1

Temat: yamaha dt 125 supermoto odblokowana po remoncie

Witam

Mam do sprzedania moją yamahę dt 125r na kołach supermoto, rok produkcji motocykla to 1996r. Moto jest u mnie już 3 lata. Niestety jestem zmuszony go sprzedać bowiem potrzebuję pilnie kasę na zipp tracker cup, to jest jedyny powód sprzedania motocykla.

Dt zimą przeszła remont silnika, oraz odświeżenie malowania i plastików. Yamaha jest w pełni odblokowana. Posiada odblokowany moduł zapłonowy, kompletny układ wydechowy z dyfuzorem przelotowym gianelli, większe dysze w gaźniku, odblokowany zawór YPVS. Fajka i świeca NGK, filtr powietrza stożkowy, filtr paliwa, Koła supermoto, Licznik cyfrowy mierzy prędkość do 199km/h i posiada wiele fajnych opcji. Yamaha dość mocno odchudzona (niecałe 100kg), robiona była pod moją osobę, obniżona na półkach zawieszenie skręcone prawie na maxa. Wszystkie rzeczy które zdemontowałem będą oddane wraz z motocyklem. Jeśli chodzi o remont to wykonałem go w kwietniu 2011r (pierwszy remont od 3 lat co świadczy że silnik w dt to świetna konstrukcja) zrobiłem szlif cylindra na III wymiar więc jeszcze sporo pojeździ na tym cylindrze. Wymieniłem tłok na TKRJ, uszczelniacze na wale Proxa i oczywiście komplet uszczelek. Korba nie ma wcale luzu! Wszystkie plastiki zostały odświeżone, wszystkie rysy zostały zaszpachlowane i pomalowane pistoletem a następnie położony został lakier. Yamaha została zalana najlepszym olejem silnikowym jaki jest na rynku Castrol Power racing 2T. Wymieniłem także olej w skrzyni. Moto jest oczywiście zarejestrowane, Oc kończy się w 18 marca 2012r. a przegląd 22 kwietnia 2012r! Więc jest rok spokojnej jazdy. Moto pali bez problemu, na zimno czy na ciepło. Nic nie wycieka z silnika, jeśli chodzi o napęd to jeszcze spokojnie wytrzyma minimum 2 sezony. Naciąg nie jest nawet w połowie:)

Pod tym adresem znajdziecie filmik z tą yamahą w roli głównej.

Filmik kręcony przed remontem silnika:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=RPrHttiMDY4[/url]

Moto jest na dotarciu, jak na razie przejechałem tylko 120km, ale to się będzie szybko zmieniało:) Podana cena podlega negocjacji;)

Jeśli masz jakieś pytania to pisz lub dzwoń: Motocykl do obejrzenia we Włodawie lub Okunince, woj. lubelskie. gg: 3162933 e-mail: conman@wp.pl tel: 507572386

Nie wiem czy mogę wstawić link do aukcji allegro, ale wstawię najwyżej ktoś mnie opitoli:D

[url]http://allegro.pl/yamaha-dt-125-supermoto-odblokowana-po-remoncie-sm-i1650156156.html[/url]

Post's attachments

Attachment icon 23.jpeg 65.14 kb, 1493 downloads since 2011-06-03 

Attachment icon 25.jpeg 42.68 kb, 356 downloads since 2011-06-03 

Attachment icon 26.jpeg 49.42 kb, 411 downloads since 2011-06-03 

Attachment icon 27.jpeg 44.03 kb, 346 downloads since 2011-06-03 

2

Odp: yamaha dt 125 supermoto odblokowana po remoncie

Mógłbyś proszę napisać co z nią zrobiłeś skoro uzyskałeś taką niską masę ? Standard ma ok 130 kg.

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

3

ahjhh i ten wsiocki zloty w sprayu :D

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

4

daniken napisał/a:

Mógłbyś proszę napisać co z nią zrobiłeś skoro uzyskałeś taką niską masę ? Standard ma ok 130 kg.

Skąd wziąłeś taką informację. Standardowo model dt z tego rocznika co mój ma wagę 110kg, tak jest w książce serwisowej i w opisach, nowsze modele podchodziły wagą pod 120kg, ale nie aż 130. Redukcja wagi to wywalenie zegarów, lusterek, kierunków, setów, dozownika oleju, stopki, akumulatora i jego mocowania. Na zdjęciach prawie wszystkie rzeczy pozakładałem specjalnie dla jednego kupca, który jednak nie przyjechał obejrzeć motocykla bo mama mu nie dała kasy:) Jako ciekawostkę dodam że chłopaki z frs zamość podkręcali to moto:) A wsiocki złoty jest wporzo:D  co Wy chcecie:D

5 Ostatnio edytowany przez daniken (2011-06-04 23:55:55)

Mam nową dt-tkę a w dowodzie mam 134 kg ;D Jeśli na serio ma mniej to tym lepiej dla mnie. Osobiście jej nigdy nie ważyłem.

Dzięki za inf ale jednak większość z tych części co podałeś używam i ich nie wyrzucę :) Chociaż zegarów mógłbym się pozbyć heh ;D

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

6

Dt jak Dt ,ale twoje filmy kiedys oglądałem , fajny offroad w twoim wykonaniu na kołach sm ;)

motoslide.com

7

U mnie w dowodzie jest wpisane 119kg, ale naprawdę rocznik 1996 ważył seryjnie około 110kg.

Barteksm napisał/a:

Dt jak Dt ,ale twoje filmy kiedys oglądałem , fajny offroad w twoim wykonaniu na kołach sm ;)

Dzięki kolego za motywujące słowa, może dzięki temu zacznę częściej jeździć:D bo na razie z tym kiepsko, jak raz na miesiąc wyskoczę poświrować to dobrze:/