181

Odp: w co się ubrać na supermoto?

ja używam mleczka do czyszczenia i pielęgnacji skóry firmy Gamix z Gniezna. Można je dostać w sklepach motoryzacyjnych. Bardzo fajnie usuwa brud i jednocześnie nawilża skórę. A, jeszcze zaletą jest cena bo coś koło 15-20zł za 500ml

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

182

Oliwka dla niemowląt. Konkretnie Johnson's Baby Oil. Śmierdzi potem trochę jak mały berbeć, ale ładnie schodzi syf i zmiękcza skórę.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

183

Witam mam pytanie odnośnie butów, chwilowo nie stać mnie na buty SIDI to zastanawiam się nad kupnem szosowych butów ADRENALINE CRX, czy to będzie dobry wybór na buty na 1 czy 2 sezony?
I czy polecacie kask Airoh S4?

184

airoha sobie odpuść i dołóż do Uvexa Enduro - o  niebo lepsze spasowanie i aerodynamika - wiem co pisze obu używałem na codzień!!
zresztą kaski w tej samej cenie - a w internecie znajdziesz masę porównań z wynikami in plus dla uvexa:)

185

[url]http://allegro.pl/uvex-enduro-3w1-roz-s-55-56-30-mega-promocja-i1738422485.html[/url] masz na myśli ten model?

186

Moze ktos powiedziec cos o butach forma raptor supermoto? W sumie juz nie pytam czy warto kupic bo zamowione, aleczy dobry wybor?

187

Mierzyłem dziś buty Tech 7.
Ludzie jak wy w nich zmieniacie biegi?
Wyrobią się na tyle, że będzie można zadrzeć stopę do góry siłą mięśni?
A może tech 8 będą bardziej elastyczne?

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

188

Bartosz napisał/a:

[url]http://allegro.pl/uvex-enduro-3w1-roz-s-55-56-30-mega-promocja-i1738422485.html[/url] masz na myśli ten model?

tak dokładnie o tym modelu

189

cichy napisał/a:

Tech7 na początku są twarde potem bez problemu się zmienia biegi :)

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

190

cichy napisał/a:

Ja latam w AXO Boxer na początku też miałem problemy z wrzucaniem biegów. Wyrobiły się już buty bo mieszkam na 3 piętrze w bloku :D także do garażu (i z powrotem) lece w butach ;-)

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

191

Czy zna ktoś kask w stylu jak Airoh S4 z dodatkową blendą przeciwsłoneczną?

MZ Baghira Black Panther 660 SM --> Z1000 2010" gen. 3
SM...I'll be back!!!

192 Ostatnio edytowany przez Gajos (2011-08-03 14:23:27)

z tego co się orientuje to nie ma takiego integrala/enduro z blendą - pozostaje kupno drugiej szyby i zmieniać ciemna/ jasna

PS. ja w Airohu S4 i Uvexie Enduro spokojnie mogę założyć ciemne okulary i zamknąć szybę

193 Ostatnio edytowany przez BolekZKO (2011-08-03 14:55:42)

Given napisał/a:

Moze ktos powiedziec cos o butach forma raptor supermoto? W sumie juz nie pytam czy warto kupic bo zamowione, aleczy dobry wybor?

Ja mam te buciki jakoś od Kwietnia chyba  :)

Są to moje pierwsze buty więc nie mam do czego ich porównać ale dla mnie są OK

Oczywiście na początku były trochę sztywne ale rozchodziły się .. Chyba jak każde  :)

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

194

ok dzięki nckPOL bd się przymierzał do tego Uvexa, bo jest w promocji. A możesz polecić jakieś buty do 450zł? Coś wygodnego i względnie dobrego na tą cenę
Pozdrawiam!

195

w butach nie mam rozeznania także nie licz na mnie :P

ale myślę że zaraz ktoś pomoże, choć zacznij od początku ten wątek czytać - wiele było o butach mówione i z tego co pamiętam najlepiej szukać modeli na zawiasach - jeśli chodzi Ci o wysoki but.