1

Temat: pytanie DRZ

witam otoz mam pytanko moja drz pali mi Olej i to wydaje mi sie troche duzo chociaz silnik pali i jezdzi zajebiscie i kopcic tez nie kopci na niebiesko i teraz mam pytanie wasze tez tak maja? :)

tylko i wylacznie "SUPERMOTO"!

MZ 125 sm-sprzedana >> DRZ 400 AKRAPOVIC-sprzedane >>yz 400f + Supermoto kit - sprzedana

2 Ostatnio edytowany przez Dzinkss (2011-06-27 15:02:25)

Odp: pytanie DRZ

Masz w niej jakies nieseryjne czesci np wydech?? Moja bierze 100ml może ciut wiecej na jakies ~400km ale jej nie oszczedzam. Moich dwóch znajomych maja tez DR-Z S i mnie uspokajaja ze to norma takze mysle ze niema co sie martwic tylko po prostu kontrolowac zeby był stan. Chociaż w LT-Z nie dolewałem nic ale miałem na oryginalnym wydechu. Pozdro

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

3

Mi bierze ok 1L na 3000km. Ustawiam sobie licznik na 300km i co tyle sprawdzam i uzupełniam.
Jest taka mała zależność, że im więcej pałujesz tym więcej dolewasz
To pewnie miał być 2t ale ostatecznie zrobili 4t tylko im się zapomniało, że 4-suwy nie muszą palić oleju :)
Lać, kontrolować, jeździć i się nie przejmować :)

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

4

fajne macie te DRZ-ety
ja miałem E z 2006 roku
nie brała grama oleju

raz tylko jak poszedł mi simering od zębatki zdawczej to była masakra ale tam się lało :)

według mnie fajne moto
gdyby nie to że spróbowałem KTM-a 525 EXC to bym nie zmieniał
a tak stwierdziłem brak mocy
a dokładniej mocnych wrażeń

sprzedam części :
DRZ 400 , KTM EXC 400 / 520 / 525
zamienię koła enduro na koła SM
gg 6777220

5

SUPERMOTO napisał/a:

Mi bierze ok 1L na 3000km
Lać, kontrolować, jeździć i się nie przejmować :)

zgadza się

WARSZAWSKI TERROR KAPUTT !  / Yamaha WyjątkowaRzeźba

6

Popieram przedmówców - jak odwijasz tak naprawdę fest to bierze jak dzika.
W zeszłym roku w kisielinie zjadła mi jakieś 300ml na 100km.
Wyjeździłem jeden bak na torze i bagnet suchy - a przed jazdą był wymieniany olej i poziom pod górę.
Ogólnie to nie dolewam - bo zanim mi łyknie to już zmieniam olej:D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7 Ostatnio edytowany przez toyo202 (2011-06-27 21:42:09)

no to ja mam cos jak DZINKSS hmm ale troche mnie to wkurza szczerze mowiac a jak by wlac gestszy olej? teraz leje 10w40 tak mysle moze wlac 20w50? No wydech jest i to nie glupi bo siedzi na Akrapie od poczatku do konca :D

MZ 125 sm-sprzedana >> DRZ 400 AKRAPOVIC-sprzedane >>yz 400f + Supermoto kit - sprzedana

8

toyo202 napisał/a:

no to ja mam cos jak DZINKSS hmm ale troche mnie to wkurza szczerze mowiac a jak by wlac gestszy olej? teraz leje 10w40 tak mysle moze wlac 20w50? No wydech jest i to nie glupi bo siedzi na Akrapie od poczatku do konca :D

ja w kisielinie właśnie jeździłem na 15W50 i stwierdzam że nie jest lepiej.
Wiadomo że w upały silnik lepiej pracuje na 15W50 ale i tak pije albo i nawet więcej niż na 10W40

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9

Czyli nie ma co lac gestszego chociaz chcialbym sprobowal bo czytalem gdzies na furum to koles mowil  ze wlal 20w50 i troche ja uszczelnilo ale nie wiem.

10

spróbować możesz - niczym nie ryzykujesz

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

11

To sprobowac sprobuje moze cos pomoze ale szczerze mowiac to i tak troche mnie uspokoiliscie  :D

12

najlepiej napisz ile ci tego oleju pali. Bo tak się pytasz innych a sam nic nie napisałeś:D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD

13

Znaczy nie mowie bo dokladnie nie wiem bo kupilem ja nie dawno i mialem ta mz 125 to tam nic nie trzeba bylo dolewac chodz bys nie wiem jak katowal ale dobra mniejsza o to tylko tak sie wkurzylem troche bo nie wiedzialem ze one tak pala olej myslalem z poczatku ze to moja jest lipna i ze kupilem smietnik znaczy ja 24.06 zalalem ladnie miala olej na pol stanu i dzisiaj patrze a tu nie lapie na miarke to 100ml gdzies dolalem ale moto przepalam codziennie robie traski po lesie jakies miasto i tak dzien w dzien to kilometrow sie zbiera ale zawsze zapominam patrzyc ile zrobilem :D

14

toyo202 napisał/a:

jak kupywalem sprzet to wlasciciel mi mowil ze przed wymiana wydechu bylo wszystko ok, a po wymianie zaczela mu lykac olej tak jak ci opisalem, wiec moze to byc kwestia jeszcze jakiejs regulacji. Co do samego oleju to leje castrola 10w50

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

15

Wlej 20w50, zużycie oleju spadnie.

joł