1 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-07-19 17:33:06)

Temat: 12-15 sierpień 11' - Supermoto.pl spotkanie Sudety

SFMario napisał/a:

Elo Pany.

Zostałem poproszony o ogarnięcie tematu sierpniowego spotkania na ziemi Dolnośląskiej a dokładnie w rejonie Gór Sowich, czyli de facto na moich kwadratach.
Z tego co wiem to termin jest sztywny czyli 12-15 sierpień, czyli 4 dni na dżamping :)
Oprócz znalezienie miejsca, które przygarnie taką bandę rozwrzeszczanych singli, zaplanuję trasę na dwa dni jazdy, przy czym na miejscu możemy jeszcze coś tam uzgodnić jakieś zwiedzani np sztolni walimskich lub na co czas pozwoli :)

Teraz jestem na etapie szukania miejscówki, co nie będzie wcale łatwe ale jest to do zrobienia.
I tu prośba do Was:
Ile osób będzie spało w namiocie a ile chce w pokojach? Pokoje postaram się znaleźć w granicach 20-25 zł za osobę.
Sebo pisał że chętnych jest 10-12 osób + 2-3 miejscowych więc chłopa będzie trochę :P

To tyle na chwilę obecną:)

Joł

1.  SFMario  (przewodnik tej naszej watahy)
2.  Laska3001 (bez Hackera, sama Laska)
3.  Brzoza
4.  jukebox
5.  Ponczo
6.  młody żonkoś sam pan Beret
7.  ConQest
8.  daniel91x
9.  Kula (chce ale jeszcze nie wie czy będzie mógł)
10.  Gajos
11.  Bombka/Gajosa brat
12.  Jery
13.  Misa
14.  Tabul
15.  Barteksm (staram sie ) ;)
16.  Peka
17.
18.
19.
20..... itd.

Lista chętnych już jest , Mariusz ogarnia wszystkie niuanse związane z noclegiem, trasami itd.
Co moge wiecej powiedzieć. Chciał bym, abyśmy polatali jak na supermoto przystało, czyli 50 procent asfaltu w tym górskie winkle po naszej i Czeskiej stronie, 20 procent supermotowego offroadu i 30 procent zostawili byś my sobie na wieczorne ognicho .

Apeluje do was nie bójcie sie, a nie pożałujecie

Śledzcie temat pozdrawiam Bartek
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/135/20520648.jpg/]http://img135.imageshack.us/img135/7773/20520648.jpg[/url]

motoslide.com

2 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-07-19 17:34:47)

Odp: 12-15 sierpień 11' - Supermoto.pl spotkanie Sudety

Wiedziałem Bartek że cisza na forum... oznacza iż coś kombinujesz, coś tworzysz;) Dobre, dobre... To je dobre ;)

Znów mnie wzięło, to samo uczucie które czułem patrząc na zdjęcie "na plaży" to Ci się Bartek udało z tego możesz być dumny ;) Cholera aż szkoda pisać bo zdjęcie zniknie ;) Trzeba je wklejać na każdej nowej stronie tego tematu :)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

3

Zapraszam chłopaków ze śląska, na kołach czy na pace macie mnie po drodze :)

-----------------------------
XT500 -> 625SMC -> WR426 -> EXC200 -> Hornet 600 -> CBR 954RR -> Speed Triple 1200 RS

4

Jechał bym, ale termin mi nie leży max. Wakacje.

exc 400                 www.oklejsie.pl

5

Jedzie ktoś z pomorza  :)
Bo w końcu bym pojechał na któryś zlot ;D

Na pierwszy się nie udało bo był rok szkolny ;/
Na drugi nie było aż tak daleko ale wyszło , że cały lipiec przesiedzę w Hamburgu...
Na trzeci bym się chętnie wybrał ale..
no właśnie są dwa ALE

1. Czy  jedzie ktoś z pomorza z kim mógłbym się zabrać ?

2.Czy jest sens żebym tam jechał skoro znów będzie latać po 150 km/h  :D  :D

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

6

Bolek będziesz nadrabiał na winklach - tam przecież zwalniamy do 120 :P

7 Ostatnio edytowany przez BolekZKO (2011-07-19 22:19:09)

Haha dla mnie to 120 nawet za dużo no chyba, że ktoś  mnie weźmie na hol ;P

O tym będziemy myśleć później . Najpierw muszę się tam dostać i to jest mój największy problem bo na pomorzu SM jak na lekarstwo :(..

Chociaż ostatnio widziałem kilka razy DRZ SM na mieście  :) Musze złapać gościa wkręcić w temat a może akurat będzie chciał pojechać  :D

http://bikepics.com/members/bolekzko/

Honda XR 125 > Suzuki DRZ 400 SM > Suzuki DRZ 400 SM > Husqvarna SM 125 S > Suzuki DRZ 400 ESM > i znowu nic ..

8

@nckPOL
Jak cos miejsce macie w busie?

Suzi DRZ 400 SM K5.

