1 Ostatnio edytowany przez Misa (2011-06-07 18:33:13)

Temat: tarcza beringer

Chętnie kupił bym tarcze beringera najlepsza była by  używka bo na nową mnie nie stać :|  byle była prosta i nie miała luzów na nitach lub też możne być sam zestaw naprawczy:) bo moja dostała luzów ze trochę boje się jeździć
Poniżej fotka mojej tarczy, jak by ktoś miał taką na zbyciu w dobrej kasie to by było mega:)
Pzdr.

Post's attachments

Attachment icon PIC00011.JPG 182.61 kb, 59 downloads since 2011-06-07 

Monnier HONDA XR600R SuperMoto<--- sprzedana co następne ???

2

Odp: tarcza beringer

dynotech.pl tam nity dostaniesz

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

3

cross obawiam się ze same nity nie będą wystarczające ponieważ ich gniazda w aluminiowej części tarczy są strasznie wyrobione:|
a z tego co wiem to w dynotechu nity kosztują coś około 100zł

4

ja kupiłem w dynotechu nity i jest miodzio, wcześniej latała jak głupia!

SMR 505

5

Sama wymiana nitów nic nie da,szkoda kasy na takie "remonciki" musiałbyś wymienić jeszcze mocowanie tarczy (tylko to się zużywa) koszt ok $160   :)  Dlatego w takim przypadku lepiej polować na zdrową używkę.

6

maciejwra napisał/a:

ja kupiłem w dynotechu nity i jest miodzio, wcześniej latała jak głupia!

A czy problem luzu tarczy nie zniwelowały nowe podkładki które są w zestawie ?masz może zdjęcia albo wymiary starych nitów w porównaniu z nowymi.Zastanawia mnie to,jak część aluminiowa może zniszczyć stalowy nit.Nie mówię że jest to niemożliwe bo jednak druga część (tarcza) jest żeliwna ale częściej widziałem zniszczone gniazda aluminiowe.

7

Z tego co widzialem na stronie Beringera, nity sa 2 rozmiarach. Moze wystarczylo by w aluminiowym uchwycie podpilowac otwoty i z jajowatych zrobic bardziej okragle w rozmiarze wiekszych nitow, i zastosowac nity w wiekszym rozmiarze.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

8

JERY napisał/a:

Z tego co widzialem na stronie Beringera, nity sa 2 rozmiarach. Moze wystarczylo by w aluminiowym uchwycie podpilowac otwoty i z jajowatych zrobic bardziej okragle w rozmiarze wiekszych nitow, i zastosowac nity w wiekszym rozmiarze.

Piłować to sobie można paznokcie  :lol:

Jeśli już to trzeba otwory powiększyć frezem, czyli oddać do kogoś kto ma narzędzia i pojęcie...
No i trzeba najpierw sprawdzić czy jest na tyle mięsa żeby powiększyć otwory i czy nity rzeczywiście występują w innym rozmiarze i bd pasowały.

jol

9

i jak ma ktoś taką tarcze na przedanie? :D

10

jak nie ma nikt beringera to może posiada ktoś jakąś inną tarcze? która będzie pasować do mojego moto (piasta talon zacisk beringer tak jak na zdjęciu w moim pierwszym poście)
Pzdr.