16

Odp: Problemy z DRZ 400 SM

Witam

Mam pytanko dotyczące napędu w suzuki dr-z 400 SM, a mianowicie chciałbym sie dowiedzieć jaki napęd proponujecie i z jaką iloscią zębów, ewentualnie z jaką ilością kupic aby lepiej na gumie latał??

17 Ostatnio edytowany przez ConQest (2011-08-07 22:11:16)

Jesli już umiesz łapać równowage to polecisz na seryjnej ale jak liczysz tylko na to co silnik wycisnie to na jedynce tylko pociagnie troche i zebatki chyba Ci za wiele nie pomogą. Kup na alledrogo. Jest tam kilka za 400 zl

Suzi DRZ 400 SM K5.

18

Elo .Jak zależy ci tylko na gumie to na tył największą pizze a przód choćby seryjny i powinno być ok ale stracisz sporo na prędkości , a jeśli napęd jeszcze daje ci radę to możesz nieco taniej temat ogarnąć tak jak ja czyli poprostu zmienić tylko przednią zembatkę , nie wiem jaką teraz masz ale każdy ząbek więcej lub mniej dość łatwo odczuć na pracy motocykla co odczułem na własnej skórze dając zembatkę o 2 zęby większą i zabardzo muli... aktualnie czekam na "o zombek mniejszą z tym ,że mój sprzęcik nie ma nawet 20 koni... hehe ale schemat jest ten sam - albo przednia mniejsza albo tylna wieksza i osiągniesz to o czym piszesz pzdr

19

Bartoli666 napisał/a:

1) problem z licznikiem. Moto mam sciagniete z usa . Licznik predkosci chwilowej ustawilem na km. Spoko ale totalny dystans jest nadal podany w milach. Nic nie szkodzi ... podobno sie tego nie da zmienic . Ale sa jeszcze licznik A, B  przebigu dzinnego w ktorych mozna ustalic kompensacje w zakresie od 70 do 130 %.
Mam kompensacje ustawiona na 100 i liczniki A,B dlaje wskazuja mi odleglosci w mialch .
Co jest ? nie powinno to juz zliczac w km ?

[url]http://www.thumpertalk.com/forum/showpost.php?p=7185130&postcount=21[/url]

Wgrywam mapki do KTM'ów
tel: 797 237 537

20

Vilku ty archeologu , patrz na daty ...

motoslide.com

21

Skąd to wyciągnęliście i jak nostalgicznie się zrobiło... jeszcze Maniek udzielający się w temacie.  :)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

22

a ma jakies znaczenie w rwaniu na gume to, ze mam nie seryjna rure, lecz wybebeszona. Zmienia to kompresje? cos kolega mi wspominal ze trzeba cos wymienic na wieksze przy wiekszej rurze ale zapomnialem o czym on mowil, dysza?

23

????

24

jak masz seryjny przerobiony to dyszy nie ruszaj

W rwaniu na gumę seryjny komin ma znaczenie  jest cięższy przez co środek ciężkości jest bardziej z tyłu i lepsze gumy idą a
czykolwiek gorzej ze stopalami

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

25

ale to nie jest seryjna rura