1

Temat: GoPro HD SOS mode

Siema, miałem dzisiaj glebe przy której kamera wpadla w tryb sos. Po powrocie do domu ze szpitala chciałem zobaczyć, ale połowy pliku nie da się obejrzeć (nie ma gleby). Czytałem troche i próbowałem ratować plik ale nic nie działało. Mieliście kiedyś coś takiego? Czym to ratować?

ps. był highside na nieposprzątanym żwirze na krzyżówce...
obity jestem troche i pisze tylko prawą ręką bo lewa w szynie

Pzdr

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

2

Odp: GoPro HD SOS mode

Coś Ty nawyrabiał? Coś nie coś (?) wiem o tzw. highside  :P ale u mnie się obyło bez szyn... Wracaj chłopie do zdrowia.
PS. Coś nad nami ostatnio jakieś fatum czy coś ... ja, Tomek teraz Ty  :/

3 Ostatnio edytowany przez Gajos (2011-09-06 16:23:00)

ale jest błąd zapisu czy po prostu w pewnym momencie urwało filmik i koniec ? jest na necie sporo programó do odzyskiwania danych po "przypadkowym" formacie czy uszkodzeniu - z doświadczenia wiem że jedne sobie radzą w danej sytuacji zaś inne nie dają rady i na odwrót - musisz po próbować  kilkoma programami - plik daje się ściągnąć w całości na kompa ?

ps. oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia. próbuj też od zarządcy drogi wyegzekwować jakieś zadość uczynienie za nie utrzymanie jezdni w należytym stanie - czasem to trwa ale może się opłacić !

4

"Stłuczenie lewego nadgarstka i biodra"
Miejmy nadzieje, że się szybko wykuruje..
A jak było to zobaczymy jak mi sie uda odzyskac nagranie.
Ale +/- to leciałem slajdem jakies 5m, potem złapało przyczepność i katapulta.
Oczywiscie ponownie sam musiałem sie zbierać, bo to przecież dawca....

XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

5

Trzymaj się !! I  wracaj do zdrowia chłopie

6

no i żeś się umarasił :/ Zdrowia!! Trybu SOS w gopro nie znam wiec nie pomogę.

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

7

toś pokozoł... Kuruj się synek!!!!!

‘SoS’ is appearing on my LCD screen.

* If you see SoS that means your file was corrupted during filming for some reason. While SoS is showing on the screen, press ANY BUTTON on the camera and the camera will repair the file. This almost always works. It’s a feature that didn’t get mentioned in the instructions because it was added to the camera right before launch.

Czyli, podczas nagrywania coś przerwało - np. wyłączyłeś kamerę bez naciśnięcia pauzy to wtedy może wyskoczyć (ja tak miałem). Uruchomiłem, wcisnąłem coś tam i było ok. Tak jak tu jest napisane trzeba nacisnąć "obojętnie jaki klawisz" i powinna kamera naprawić plik. Jak nie to nie wiem...

8

Kuruj się chopie :) Z doświadczenia wiem, że porządne stłuczenie boli bardziej od złamania więc współczuję.

Zadzwoń na policję, zgłoś wypadek. Będą musieli oddać ci kasę za wszystke straty. Podlicz do tego nowe handbary, wszystkie ciuchy, buty itp. Nawet za stłuczonego iphona w kieszeni zarząd dróg musi ci zwrócić kasę.

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

9

Kiedys tak mialem. Po nagraniu nastepnego filmu, ten poprzedni, wczesniej uszkodzony, wystartowal. Czyli sprobuj dograc film do karty i zobacz czy wystartuje ten z gleby.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

10

Dzięki wielkie :) Umarasiłem się niestety.
Próbowałem odpalać potem kamerke, ale nic sie nieodzyskało. Jest wszystko do 30sec przed glebą, a potem nowy plik i kręce miejsce zbrodni..
Próbuję coś szukać na karcie pamieci, może tam się coś schowało...