61 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2011-09-26 21:56:45)

Odp: Kto planuje starty w MP w sezonie 2012

Crisson przeczytaj co napisał Piotrek w klasie amator możesz wystartować tylko 2 razy bez licencji tak jak w PP Nie ma czegoś takiego jak ściganie się bez licencji.... Pomysł nie do zrealizowania. Jedyne co to C1 ludzie scigający się regularnie i walczący o generalke, tylko jak zrobisz jedną klasę pojemnościową to sporo ludzi nie będzie sie kwalifikowało do wyścigów co za tym idzie oleją starty. A w klasie Amator jak ktoś ma zrobić tylko 2 lub 3 wyścigi i przejśc do C1 to klasa będzie pusta bo ile masz nowych zawodników??? raczej jest to stała liczba.... no i będzie tylko nie potrzebna klasa zabierająca czas.

To co napisał Rafal jest chyba optymalne. Jedynie wpisowe na poziomie 0zł :) nic nowego nie wymyslimy i to jest najlepszy pomysł. Jeszcze wzmianka o tym odcinku terenowym musi jakaś być, żeby tak jak Piotr napisał był on odcinkiem terenowym ale dla SM a nie Hard Enduro jak np w Poznaniu. min 2 skoki 2 zakręy i 2 nitki przejazdu to dego teren utwardzony.....

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

62

Crisson zrozum... nie może być coś takiego jak jazda bez licencji(czyt. ubezpieczenia) licencja jest wymagana, jest to ubezpieczenie i  egzamin, który wymaga PZM. Na to na pewno się "Władza" nie zgodzi. Wiem to bo u nas na zawodach amatorskich przerabialiśmy to wszystko. Tak samo jest z odbiorem toru i homologacją, przepisy mówią że homologacja toru to jest tak samo jak pozwolenia na koncercie(strazackie, policji itd)
Piszemy oficjalne pismo wysyłamy do PZM a drugą kopię daję osobiście na rozdaniu Przedstawicielom PZM i z Nimi rozmawiam

KACZOR

63

kaczor napisał/a:

Crisson zrozum... nie może być coś takiego jak jazda bez licencji(czyt. ubezpieczenia) licencja jest wymagana, jest to ubezpieczenie i  egzamin, który wymaga PZM. Na to na pewno się "Władza" nie zgodzi. Wiem to bo u nas na zawodach amatorskich przerabialiśmy to wszystko. Tak samo jest z odbiorem toru i homologacją, przepisy mówią że homologacja toru to jest tak samo jak pozwolenia na koncercie(strazackie, policji itd)
Piszemy oficjalne pismo wysyłamy do PZM a drugą kopię daję osobiście na rozdaniu Przedstawicielom PZM i z Nimi rozmawiam

+1 Brawo :)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

64 Ostatnio edytowany przez crisson (2011-09-26 23:55:29)

regularnie w PP w każdej z klas jeździło nie więcej niż 10 osób więc moim zdaniem połaczenie klas PP i 3 wyścigi bylyby dobrym rozwiązaniem. widać to na stronie z wynikami.
praktycznie na każdej rundzie pojawiali się 'nowi' - to też widać w wynikach. dla nich przydałaby się klasa gdzie mogą 'spróbować' we własnym gronie. jeśli na danej rundzie byłoby za mało nowych to włączamy ich do regularnych i jadą razem. jeśli jest ich więcej niż 5ciu to mają oddzielny wyścig.
w kwestii licencji to regulamin dopuszcza dwie rundy bez, więc tu nic się nie zmienia.

chodzi mi o to, że szkoda rozdzielać puchar na dwie klasy, a 3 wyścigi wydają się optimum.

ale też się nie upieram. jakkolwiek będzie to będzie dobrze :) byle było z kim jeździć i żeby rundy się odbywały...

trzeba popracować nad kondycją i wystartować dwie klasy bo żal wyścigów :)

crisson
SM450RR

65

jak się połączy 2 klasy to jest parę aspektów na nie, np. Gostyń - gdzie było naprawdę dużo ludzi i na pewno kilka osób nie wystartuje i to te osoby które zaczynają przygodę z supermoto ( i od razu zostaną zrażone do zawodów), drugi aspekt to pojemności motocykli - ci co mają 450 będą pokrzywdzeni a znając Polskie realia nie wszystkich stać na zmianę motocykla.

