Odp: pytanie DRZ
Dodam tylko, że moja też pali ok. 100ml/1000km więc po prostu chyba tak mają.
DRZ400SM
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » pytanie DRZ
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dodam tylko, że moja też pali ok. 100ml/1000km więc po prostu chyba tak mają.
kumplowi jakis czas temu DRZtka zaczela wpierdzielac duzo oleju.
na 200km dolewal z 100ml spokojnie.
Bylismy pewni ze szykuje sie remont a okazalo sie ze pierscien sie zapiekl na cylindrze, wiec nie rozszerzal sie jak powinien.
Dla pewnoscie wymienilismy pierscien i spalanie oleju oczywiscie zmalalo.
Co smieszne, ze praktycznie wogule nie kopcil ! ale jak sie za nim jechalo to bylo czuc spalony olej....
A jak inni userzy i ich drztki?
Też łykają??
Da się sprawdzić jakoś przy zakupie czy moto bierze olej??
każda bierze, chyba że nowy tłok wstawisz, wątpię że ktoś da ci pojeździć cały dzień bo inaczej tego nie sprawdzisz
Wszystkie palą olej i stąd przy DRZetach jest tak ważna kontrolowanie poziomu oleju. Często się zdarzają zatarcia silnika z powodu niskiego stanu oleju.
To jest coś z czym każdy posiadacz drezyny musi nauczyć się żyć.
Częste sprawdzanie poziomu oleju :P
No, ale 100 ml na 300 km wydaje mi się dużym spalaniem oleju :)
Widze ze sugerujesz sie moja odpowiedzia sory ale zle napisalem tj ok 250 mil 100 ml. I tak jak hacker napisal.ponizej im bardziej bedziesz dawal.w palnik to zuzycie bedzie troche wieksze. Ale i tak jakiego sm-a bys nie kupil to wiedz, ze priorytetem w jego podstawowym serwisowaniu bedzie sprawdzanie-dolewanie oleju, i dbanie o filtr powietrza, taki urok sm-ów i tyle.
Moja kiedyś wypiła cały bagnet na cały bak:)
Ale łatwo tego dnia nie miała.
A tak to jakoś nigdy nie zauważyłem aby mi piła olej, może przez to że szybciej zmieniam niż dolewam.
Widze ze sugerujesz sie moja odpowiedzia sory ale zle napisalem tj ok 250 mil 100 ml. I tak jak hacker napisal.ponizej im bardziej bedziesz dawal.w palnik to zuzycie bedzie troche wieksze. Ale i tak jakiego sm-a bys nie kupil to wiedz, ze priorytetem w jego podstawowym serwisowaniu bedzie sprawdzanie-dolewanie oleju, i dbanie o filtr powietrza, taki urok sm-ów i tyle.
Akurat sugerowałem się wypowiedziami innych userów.
Wiesz czytam, pytam wolę wiedzieć wszystko o tym modelu.
Nie stać mnie na kupno jakiegoś "kończącego" się silnika lub innej padaki...
jak kupywalem sprzet to wlasciciel mi mowil ze przed wymiana wydechu bylo wszystko ok, a po wymianie zaczela mu lykac olej tak jak ci opisalem, wiec moze to byc kwestia jeszcze jakiejs regulacji. Co do samego oleju to leje castrola 10w50
I może tutaj jest coś nie tak?
Mierzyłeś może ciśnienie sprężania?
Nic nie mierzylem i narazie nie mam zamiaru, bo po co sprawdzac cos co jest dobre, mocy nie ubywa nie kopci na niebiesko, leje wache i ciesze sie z jazdy. I koniec nie wypowiadam sie juz na ten temat bo nic nowego tutaj sie wnies nie da.
Nic nie mierzylem i narazie nie mam zamiaru, bo po co sprawdzac cos co jest dobre, mocy nie ubywa nie kopci na niebiesko, leje wache i ciesze sie z jazdy. I koniec nie wypowiadam sie juz na ten temat bo nic nowego tutaj sie wnies nie da.
Spokojnie :)
Pytam, bo naprawdę masz motorek w super stanie - widać, że dbasz o maszyny.
A wymien uszczelniacze zaworowe. Koszt niewielki a roznica kolosalna.
panowie mam ten sam problem,
pali olej i przy tym duzo pali kolo 10l/100
mam wudech arrowa , ale i przed nim była mała różnica w spalaniu
silnik chodzi elegancko, nic nie kopci
po wymianie tłumika , synchronizowałem gaznik i wogóle były regulowane zawory- masakra
dajcie jakąś podpowiedz gdzie tu zagłądnać
10l oleju na 100?! to moja palila duzo mniej a dla mnie i tak bylo duzo za duzoo... trzeba silnik na stol i zobaczyc pierscionki, gniazda zaworowe ale dziwne ze az tyle wpier**** :/
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » pytanie DRZ
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 82 zapytań