1

Temat: Podnóżki DRZ

Witam mam pytanie zna ktoś może jakiś patent na podnóżki dla pasażera  Suzuki DRZ gdyż cena oryginałów 200zł.:( Może idzie dopasować od innego moto?
Pozdrawiam!

2

Odp: Podnóżki DRZ

Ja mam u siebie oryginalne i są do du..y bo bez gwoździa nie da się ich rozłożyć i złożyć (blokuje się kulka).
Szukaj więc lepiej coś zastępczego

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

3

Dokładnie mam tak samo u siebie.

Suzi DRZ 400 SM K5.

4

Ja także jestem w poszukiwaniu, brakuje mi samych podnóżków i zastanawiałem się czy nie będą te pasowały [url]http://allegro.pl/podnozki-uniwersalne-ryflowane-niebieskie-extra-i1609024625.html[/url]

5

SUPERMOTO napisał/a:

Ja mam u siebie oryginalne i są do du..y bo bez gwoździa nie da się ich rozłożyć i złożyć (blokuje się kulka).
Szukaj więc lepiej coś zastępczego

ConQest napisał/a:

Dokładnie mam tak samo u siebie.

wystarczy przesmarować kulkę i będzie działać tak to jest jak się nie używa i kulka przyrdzewiała  :),  u mnie działają normalnie

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

6

Ponczo napisał/a:

wystarczy przesmarować kulkę i będzie działać tak to jest jak się nie używa i kulka przyrdzewiała  :),  u mnie działają normalnie

Wiem bo raz nasmarowałem i było ok ale szybko wypłukało i to samo.
Zresztą po co podnóżki dla pasażera
wady jazdy z pasażerem:
- więcej pali
- gorzej hamuje
- przy hamowaniu pasażer wgniata nasze jaja w bak
- trudniej lawirować między autami i ogólnie pod każdym względem gorzej się jeździ

zalety:
- łatwiej wyrwać na gumę :)

TO NIE TURYSTYK PODNÓŻKI SĄ DLA PICU!!!!!!!!!

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

7

też miałem to samo. Problem tkwi w paczeniu się podnóżka aluminiowego dzięki metalowej kulce. Walczyłem z tym długo, ale jedyna opcja to wyciągnięcie kulki i sprężyny, zaspawanie dziury nowym stopem aluminium, nawiercenie ( srednica kulki 4,5 chyba) i wyszlifowanie do gładkiej powierzchni. Efekt? Składające się podnóżki pasażerki :-)

8

SUPERMOTO napisał/a:
Ponczo napisał/a:

Wiem bo raz nasmarowałem i było ok ale szybko wypłukało i to samo.
Zresztą po co podnóżki dla pasażera
wady jazdy z pasażerem:
- więcej pali
- gorzej hamuje
- przy hamowaniu pasażer wgniata nasze jaja w bak
- trudniej lawirować między autami i ogólnie pod każdym względem gorzej się jeździ

zalety:
- łatwiej wyrwać na gumę :)

TO NIE TURYSTYK PODNÓŻKI SĄ DLA PICU!!!!!!!!!

Co innego jak wozisz dziewczyne :D

Suzi DRZ 400 SM K5.

9

Chłopaki jak ktoś potrzebuje to będe miec w przyszłym tygodniu kpl oryginalnych podnóżków do DRZ.

Braaaping!

10

Tak sie składa że ja swoje chce zdemontować i pogonić, na priv panowie na priv !!

nto