Ja bym zostawił wszystko tak jak jest tylko żeby np. min pierwsza piątka z każdej klasy PP musi przejść do MP i jak ktoś tu już pisał wprowadzić zasadę jak z wyścigów czyli zejście poniżej jakiegoś czasu automatycznie przenosi go do MP,  żeby nie było takie sytuacji jak w tym roku że my powinniśmy ścigać się w MP a lataliśmy w PP

moim zadanie to jest najbardziej możliwe do zrealizowania i najmniej krzywdzące dla wszystkich

66

zulty napisał/a:

jak się połączy 2 klasy to jest parę aspektów na nie, np. Gostyń - gdzie było naprawdę dużo ludzi i na pewno kilka osób nie wystartuje i to te osoby które zaczynają przygodę z supermoto ( i od razu zostaną zrażone do zawodów), drugi aspekt to pojemności motocykli - ci co mają 450 będą pokrzywdzeni a znając Polskie realia nie wszystkich stać na zmianę motocykla.

Ja bym zostawił wszystko tak jak jest tylko żeby np. min pierwsza piątka z każdej klasy PP musi przejść do MP i jak ktoś tu już pisał wprowadzić zasadę jak z wyścigów czyli zejście poniżej jakiegoś czasu automatycznie przenosi go do MP,  żeby nie było takie sytuacji jak w tym roku że my powinniśmy ścigać się w MP a lataliśmy w PP

moim zadanie to jest najbardziej możliwe do zrealizowania i najmniej krzywdzące dla wszystkich

Ja zgadzam się z tym !

Jedna klasa w MP - S1 - Po co rozbijacie się na 2 klasy ?? za to 3 wyscigi w dniu

2 Klasy w PP w każdej po 2 wyścigi.
Podział pojemnościowy jak do tej pory - zauważcie, że w (chyba) w każdym wyścigu PP było ponad 15 osób.

Niestety - PP wg. PZM to amatorka więc NALEŻY wprowadzić ograniczenia czasowe np. na bezpiecznym poziomie 110% - t jest naprawde dużo!! np w takiej ZG. pierwsza 10 PP robiła czasy około 1,10sek a chyba najlepszy czas to 1,05 wiec zalapala by się (może) pierwsza piatka... wiadomo należy to powtórzyć w 2ch wyscigach. Co z tego, że nie ma szans na puchar - Co to za puchar skoro jesteś tak dobry, że powinieneś jeździć w MP

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

67

Bla bal bla   500 postów i tak ztoczyliście koło   dodając różne komplikacje   i wróciliście w 95 % do podstawy .
dodaliście limity   które zależą  nie tylko od  najwolniejszych  ale i od najszybszych !!
Jak sie Kaczor z Mochockim i inni szybcy   wkurzą  to oleją czasówki  i połowa z Wasz  wpadnie w limit  przeniesienia do MP  i co ????

Poza tym  czy któryś z Was załatwiał coś z PZM ???!!!

Jak im dacie taką    zajawkę z różnymi opcjami i warunkowaniami itp   to na Bank zrobią coś po swojemu

Ma być prosto i czytelnie  . Zmieńmy to tak jak mówiłem  o ile cokolwiek coś się zmieni a za rok zobaczymy co dalej zmienić ( przez 10 lat nic nie zmieniliście a teraz   chcecie  wszystko ??!!!)

68

Tak ja załatwiałem z PZM nie raz...

