Odp: technika wysprzęglania
każda skrzynia kłowa ( na prostych zębach ) daje sobie rade i w górę i w dół ,bez sprzęgła
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » technika wysprzęglania
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
każda skrzynia kłowa ( na prostych zębach ) daje sobie rade i w górę i w dół ,bez sprzęgła
ale czy takie zmienianie biegów bez sprzęgła nawet w kłowej skrzyni nie jest niekorzystne dla niej i lepiej jest jednak używać ciągle sprzęgła?
ja tam sprzegla uzywam tylko do ruszania potem juz wogole czy to gora czy dół ... no ale to urok antyhopingu
a co tego ma antyhopping?? to nie do tego służy.....
to zbij w zakrecie o 2-3 biegi w dół bez sprzegła i bez ahtyhoppingu i zobacz sam co sie stanie ;)
to zbij w zakrecie o 2-3 biegi w dół bez sprzegła i bez ahtyhoppingu i zobacz sam co sie stanie ;)
Jeszcze najlepiej jak będziesz miał grubo ponad stówę!
widzę że muszę to powiedzieć wprost. do zmiany biegów bez sprzęgł montuje się w motocyklu quickshifer.
[url]http://www.translogicuk.com/Quickshifters.htm[/url]
antyhopping jest po to żeby tylne koło nie podskakiwał po zredukowaniu o kilka biegów i puszczeniu sprzęgła i oczywiście po to żeby silnik nie maił zbyt wysokich obrotów. tak się akuratnie składa że mam w jednym motocyklu antyhopping i dokładnie wiem jak to działa
widzę że muszę to powiedzieć wprost. do zmiany biegów bez sprzęgł montuje się w motocyklu quickshifer.
[url]http://www.translogicuk.com/Quickshifters.htm[/url]
antyhopping jest po to żeby tylne koło nie podskakiwał po zredukowaniu o kilka biegów i puszczeniu sprzęgła i oczywiście po to żeby silnik nie maił zbyt wysokich obrotów. tak się akuratnie składa że mam w jednym motocyklu antyhopping i dokładnie wiem jak to działa
o proszę, a ja myślałem że quickshifter to tylko w samochodach wystepuje... a gdzie się w moto takie cos montuje i na czym polega jego działanie?
Nie da się szybko zmieniać biegów do góry bez użycia sprzęgła/quickshiftera. Jak jedziesz po bułki do sklepu to się da ale jak masz wykręconą manete do końca to się nie da tego zrobić sprawnie szybko i skutecznie. Jak wykręcasz manete do konca to chodzi o to żeby jechać najszybciej wiec trzeba miec 100 % pewności że bieg wejdzie prawidłowo i będzie jak najmniejsza przerwa w przyspieszaniu !
Sprzęgła się używa na hamowaniach z dwóch powodów 1 slajdy 2 slajdy ! no chyba że się jedzie po bułki do sklepu wtedy można jechać skuterem.
śjakiś gupi temat
śjakiś gupi temat
Popieram!
śjakiś gupi temat
dlaczego głupi, niektórzy nie są alfa i omegą jak Ty i nie wszystko wiedzą nt. techniki jazdy itp
ponieważ nie ma czegoś takiego jak "technika wysprzęglania", jeśli można coś tak sformułować to dowiadujesz się o tej "technice" przy pierwszej jeździe moto po prostu operując dźwignią sprzęgła
ps. [url]http://www.youtube.com/watch?v=exI-0FR-uU8[/url] od 4 minuty
Nie da się szybko zmieniać biegów do góry bez użycia sprzęgła/quickshiftera.
no z tym się nie mogę zgodzić, chyba coś pomyliłeś
Nie da się szybko zmieniać biegów do góry bez użycia sprzęgła/quickshiftera. Jak jedziesz po bułki do sklepu to się da ale jak masz wykręconą manete do końca to się nie da tego zrobić sprawnie szybko i skutecznie. Jak wykręcasz manete do konca to chodzi o to żeby jechać najszybciej wiec trzeba miec 100 % pewności że bieg wejdzie prawidłowo i będzie jak najmniejsza przerwa w przyspieszaniu !
sory stary ale pozostaje mi .....
BUuuahahahahahaahah
sory stary ale pozostaje mi .....
BUuuahahahahahaahah
Dokładnie...
mistrzowie techniki zmiany biegów... ahahahahhaha :lol: :lol: :lol:
Ja w moim piardopędzie ewentualnie muskam sprzęgło przy zmianie. Zmiana jest tak szybka że nawet nie wiadomo kiedy. A gdybym miał naciskać całe sprzęgło, puszczać cały gaz... do jutra bym to robił.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » technika wysprzęglania
Wygenerowano w 0.062 sekund, wykonano 78 zapytań