Odp: 100 pytań na poczatek
Gogle droższe bo sa dla okularników :P
Zbroja niemam pojęcia bo niewiem jaka to jest nawet.
Jeszcze nie odebrałem także jest odwrót hehe.
O jakim kombinezonie dokładnie mówisz?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » 100 pytań na poczatek
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gogle droższe bo sa dla okularników :P
Zbroja niemam pojęcia bo niewiem jaka to jest nawet.
Jeszcze nie odebrałem także jest odwrót hehe.
O jakim kombinezonie dokładnie mówisz?
[url]http://allegro.pl/listing.php/search?buy=1&category=3&clear_cookie=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&prepareTime=0&postcode_enabled=0&sg=0&state=0&order=t&p=1&price_from=&price_to=1100&string=kombinezon&view=gtext&change_view=Poka%C5%BC¶ms_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8[/url]
tu masz od koloru do wydobu do ok tyś.
co do nówki kombi do ok tysiaka do najlepszym rozwiązaniem będzie raczej firma Tschul
(możesz kupić także jakąś używkę lepszej firmy) - wybór pozostawiam tobie... ;)
Zaczaiłem temat :)
Bo ten strój to raczej do enduro,syntetyki się średnio nadają na asfalt ;)
Kontynuując temat WR - jeśli nie kupi zajechanej sztuki to jasne,że koszt eksploatacji powinien być tańszy,ale ewentualny koszt remontu dużo wyższy niż przy 2T,wiadomo
z 3 miesiace temu widziałem ze koles wystawiał probikery za 800 zł. Niższe modele ale wolał bym to niz "ciula" :) A najlepiej jakies uzywane vanucci czy cos :) Być moze Twoj kolega zjechał z cen jakie miał wystawione w sklepie ale i tak wyszło drozej niz na allegro :) Ogolnie da sie lepsze ciuchy kupic za 1600 ziko :)
No wiadomo ale wr 250x wychodzi od bardzo niedawna z tego co sie orientuje wiec jest szansa trafić nie katowaną :)
Kask,gogle i buty zostaja. Reszta do wymiany :)
Ja jednak proponował bym jakąś lepszą zbroję a to z powodu możliwości dopasowania reszty stroju do temperatury i warunków w jakich będzie się śmigać np : gorąco - zbroja + koszulka ciepło zbroja + bluza zimno zbroja+ kurtka/bluza i wiatrówka . Poza tym w zbroi chyba bezpieczniej jak się nie mylę a dolna część ciała jakieś fajne spodnie z wstawkami plastikowymi i będzie git resztę chyba już masz co do wymienionych pojazdów w twoim wstępnym poście posiadam Derbi Sende SM 125 jak by co to PW chwile ją mam i dość sporo mogę o niej powiedzieć a przy okazji jest na sold po dobrej kasie , powodzenia .
Myśle ze za 300 ziko bys lepszy kask wybrał ale jak chcesz :D
Każdy co inne mówi :(
A ja zrobi tak. Kask zostaje,buty zostaja, kombinezon cos w stylu tego probikera [url]http://www.moto-akcesoria.pl/kombinezon-probiker-prx-4-skorzany--dwuczesciowy,p,22808[/url]
Koniec i kropka :P
Ja śmigam tak jak ci napisałem , a ten kombinezon całkiem niezła opcja w sumie ale w SM bardziej widze masywniejsze zbroje itp niz takie kombiaki na plastiki..heh , pamiętaj że sm to las szutry , drogi wszystko po troche . Może ja mam inne zdanie ale jak widzę chćby te wstawki na łokciach w takim kombi to raczej by mi to wiele nie pomogło...może poza ślizgami
Się nikt więcej nie wypowie?
plusy kombinezonów to ochrona przy szlifie ale jak będzie kamień na drodze czy coś to po żeberkach/kręgosłupie. Ja teraz będę śmigał w buzerze. Ochraniacze na kolana to dobra rzecz, w sumie podstawa dlatego wybrałem spodnie crossowe i ochraniacze (wcześniej miałem wypadek w skórzanych spodniach [uderzyłem kolanem w samochód który mi zajechał drogę przy ~60km/h) i mam zerwane wiązadła, gdybym miał dobre ochraniacze to zapewne by się to lepiej skończyło) ale to już kwestia gustu/komfortu itd. Dlatego co do spodni to sam musisz wybrać, to samo z buzerem. Wiele osób poleca kombi+żółw na kręgosłup ale to nie znaczy że to najlepsze rozwiązanie bo to zależy od potencjalnego wypadku (ale żebra też dobrze jest mieć chronione). Jeśli chodzi o kask, to według mnie podstawą jest żeby miał atesty (był dopuszczony do zawodów). Jeśli chodzi o kombi Tschula to są nawet fajne ale nie na długo, podobno szybko się niszczą (średnia jakość szycia).
Z tego co podałeś to bym zostawił buty, kask, gogle, spodnie, ochraniacze na kolana i koszulke (albo kupił jakąś skórę), pod którą bym wsadził jakiś buzerek ;) Piszę co myślę, jedni mnie popierają a inni wolą kombiaki, pozdrawiam :)
Miał ktos doczynienia z takim cudactwem jak ZIPP TRACKER 250 ?
Jest koleś na forum który takim śmiga poszukaj dobrze chyba nawet ma swój temat bo miał z nim jakieś problemy ostatnii
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » 100 pytań na poczatek
Wygenerowano w 0.059 sekund, wykonano 80 zapytań