1 Ostatnio edytowany przez kacpikSM (2012-02-29 17:14:20)

Temat: *UWAGA* na naciągacza !!!

Witam wszystkich.
Chciałbym was ostrzec. Trochę śmieszna sprawa... A więc tak : Niedawno napisałem tu na forum ogłoszenie, że kupię tarczę do Husqvarny. Dziś po południu na gg napisał do mnie niejaki Piotr Wójcik, że takową tarcze posiada nówkę 320mm z adapterem i napisał mi, że mam sam zaproponować cene.... Więc cenę mu zaproponowałem pierwszą lepszą i zapytałem czy mu pasuje :D Ku mojemu ździwieniu cena z adapterem okazała się być naprawdę niska. Sprawa od początku wydawała mi się trochę dziwna... Sprzedający wyjątkowo mocno chciał przelew przez bank internetowy, a kiedy zapytałem się skąd ma tą tarcze jeżeli mógłbym wiedzieć, to napisał mi, że tarcza jak i adapter jest całkiem nowa i kupił ją dla siebie lecz jednak nawet nie zdążył jej założyć bo sprzedał moto. Jak to napisał wogl. wydawało mi się troche mało wiarygodne, lecz gdy napisałem mu, że nie mam pewności to zamydlił mi oczy i gwarantował,że wszystko będzie ok, a jutro juz może mi wysłać paczkę. No to pojawił się uśmiech, będę miał wreszcie tą tarcze + apapter i to na dodatek za okazyjną cenę. Jeszczę jedno co mnie martwiło to to, że nie chciał wysłać paczki za pobraniem bo pisał, że ludzie mu nie odbierali paczek i był w plecy, ale i tak mnie w końcu przekonał, żeby wysłać jutro kase na konto.
Kiedy juz później wieczorem ochłonołem i przemyślałem tą dziwną sprawę bo coś mi tu nie pasowało, przypadkiem wkleiłem jego nr konta 11114020040000310270274320   w google :)   
haha i oto co ujrzałem :D [url]http://www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=&q=11114020040000310270274320&oq=11114020040000310270274320&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=428l428l0l1139l1l1l0l0l0l0l115l115l0.1l1l0[/url]

Ten ''naciągacz'' łazi po wielu forach (min. forum optyczne czy wędkarskie)
[url]http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?p=306557[/url] , nawet jak widać trafił na nasze forum sm :/ Trzeba być ostrożnym bo niestety ale jak widać takie przypadki się często zdarzają i chciałbym Was ostrzec ;)

Niestety ale nie wiem czy posiada tu konto na tym forum i nie znam jego nicku.
Dane które podał mi do przelewu :

Marcin Wójcik Biernacka 6/14 40-362 Białystok
11114020040000310270274320

( na które kazał mi jak najszybciej przelać kase bo ''wyjeżdża na urlop i chciałby mi wysłać jak najszybciej tą paczkę'' )

Ale z tego co wyczytałem to ten sam koleś ( podszywa się pod inne osoby i zmienia miejscowości ) działa pod tym samym kontem ;/
np.
Piotr Wójcik Leszetyckiego  20-861 Lublin
11114020040000310270274320

Także uważać chłopaki na takich ''cweli'' jak ten koleś.

Pozdrawiam.!

sms 125 --> smr 450

2

Odp: *UWAGA* na naciągacza !!!

Zgłoś sprawę na policję. Dawno temu sam miałem przygodę na innym forum z takim handlarzem ale ku mojemu zdziwieniu sprawa zahaczyła o sąd i oczywiście gość dostał zawiasy i kasa wróciła. Kwota nie była duża bo 300zł. Polecam wydrukować wszystko co masz: logi rozmów, konta bankowe,numery telefonów, fałszywe dane i udać się w wiadome miejsce. Ogólnie sam się zdziwiłem że sprawa dotarła aż tak daleko.

jakubek

3

Najlepszy jest moment w którym kliknąłem na twój wklejony link i ilość tematów z wyszukiwarki google... zaradny pacjent.   :D

kapcikSM, nie wiem jaka to suma ale nie będę Cię już pogrążał i kopal leżącego.

Jeśli nie mamy pewności w takich sytuacja a przeczucie krzyczy... kurrwa nieeeee !!
Wysyła się delikwentowi sumę pokrywającą koszta kuriera w opcji paczka za pobraniem (tym samym odbieramy mu argument "a bo klienci nie odbierają paczki") i jeśli nadal się nie zgadza na wysyłkę.... mówimy powodzenia frajerze.   ;)

Wiem, wiem... mądry Polak po szkodzie :(

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

4

a ile ja ostatnio dostałem ofert w sprawie XT, od niby anglików którzy chcieli zapłacić przez paypal.

wiem, że nie wszyscy akurat chcą oszukać, ale kurrwa 4 typów w krótkim czasie pisze, że biorą XT z miejsca tylko że płacą przez paypal.

nawet już po 3 takim incydencie czwartemu kolesiowi który napisał i pytał się jaka jest ostateczna kwota, napisałem że 7000tyś i chvj się zgodził!!! tylko oczywiście chciał zapłacić przez paypal

także cwaniaków jest pełno i trza na takie coś uważać

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

5 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-08-31 09:21:28)

Kula napisał/a:

a ile ja ostatnio dostałem ofert w sprawie XT, od niby anglików którzy chcieli zapłacić przez paypal. że biorą XT z miejsca tylko że płacą przez paypal. tylko oczywiście chciał zapłacić przez paypal

