16

Odp: technika wysprzęglania

każda skrzynia kłowa ( na prostych zębach ) daje sobie rade i w górę i w dół ,bez sprzęgła

i can do this .. here, hold my beer

17

HEMP napisał/a:

każda skrzynia kłowa ( na prostych zębach ) daje sobie rade i w górę i w dół ,bez sprzęgła

ale czy takie zmienianie biegów bez sprzęgła nawet w kłowej skrzyni nie jest niekorzystne dla niej i lepiej jest jednak używać ciągle sprzęgła?

Supermoto is motorcycle racing on a circuit that alternates between three types of track: flat track, motocross and road racing

18

cross napisał/a:

ja tam sprzegla uzywam tylko do ruszania potem juz wogole czy to gora czy dół ... no ale to urok antyhopingu

a co tego ma antyhopping?? to nie do tego służy.....

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

19

to zbij w zakrecie o 2-3 biegi w dół bez sprzegła i bez ahtyhoppingu i zobacz sam co sie stanie ;)

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

20

cross napisał/a:

to zbij w zakrecie o 2-3 biegi w dół bez sprzegła i bez ahtyhoppingu i zobacz sam co sie stanie ;)

Jeszcze najlepiej jak będziesz miał grubo ponad stówę!

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

21

widzę że muszę to powiedzieć wprost. do zmiany biegów bez sprzęgł  montuje się w motocyklu quickshifer.

[url]http://www.translogicuk.com/Quickshifters.htm[/url]

antyhopping jest po to żeby tylne koło nie podskakiwał po zredukowaniu o kilka biegów i puszczeniu sprzęgła i oczywiście po to żeby silnik nie maił zbyt wysokich obrotów. tak się akuratnie składa że mam w jednym motocyklu antyhopping i dokładnie wiem jak to działa

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

22

Bondek napisał/a:

widzę że muszę to powiedzieć wprost. do zmiany biegów bez sprzęgł  montuje się w motocyklu quickshifer.

[url]http://www.translogicuk.com/Quickshifters.htm[/url]

antyhopping jest po to żeby tylne koło nie podskakiwał po zredukowaniu o kilka biegów i puszczeniu sprzęgła i oczywiście po to żeby silnik nie maił zbyt wysokich obrotów. tak się akuratnie składa że mam w jednym motocyklu antyhopping i dokładnie wiem jak to działa

o proszę, a ja myślałem że quickshifter to tylko w samochodach wystepuje... a gdzie się w moto takie cos montuje i na czym polega jego działanie?

Supermoto is motorcycle racing on a circuit that alternates between three types of track: flat track, motocross and road racing

23

Nie da się szybko zmieniać biegów do góry bez użycia sprzęgła/quickshiftera. Jak jedziesz po bułki do sklepu to się da ale jak masz wykręconą manete do końca to się nie da tego zrobić sprawnie szybko i skutecznie. Jak wykręcasz manete do konca to chodzi o to żeby jechać najszybciej wiec trzeba miec 100 % pewności że bieg wejdzie prawidłowo i będzie jak najmniejsza przerwa w przyspieszaniu !

Sprzęgła się używa na hamowaniach z dwóch powodów 1 slajdy 2 slajdy !  no chyba że się jedzie po bułki do sklepu wtedy można jechać skuterem.

www.propitbike.pl

24

śjakiś gupi temat

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

25

figiel napisał/a:

śjakiś gupi temat

Popieram!

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

26

figiel napisał/a:

śjakiś gupi temat

dlaczego głupi, niektórzy nie są alfa i omegą jak Ty i nie wszystko wiedzą nt. techniki jazdy itp

27 Ostatnio edytowany przez figiel (2011-10-10 14:17:26)

ponieważ nie ma czegoś takiego jak "technika wysprzęglania", jeśli można coś tak sformułować to dowiadujesz się o  tej "technice" przy pierwszej jeździe moto po prostu operując dźwignią sprzęgła

ps. [url]http://www.youtube.com/watch?v=exI-0FR-uU8[/url]  od 4 minuty

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

28

psatp napisał/a:

Nie da się szybko zmieniać biegów do góry bez użycia sprzęgła/quickshiftera.

no z tym się nie mogę zgodzić, chyba coś pomyliłeś

29

psatp napisał/a:

Nie da się szybko zmieniać biegów do góry bez użycia sprzęgła/quickshiftera. Jak jedziesz po bułki do sklepu to się da ale jak masz wykręconą manete do końca to się nie da tego zrobić sprawnie szybko i skutecznie. Jak wykręcasz manete do konca to chodzi o to żeby jechać najszybciej wiec trzeba miec 100 % pewności że bieg wejdzie prawidłowo i będzie jak najmniejsza przerwa w przyspieszaniu !

sory stary ale pozostaje mi .....

BUuuahahahahahaahah

i can do this .. here, hold my beer

30

HEMP napisał/a:

sory stary ale pozostaje mi .....
BUuuahahahahahaahah

Dokładnie...

mistrzowie techniki zmiany biegów... ahahahahhaha  :lol:   :lol:   :lol:

Ja w moim piardopędzie ewentualnie muskam sprzęgło przy zmianie. Zmiana jest tak szybka że nawet nie wiadomo kiedy. A gdybym miał naciskać całe sprzęgło, puszczać cały gaz... do jutra bym to robił.