1

Temat: Polerowanie plastików

Mieściac temu zakupiłem husqvarne 125 SM lecz okazało sie ze ona wymaga nowego gaźnika. Wiec w oczekiwaniu za nim chciał bym coś przy niej zrobić. Plastiki ma dość mocno porysowane. Nie są to głebokie rysy ale znacznie pogarszają wygład całego motocykla. Gdyby był zółty czy biały było by ok ale on jest czarny i bardzo rzuca sie to w oczy. Dostęp do artykułów polerskich mam praktycznie nie ograniczony ale i tak nie wiem czym to robic. Jest tyle gatunków past i tarcz ze poprostu nie mam pojecia. Wie ktoś czym to zrobidz? :D Pozdrawiam :)

Husqy SMR-R 450

2

Odp: Polerowanie plastików

jak polakierujesz, to po chili znowu zejdzie...
najlepiej oklej w jakas ladna grafike

Huska 701 '17

3

Lakierowanie nawet przez myśl mi nie przeszło :D
Myslałem o polerce ale chyba zrobie sobie numer startowy i duze tło do niego. Plastiki z przodu mają okleine a z tyłu tylko takie małe naklejki są.

Husqy SMR-R 450

4

Też jestem ciekawy czym i jak plastiki (wr 450) można spolerować !

5

polecam PLAK do wszystkiego ;) najlepiej malinowy lub truskawkowy co by to moto ładnie pachniało :P
a tak serio to gdy mamy problem z drobnymi ryskami naprawdę pomaga

6

tylko że już w WR się tak te plastiki nie błyszczą jak w Ktm-ie :P i mało co to da

7

matowisz plastiki pap.sciernym  2000+   suszysz i opalasz opalarka  ,wyladaja nak nowe :) ...robilem tak na suzi ...

i can do this .. here, hold my beer

8

A co myslicie o filcu i pascie polerskiej? Niezbyt moge je opalarką bo tam są naklejki i koło naklejki dalej było by porysowane. A boje sie robić przy naklejce bo ona jest z okleiny i nie da sie kupic takiej nowej :)

Husqy SMR-R 450

9

HEMP napisał/a:

matowisz plastiki pap.sciernym  2000+   suszysz i opalasz opalarka  ,wyladaja nak nowe :) ...robilem tak na suzi ...

rozwiązanie przynoszące najlepsze efekty...

przerabiałem filc i pastę ale narobiłem więcej szkód niż pożytku(może winna moich zdolości;) - trzeba uważać by nie przypalić plastiku:/

10

doktor napisał/a:
HEMP napisał/a:

rozwiązanie przynoszące najlepsze efekty...

przerabiałem filc i pastę ale narobiłem więcej szkód niż pożytku(może winna moich zdolości;) - trzeba uważać by nie przypalić plastiku:/

A jak z twardością tych podgrzanych plastików? Nie  zrobiły się kruche?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

11

Fikoł Ty ze swoimi nic nie kombinuj. Jak zrobisz WR'e to zarzucał koła enduro do DReZyny i w las. Po pierwszym wypadzie będą w takim samym stanie jak przed polerką :P

12

masz rację fu*k this jak będą kółka SM to wtedy pomyślę :)