Masz rację z tym, że nie zrobią czasówek i wszyscy wpadną w MP :) nie pomyślałem :)

3 wyscigi w PP to dużo... bo totalni amatorzy nie dadza rady

3 wyscigi w MP - ok

jedna klasa w MP - ok

50% wpisowego po przejsciu z PP - Ok

No i trzeba coś z tym terenem zrobić, ale żebyśmy sobie kuku nie zrobili bo (strzelam) np w Gostyniu nie bedzie miejsca na nasze widzimisie...

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

69

Nie to żebym był jakimś czarnowidzem, ale wydaje mi się, że PZM będzie miał bardzo "głęboko" nasze/Wasze postulaty. Przecież nawet gdyby padło ostre "jak nie zmienicie regulaminu to nie startujemy" to dla nich to tylko woda na młyn. Mniej problemów, mniej zawodów, mniej zawracania dupy. Nie ma się co oszukiwać, kasy to oni na supermoto i tak nie zarabiają, a jak coś nie przynosi dochodów na odpowiednim poziomie to nikt się nad tym spuszczał nie będzie.

70

Robimy plan Rafała tylko jeden dodatek w PP zawodnik może wystartować w 3 biegach maksimum. Poza tym wszystko jest eleganckie. Piotrek jak możesz to napisz to w jakiejś ładnej formie przedstaw nam na Forum i wysyłamy do PZM.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

71

maniek-rr312 napisał/a:

PP zawodnik może wystartować w 3 biegach maksimum

co to niby znaczy?
w trakcie jednej rundy nie będę mógł pojechać 4 biegów (w dwóch klasach)? ??
jaki cel tego ograniczenia?

czy może to znaczy, że po 3 biegach trafiam do MP??????? (na swojej drzecie :)

---
umiesz liczyć, licz na siebie

72

Przypuszczam, że Mańkowi chodziło o 3 a nie 2 starty bez licencji w Pucharze Polski.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

73

Nie 3 biegi na jednych zawodach w obojętnie jakich klasach PP. Celem zwiększenia ilości ludzi na pudle. Żeby nie było tak jak w tym roku ze czołówka z jednej klasy była czołówką w drugiej klasie. Tak jest w zawodach MX

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

74 Ostatnio edytowany przez fazik (2011-09-27 17:45:54)

maniek-rr312 napisał/a:

Nie 3 biegi na jednych zawodach w obojętnie jakich klasach PP. Celem zwiększenia ilości ludzi na pudle

Dla mnie to nie ma sensu, ludzie stają na pudle - bo są lepsi - i stawać na tym pudle powinni.
Dlaczego większość z PP jeździ na zawody - bo chce się pobawić - pościgać, a nie tylko stanąć na pudle.
Czy naprawdę myślisz, że wprowadzenie tej zasady da jakiekolwiek szanse na pudło dla gościa na drz (i podobnych) i drogowych oponach?? Ja myślę, że to będzie tylko zwiększało wątpliwości - czy warto jechać xxx km na trzy biegi (gdy jeszcze rok wcześniej można było BAWIĆ SIĘ o 1/3 dłużej)

---
umiesz liczyć, licz na siebie

75

da to szanse innym na podium i jakiś puchar. Zobacz w tym sezonie w klasie 250 i Otwartej prawie ci sami zawodnicy stali na podium, pod koniec sezonu się to zmieniło bo kogoś wyeliminowała awaria kogoś co innego... A jak zrobimy, że 1 zawodnik może jechać tylko 3 wyścigi to zwolni on miejsce innym lub ludzie wybiorą jedną klasę, w ktorej będą się ścigali co pozwoli w C1 stanąć trzem na podium oraz w C2 kolejnym trzem. Co moim zdaniem jest lepsze niż jedynie stała trójka w C1 i C2. Jest to też dobre dla MP ponieważ w kolejnym roku do cyklu przejdzie 6 a nie np 3........

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski