16

Odp: 100 pytań na poczatek

Gogle droższe bo sa dla okularników  :P
Zbroja niemam pojęcia bo niewiem jaka to jest nawet.
Jeszcze nie odebrałem także jest odwrót hehe.
O jakim kombinezonie dokładnie mówisz?

17 Ostatnio edytowany przez kacpikSM (2011-09-24 12:29:09)

[url]http://allegro.pl/listing.php/search?buy=1&category=3&clear_cookie=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&prepareTime=0&postcode_enabled=0&sg=0&state=0&order=t&p=1&price_from=&price_to=1100&string=kombinezon&view=gtext&change_view=Poka%C5%BC&params_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8[/url]
tu masz od koloru do wydobu do ok tyś.
co do nówki kombi do ok tysiaka do najlepszym rozwiązaniem będzie raczej firma Tschul
(możesz kupić także jakąś używkę lepszej firmy)  - wybór pozostawiam tobie... ;)

sms 125 --> smr 450

18

Zaczaiłem temat :)

19

Bo ten strój to raczej do enduro,syntetyki się średnio nadają na asfalt ;)

Kontynuując temat WR - jeśli nie kupi zajechanej sztuki to jasne,że koszt eksploatacji powinien być tańszy,ale ewentualny koszt remontu dużo wyższy niż przy 2T,wiadomo

Była Husqa WSM 50.
Powrót w 2015...

20

z 3 miesiace temu widziałem ze koles wystawiał probikery za 800 zł. Niższe modele ale wolał bym to niz "ciula" :) A najlepiej jakies uzywane vanucci czy cos :) Być moze Twoj kolega zjechał z cen jakie miał wystawione w sklepie ale i tak wyszło drozej niz na allegro :) Ogolnie da sie lepsze ciuchy kupic za 1600 ziko :)

Husqy SMR-R 450

21

No wiadomo ale wr 250x wychodzi od bardzo niedawna z tego co sie orientuje wiec jest szansa trafić nie katowaną :)

Husqy SMR-R 450

22

Kask,gogle i buty zostaja. Reszta do wymiany  :)

23

Ja jednak proponował bym jakąś lepszą zbroję a to z powodu możliwości dopasowania reszty stroju do temperatury i warunków w jakich będzie się śmigać np : gorąco - zbroja + koszulka ciepło zbroja + bluza  zimno zbroja+ kurtka/bluza i wiatrówka . Poza tym w zbroi chyba bezpieczniej jak się nie mylę a dolna część ciała jakieś fajne spodnie z wstawkami plastikowymi i będzie git resztę chyba już masz co do wymienionych pojazdów w twoim wstępnym poście posiadam Derbi Sende SM 125 jak by co to PW chwile ją mam i dość sporo mogę o niej powiedzieć a przy okazji jest na sold po dobrej kasie , powodzenia .

24

Myśle ze za 300 ziko bys lepszy kask wybrał ale jak chcesz :D

Husqy SMR-R 450

25

Każdy co inne mówi  :(
A ja zrobi tak. Kask zostaje,buty zostaja, kombinezon cos w stylu tego probikera [url]http://www.moto-akcesoria.pl/kombinezon-probiker-prx-4-skorzany--dwuczesciowy,p,22808[/url]
Koniec i kropka  :P

26

Ja śmigam tak jak ci napisałem , a ten kombinezon całkiem niezła opcja w sumie ale w SM bardziej widze masywniejsze zbroje itp niz takie kombiaki na plastiki..heh , pamiętaj że sm to las szutry , drogi wszystko po troche . Może ja mam inne zdanie ale jak widzę chćby te wstawki na łokciach w takim kombi to raczej by mi to wiele nie pomogło...może poza ślizgami

27

Się nikt więcej nie wypowie?

28 Ostatnio edytowany przez Major (2011-09-24 21:57:38)

plusy kombinezonów to ochrona przy szlifie ale jak będzie kamień na drodze czy coś to po żeberkach/kręgosłupie. Ja teraz będę śmigał w buzerze. Ochraniacze na kolana to dobra rzecz, w sumie podstawa dlatego wybrałem spodnie crossowe i ochraniacze (wcześniej miałem wypadek w skórzanych spodniach [uderzyłem kolanem w samochód który mi zajechał drogę przy ~60km/h) i mam zerwane wiązadła, gdybym miał dobre ochraniacze to zapewne by się to lepiej skończyło) ale to już kwestia gustu/komfortu itd. Dlatego co do spodni to sam musisz wybrać, to samo z buzerem. Wiele osób poleca kombi+żółw na kręgosłup ale to nie znaczy że to najlepsze rozwiązanie bo to zależy od potencjalnego wypadku (ale żebra też dobrze jest mieć chronione). Jeśli chodzi o kask, to według mnie podstawą jest żeby miał atesty (był dopuszczony do zawodów).  Jeśli chodzi o kombi Tschula to są nawet fajne ale nie na długo, podobno szybko się niszczą (średnia jakość szycia).
Z tego co podałeś to bym zostawił buty, kask, gogle, spodnie, ochraniacze na kolana i koszulke (albo kupił jakąś skórę), pod którą bym wsadził jakiś buzerek ;) Piszę co myślę, jedni mnie popierają a inni wolą kombiaki,  pozdrawiam :)

https://www.facebook.com/TrenerPersonalnyAdrianBartecki/

29

Miał ktos doczynienia z takim cudactwem jak ZIPP TRACKER 250 ?

30

Jest koleś na forum który takim śmiga poszukaj dobrze chyba nawet ma swój temat bo miał z nim jakieś problemy ostatnii