9

jak uzbieram chętnych to tak :D
myślę że nie będzie z tym problemu - Kula, Misa, Ja, Bombka lub Młody i jedno miejsce się zostaje - pod warunkiem że przyczepa okaże się na 3 moto (bo 3 na pakę raczej nie zmieszczę ;/) - jutro obadam sprawę. zresztą nakręcę też kilu chłopaków z OL to może drugie auto z przyczepką się znajdzie :)

10 Ostatnio edytowany przez SFMario (2011-07-20 06:34:37)

BolekZKO napisał/a:

2.Czy jest sens żebym tam jechał skoro znów będzie latać po 150 km/h  :D  :D

Ja mam prędkość maxymalną 138km/h więc nie będziemy :)

Panowie ile osób chce spać w namiotach i czy cena 20-25zł za domek lub pokój to za drogo dla Was?

joł

11 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-07-20 10:47:59)

Martwi mnie tylko to, że będzie ciężko, teraz w okresie wakacyjnym. hm... ustalić coś konstruktywnego  :( 
Kto w domkach a kto w namiotach itp. a nie chcemy by cześć się wykruszyła z powodów finansowych.
widzę to tak:
100 zł. na nocleg.
100 zł. na podróż. Myślę że jakoś się zbierzemy w grupy i rozbijemy koszta transportu na kilka osób:)
100 zł. na żarcie i alko (optymistyczna wersja bo będziemy dużo latać, nie będzie czasu na biesiadowanie)
200 zł. na paliwo to jakieś 600 km w moim wypadku.
Co oznacza że ok. 500 zł. trzeba mieć (a 100 zł. na czarną godzinę skitrane w skarpecie) i to powinno wystarczyć.

Mariusz jeszcze mamy trochę czasu... rozejrzyj się i popytaj o możliwość rozbicia namiotów nie tyle na dziko co u jakiegoś gospodarza, w jakiejś zagrodzie... by był dostęp do kranu na zewnątrz i to wszystko. Coś na wzór tego co było u Kuli. Na motocykle weźmiemy zabezpieczenia, ustawi się je w środku obozowiska i obstawi namiotami :) damy radę... na te kilkanaście osób wystarczy że każdy przy nich posiedzi po te 40 min czuwając i obudzi kolejnego na zmianę... to jest najmniejszy problem. :)
Że nie chcę decydować za wszystkich, zróbmy tak by koszta obniżyć do absolutnego minimum... jeśli zaoszczędzimy na noclegu... to zostanie więcej na latanie. Wiem że dla wielu z nas 100 zeta to może być jadę lub nie jadę :( 
Mamy jeszcze 22 dni więc czas jest.

Tak ja to widzę... oczywiście te 20/25 zeta za nocleg to nie jest tragedia, gospodarzowi też trzeba coś rzucić  :)

Tylko kto będzie chciał mieć w zagrodzie hołotę na kilkunastu ryczących motocyklach.  :(

CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /

12 Ostatnio edytowany przez SFMario (2011-07-20 12:08:09)

Noclegi to odpowiednio:

10zł za osobę w namiocie
20-25zł za osobę w domku

To z wstępnych ustaleń.

Co do żareła to mam propozycję aby zrobić ściepę po 20 zeta czy więcej-to zależy od Was a ja zrobię jakieś zakupy na miejscu i je zawiozę.
Keczupy, chlepy musztardy jakies sery itd.
Trochę przetworów i dżemorów wezmę z domu :)
Myślę że wszystko jest do dogadania.
Mogę też kupić habaninę na grilla typu karkówka czy kiełbasa.

Ale to zależy od Was.

joł

PS znalazłem miejsce gdzie gościu nie boi się motocyklistów, bo gościł ich parokrotnie, miejsce jest mocno na podgórzu więc cisza i spokój, grill jest, ognicho jest, 4 łazienki, kuchnia do dyspozycji, motory jest gdzie postawić ale to musze sam obadać, na dniach.
Dzis ide na browara z kumpelm obgadac jakas inna miejsców bo on cos tam ma w zanadrzu ale przez telefon nie chciał powiedziec :p
Tak wiec jutro podam wiecej konkretow.

Niby 22 dni ale na długie weekendy takie agro-turystyki sa mocno oblegane. Wiec musze sie sprezac.

joł

13

i to mi się podoba :)

odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu :D

14

Nie zaglądałem dość długo na forum (różne wyjazdy itd.), a tu taka miła informacja. Jeżeli macie panowie jeszcze miejsce to piszę się jak najbardziej :D Preferuję spanie w domkach, ale jak nie uda się załatwić kwater to pod namiotem też będzie ok :)

http://bikepics.com/members/kr69/
http://www.youtube.com/user/RajuLDZ

KTM 660 SMC 2006 :D

15 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-07-20 15:22:02)

Fakt... tu Mariusz masz racje zapomniałem iż to... długi weekend i do tego nie tylko dla nas ;)

1.  SFMario  (przewodnik tej naszej watahy)
  2.  Laska3001 (bez Hackera, sama Laska)
  3.  Brzoza
  4.  dukeSebo
  5.  Ponczo
  6.  młody żonkoś sam pan Beret
  7.  ConQest
  8.  daniel91x
  9.  Kula (chce ale jeszcze nie wie czy będzie mógł)
10.  Gajos
11.  Bombka/Gajosa brat
12.  Jery
13.  Misa
14.  Tabul
15.  Barteksm (staram sie ) ;)
16.  Peka
17.  Raju
18.
19.
20..... itd.

Raju, trzymaliśmy dla Ciebie jeszcze jedno wolne miejsce... czuj się wybrankiem :)

Tak na poważnie... zapraszamy wszystkich chętnych, tu limitu nie ma... im będzie nas więcej tym radośniej  ;)

Poziomem i stylem jazdy też nie musicie się martwic... w tak dużej grupie każdy znajdzie swoje tempo. ;)