1

Temat: Zabezpieczenia!

Nie przegladalem dokladnie forum, wiec jesli powtorze czyjs temat to serdecznie przepraszam, jednak chce was zapytac w jaki sposob zabezpieczacie swoje maszyny? Uzywacie jakichs blokad, alarmow, moze jakies sztuczki zwiazane z elektronika? =)
Pozdrawiam "iceman"! :D

ps: Zasadnicze pytanie, czy zlodzieje interesuja sie takimi sprzetami jak sumo? Przegladalem forum scigacza, ludzie pisali o skradzionych motocyklach natomiast nie widzialem ani jednego sm (byly glownie scigawki, jakis turystyk tez sie trafil).

2

Odp: Zabezpieczenia!

statystyk nie znam ale zabezpieczenia poprawiają samopoczucie, przy okazji zniechęcają złodzieja, w mojej WR450 seryjnie nie ma zabezpieczeń ani stacyjki - wciskasz guzik i odjazd więc nawet płacenie za tankowanie było emocjonujące :o , zaraz po zakupie zamontowana stacyjka, alarm i disclock, a w garażu kotwa w podłodze do przykuwania łańcuchem

3

ubezpieczenie :)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

4 Ostatnio edytowany przez zimny (2011-08-16 01:44:22)

maniek-rr312 napisał/a:

ubezpieczenie :)

Moglbys w przyblizeniu podac sumke jaka placisz za AC rocznie? Niby to fajna sprawa, ale z tego co slyszalem jest chole... drogie. Fakt, faktem jest to chyba najlepszy sposob by uniknac stresow, bo nawet najlepsze blokady dla przygotowanych nic nie znacza:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=D96QM-lzLM8&playnext=1&list=PLF420FFF754D7DA36[/url]
Kradziez 3:10

btw. dzieki za odpowiedzi! :)

5

Ubezpieczenie husqvarny wartość 40tys kwota 2300/rok ac/oc/nw

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

6 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-08-16 08:57:24)

hanskloss napisał/a:

w mojej WR450 seryjnie nie ma zabezpieczeń ani stacyjki - wciskasz guzik i odjazd więc nawet płacenie za tankowanie było emocjonujące

W moim wypadku emocjonujące by było patrzenie jak ktoś próbuje odpalić moją CRFę bez zalewania ;)

maniek-rr312 napisał/a:

Ubezpieczenie husqvarny wartość 40tys kwota 2300/rok ac/oc/nw

Jakie to towarzystwo, pełne ubezpieczenie ? Nowego duka miałem wycenionego na 35 tysięcy cena z faktury i wyliczyli już nie pamiętam dokładnie ale coś 3.300 zł. przez pierwszy rok a w kolejnym w mordę... stracił na wartości 2 tysiące i płaciłem ok 3 tyś.
Dodam że w jakiś Wartach itp. składki wyliczałem po 5/6 tysięcy.

Ale 2.300 za pełen pakiet to cholernie niska składka  :) Może zliczyli Ci też zniżki ?

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

7

ALLIANZ -60% to jest chyba najlepsza ubezpieczalnia jeśli chodzi o moto. Pamiętajcie też że składka zależy od miejsca zamieszkania.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

8

Aa teraz wszystko jasne, bo te 2.300 bez zniżek za pełen pakiet... to była istna abstrakcja.  :)
Zresztą cale szczęście ale rynek ubezpieczeń motocyklowych zmienia się z roku na rok.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

9

ja mam taka mala czarna skrzyneczke w ktorej jest bateria 9V z syrena 120 dB z czujnikiem ruchu i mini stacyjka z kluczykiem, skrzynka przymocowana w niewidocznym miejscu wystarczy bujnac motocyklem i piszczy, aby to wylaczyc wystarczy kluczykiem przelaczyc, male, tanie (cos kolo 20 zl z przesylka) i odstrasza !

drz 400e supermoto :P

www.kolportaz-torun.pl