Temat: Letni zlot/spotkanie SM Pomorze 8-9-10/ 15-16-17 VII AD 2011
Siema.
Tak jak w temacie, mam zamiar zorganizować spotkanie SM'ców w połowie Lipca.
Temat zacząłem w wątku "Olsztyn-warmia-mazury" ([url]http://forum.supermoto.pl/topic16703-olsztynwarmiamazury-p11.html[/url]) i w sumie nie spodziewałem się takiego odzewu, raczej liczyłem, że ktoś z OL lub okolic wyrazi chęć przybycia, ale z racji tego, że DukeSebo podłapał temat i wyraził chęć przybycia (z czego się niezmiernie cieszę, bo im Nas więcej tym lepiej) oraz za radą Brzozy otworzyłem ten oto nowy temat, który ma Nam ułatwić decyzję, odnośnie przybycia bądź nie na owe spotkanie.
a teraz kilka szczegółów:
planowany termin:
8-9-10 albo 15-16-17 Lipca.
inne terminy raczej nie wchodzą w grę gdyż w późniejszym terminie będę miał robotę, wcześniej też raczej się nie da, bo mam sesje która się niestety już zaczęła.
miejsce spotkana:
Sadłuki ;) niedaleko Malborka.
co do noclegu, z racji tego, że spotkanie organizowałbym u Siebie w domu to w grę wchodzą namioty.
Miejsca na rozbicie się mam od cholery także z tym nie będzie problemu.
gorzej sytuacja wygląda z "zapleczem sanitarnym" a dokładniej i po ludzku mówiąc z ubikacją, prysznicem itd.
nie wiem czy każdemu będzie to odpowiadać, ale niestety nie będę w stanie wszystkim udostępnić łazienki... no chyba, ze będziecie chcieli się wykompać w moim bardzo "naturalnym" stawku, lub pod szlałchem no i mam jeszcze stary, od dawna nie używany, ale w dobrym stanie "wychodek" :D
wszystko byłoby z dala od ludzie więc mielibyśmy święty spokój.
ewentualnie ognisko mógłbym zorganizować ognicho na wiejskiej świetlicy (wiem, że to śmiesznie brzmi ;) ) jest tam kibelek, umywalka, mikrofala itp, ale minusem tego jest to, że świetlica znajduje się we wsi, ale w sumie ludzie są dość spokojni także nie powinno się nic wydarzyć
Jeżeli chodzi o atrakcję, to mogę Wam zagwarantować wycieczkę po Gospodarstwie :D przetestowanie ciągników :D i wiele atrakcji związanych z rolnictwem :D
a tak na poważnie, myślę o "wycieczce" wzdłuż królowej Polskich rzek- Wisły ;)
biegnie tam fajna (niestety nie za długa) kręta traska, dodatkowo moglibyśmy przeprawić się promem na drugi brzeg podjechać do Gniewu i wrócić na drugą stronę innym promem ;)
do tego w okolicy mam multum polnych/szutrowych dróg, trochę lasów, kilka jezior nad które również moglibyśmy podjechać w celach kompielowych tudzież dla bajery :D
oczywiście planowany byłby też Terror Malborka, Sztumu i okolicznych pipidów :D
koszt spotkania- 0
jedynie browary i kiełba we Własnym rozrachunku.
oczywiście będzie ognicho i oszczędzę Was trochę, nie będziecie musieli przywieźć ze sobą opału :D
jeżeli chodzi o wyżywienie, to tak jak pisałem ognicho/grill jak najbardziej wody na zupkę chińską też udostępnię ;) no ale niestety obiadów Wam nie mogę zagwarantować.
niedaleko mnie 4 km jest knajpka "Kebab" no i oczywiście sklepy spożywcze ;)
do tego myślę, że na Wasze sprzęty znajdę garaż, także o to też możecie być spokojni ;)
no to chyba wszystko.
w razie pytań proszę pisać ;)
http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw