Temat: Sprawdzone koła od ?........? do EXC 520 2001 w celu przeróbki na SM
Witam,
Przerabiał ktoś, wie, lub słyszał z jakiego motocykla najprościej zadoptować koła na SM do EXC 520 z 2001 roku?
Koła mają być odlewane (nieszprychowane), tanie - oczywiście dorobienie tulejek czy adaptera tarczy nie będzie problemem.
Ważne aby koło weszło między lagi czy wachacz lub aby potem łańcuch i tarcza tylniego koła była na swoim miejscu i w lini.
Znalazłem prawie idealne koła z Aprilii 125 RS (to chyba taki mniejszy ścigant około 34KM) - koła odlewane pięcioramienne, 17cali, opony przód 110 tył 150, zębatka z zabierakiem (w exc nie mam) - CZY KOŁO Z 125ccm da sobie radę ??? w exc 520 ??
Ciekawy jestem jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Przeróbka powinna się udać i koła są w świetnym stanie łącznie z prawie nowymi oponami, w komplecie tarcze, zębatka.. wszystko za 800zł ale mam obawy co do wytrzymałości.... co Wy na to? Nie chciałbym aby , no nie wiem, zerwała się zębatka z tyłu a łańcuch zrobił dziurę w karterze.
A ha, czy zębatka i łańcuch w Aprilii są inne niż w KTM (grubość, szerokość - ogólnie rozmiar łańcucha)
Dużo pytań, ale za daleko by obejrzeć na żywo, a sprzedawca nie przewiduje możliwości zwrotu.
pozdrowienia,