie macie się co zastanawiać tylko negocjować i brać:)Z tego co wiem Gierwi się przymierzał kiedyś do niego:)

Husqvarna 450
GSXR1000
hulajnoga:)

29

Serio w tych husach trzeba co 5mth wymieniać olej? Przy takim normalnym sm lataniu nie można by było powiedzmy co 20mth?  :D

30

no litości już z tymi olejami.... trzeba to pojęcie względne szczególnie w naszym pięknym kraju...

Seba Ty na mazurach?? to by się działo :P