1

Temat: Max dystans supermoto

Witam
mam takie o to pytanie do uzytkownikow sm a najlepiej husqvarn 610 sm . Czy takim motorem mozna sie wybrac gdzies w dluzsza trase? mniej więcej jadac 100km od domu po prostej ulicznej drodze da rade na luzie czy jednak to jest katorga dla takiego motocykla/? Jako ze jestem swiezak w tej dziedzinie bo mialem tylk jedną honde cr to nauczono mnie  ze jazda po ulicy takim czyms to najgorsze co moze byc . Czekam na info, dzieki z gory

GANY RACING

2

Odp: Max dystans supermoto

CR to Crossówka. Huśka o którą pytasz to uliczny/ cywilny motocykl, nie żaden torowy szatan. Zwyczajny motocykl.
Katorga to może być tylko dla Twoich pośladków. :)

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

3

ale ten jednogarowiec wcale sie nei rozni awaryjnoscia od wyczynówek..bo wiecie, lecisz prawie na max obrotach przez pare km to imo korba wyjdzie albo cos

GANY RACING

4

What?

Sm 610 awaryjna jak wyczynówki? Po 1 wyczynówki nie są awaryjne tylko wymagają większej opieki i częstszego serwisu. Po 2 SM 610 to niezbyt wysilone i wytrzymałe moto (zależy od rocznika).

Moto spokojnie wytrzyma przelot 100km, gorzej z Tobą. Ja na swojej po kilku km w trasie się nudzę a po kilkudziesięciu nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji :D

5

Do takich wycieczek bierz hyper moto 950/990 smr,

...albo jedz to 100km przez wiochy na SM  :D

6

Siema!

Ja spokojnie latalem na LC4 z W-wy do Ustrzyk, po Bieszczadach i z powrotem na zasadzie weekendowego wyjazdu :)

Wystarczy przetrzymac kryzys "siedzenia" po ok 80 km i można na raz przeleciec cały bak.

Latalismy też na LC4 z zona. Trasy rzedu 300-400 km dziennie nie sprawiaja zadnego problemu :)
Zona zadowolona :)

Jazda z predkoscia 110-120 km/h jest w miare komfortowa.

Pozdrawiam
Marek #26

It's all about the style, passion and fun :)

7

drz, W-wa -> Częstochowa, prędkość 80-110, jak się robi niewygodnie to na prostych na tylną część kanapy i spokojnie

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

8

I jeszcze jedno - jak jedziesz solo i bez tankbaga to możesz nieco zwolnic i spokojnie jechac na stojaka - jak J. Czachor i M. Dabrowski :)

Przy odpowiednim balansie i wprawie można tak leciec nawet i 120 km/h

Warto wtedy popatrzec na miny wyprzedzanych kierowcow :)

Pozdrawiam
Marek #26

It's all about the style, passion and fun :)

9

Dzieki za info, najwazniejsze żeby taki motor oczywiscie był sprawny w 100% przed taka podróżą, to chyba głowny czynnik . Myśle też zeby zalożyć z tyłu zębatkę z mniejszą ilością zębów (+ max speed) i tzw eco driving. wysoki bieg-niskie obroty

GANY RACING

10

Jesteś chyba pierwszą osobą która chce połączyć supermoto i eco driving. :)
Jestem ciekaw efektów :D

Osłony silnika do Suzuki DRZ 400, KTM 690, KTM 950/990

11

Nie do końca o to mi chodziło- eco driving w celu odciążenia silnika ( a nie żeby zaoszczędzić na paliwie), chyba lepiej lecieć na dosyć niskich obrotach niż zapierdulac przez parę km na max obrotach :) też cos mi sie gdzies obiło o uszy ze bardzo niskie obroty tez nie są  zdrowe dla silnika ( duze wibracje czesci mechanicznych itp )

GANY RACING

12

Jeżeli już chcesz zmieniac zębatki to proponuje wymienic zdawczą (przednia) mniejszy koszt, ja osobiście planuje wymienie przód na mniejszą żeby moto badziej ochoczo dawało na gume. :D v-max nie jest istotny, na sm ciągłe latanie powyżej 120 na dłuższym odcinku wcale nie jest komfortowe... ale co kto lubi ;)

SMCR AKR

13

Marek napisał/a:

...Zona zadowolona :)

Jazda z predkoscia 110-120 km/h jest w miare komfortowa.

Bo ma takie wibracje że aż przyjemnie ;)

14

Hmm...
2 tygodnie temu śmigałem swoją LC4 po alpejskich winklach. Dojazd z Wawy, z bagażami na kołach oczywiście.
Faktycznie dojazdówka to średnia frajda, ale na miejscu było już bardzo sympatycznie, choć miękki zawias z enduro to jednak nie to. No i kuferki limitowały złożenia, bo darły asfalt.
Z drugiej strony mina niemców na hypermotardach albo w carrerach objechanych po wewnętrznej przez obładowaną LC4, gdy na poboczach leżało jeszcze 20 cm śniegu - bezcenna ;)
W ogóle zarąbista zabawa i polecam każdemu, kto ma taką możliwość.

Fakt, że moto nie dojechało z powrotem, ale to już tylko moja wina :/

pzdr, Adam

https://lh4.googleusercontent.com/-NSok5dfHVWY/ThXr19fbIqI/AAAAAAAAATo/g8gn90xePTg/s912/DSCF5043.JPG

lc4.pl - nowa strona pomarańczy
Najczęstszą przyczyną problemów z LC4 jest właściciel...