Właśnie chciałem i o tym wspomnieć !!! sam swego czasu miałem propozycje i chętnego na moje wystawione Cafe.
Odezwał się niby Angol oczywiście pisząc po Angielsku, a najlepsze jest to że moje ogłoszenie wynalazł na gumtree.
W którym to rozpisałem się o samym stylu Cafe a nie rzeczowo o motocyklu.
On sam też ani jednym słowem nie zapytał o jego stan... tylko mi wspomniał że on ma kartę kredytową i on weźmie kredyt i zapłaci kartą... to już było podpadające, bo po chu... on mi mówi o takich rzeczach.
Oczywiście nie ma innej opcji jak "płatność paypal" a wiem (czytałem gdzieś przestrogi) że jest coś takiego jak natychmiastowe zawieszanie konta w banku i w tym samym momencie jego konto na paypalu też jest zawieszane i anulowana transakcja.
A co wtedy??? jeśli nasz motocykl zabiera jakaś podstawiona i lipna firma kurierska. ( nie wiem dokładnie na czym tu polega przekręt, to tylko moje spekulacje i domysły)

Pamiętajmy w takich sytuacja tylko logiczne myślenie... zastanówmy się po chuuja Angolowi jakieś dziwne XT z Polski ???
no po chuuja mu XT... u siebie nie znajdzie lepszego i 2 razy tańszego XT ?????
Tylko analizując takie przypadki możemy się ustrzec złodzieja!!

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

6 Ostatnio edytowany przez Kula (2011-08-31 09:13:55)

dukeSebo napisał/a:

zastanówmy się po chuuja Angolowi jakieś dziwne XT z Polski ??? no po chuuja mu... u siebie nie znajdzie lepszego i 2 razy tańszego XT ?????

teraz mi ubliżyłeś :(
jakie dziwne?!
nigdzie nie znajdziesz lepszego XT niż moje!

no ale prawda to, co by się takiemu gościowi nie odpisało on pisze ok i chce zapłacić przez paypal

7

Wiedziałem że się czepniesz. haha :D  :D  nawet nie wiesz że 5 razy zmieniałem słowo jakim chciałem opisać twoje XT. hihi

8

Seba Ty wszystko mierzysz mirą CRF, ale są inne równie urokliwe motocykle :D

pewnie chciałeś napisać chujowe XT :D:D

9

Ja pierdole, wczoraj mu przelałem kasę za jedną część, suma nie duża.
Ale będe się starał odzyskać.
Najlepiej gdyby mieć prawdziwy adres delikwenta.

10

prawdziwego adresu nie dostaniesz :) podaje różne nazwiska i  adresy zamieszkania i niekiedy nawet kody pocztowe nie pokrywają się z miejscowościami, jedynie wspólny jest nr konta. Zresztą koleś jest cwaniak bo kantuje tak do kwoty 250 zł - a to tylko wykroczenie...

11

wykroczenie - ale jak zrobił takich więcej to mogą podciągnąć pod duże oszustwo, a jak ma konto na inną osobę i ona zabiera kase, np zul, to mogą podciągnąć pod grupę zorganizowaną, a jak komuś groził to grupę zorganizowaną o charakterze zbrojnym :P

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

12

Dojdziecie po IP

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

13

SMyk w takim wypadku kwota nie ma znaczenia, może to być nawet 1zł to jest sprawa karna bo jest to oszustwo, bo jeśli okradniesz kogoś na ulicy do 250zł to jest to wykroczenie, a w czymś takim przez neta kwota nie ma znaczenia. Najlepiej Ci którzy zostali oszukani wysłali mi na PW wiadomość bo ja też dałem się naciągnąć na 50zł i wtedy można zgłosić grupowo i szybciej się sprawą zajmą, tym bardziej że mam w rodzinie policjanta, więc nie powinno być problemu z namierzeniem gościa.
Pozdrawiam!

14

zgłaszajcie ja sam raz już odzyskałem kasę po czymś takim, a teraz zakładamy sprawę kolesiowi który miał zorganizować treningi na oblodzonym torze na volvoforum.pl ale do imprezy nie doszło - koleś kasę pobrał i na tym stanęło ;/ prędzej czy później gościa złapią a im więcej zgłoszeń na niego tym "lepiej" zostanie potraktowany - a sk#rwysynstwo należy tępić !!

15

kiedyś osoba bardzo dobrze mi znana kupiła przez internet perfumy koszt około 150 zł, niestety jako że aukcja allegro się skończyła zgodziła się załatwić to poza allegro. kasa została wysłana na konto a przesyłki ani widu. po namowach zgłosiła to na policje bez większych nadziei na sukces, okazało się że naciągacz miał już kilkanaście tego typu spraw na koncie a policja czekała na dalsze doniesienia. kasę udało się odzyskać wprawdzie trwało to chyba z pół roku ale zakończyło się powodzeniem.

sam kiedyś o mało nie zapłaciłem za nieistniejącego iPhone'a ale jakoś mi nie pasowały odpowiedzi na moje zapytania przez maila, za każdym razem brzmiało to mniej więcej tak "wszystko jest ok. proszę wpłacić pieniądze, jak tylko otrzymam kasę zaraz wysyłam towar". w zasadzie nie miało znaczenia o co pytałem. w końcu okazało się że konto należy do jakiejś kobiety nie mającej o niczym pojęcia.

chłopaki nie ważne jakie to są kwoty zgłaszajcie wszystko na policję, większość tego typu oszustów myśli że są anonimowi w sieci i jeśli tylko podadzą fałszywe nazwisko to mogą do woli naciągać ludzi.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"