Temat: yamaha dt 125 supermoto odblokowana po remoncie
Witam
Mam do sprzedania moją yamahę dt 125r na kołach supermoto, rok produkcji motocykla to 1996r. Moto jest u mnie już 3 lata. Niestety jestem zmuszony go sprzedać bowiem potrzebuję pilnie kasę na zipp tracker cup, to jest jedyny powód sprzedania motocykla.
Dt zimą przeszła remont silnika, oraz odświeżenie malowania i plastików. Yamaha jest w pełni odblokowana. Posiada odblokowany moduł zapłonowy, kompletny układ wydechowy z dyfuzorem przelotowym gianelli, większe dysze w gaźniku, odblokowany zawór YPVS. Fajka i świeca NGK, filtr powietrza stożkowy, filtr paliwa, Koła supermoto, Licznik cyfrowy mierzy prędkość do 199km/h i posiada wiele fajnych opcji. Yamaha dość mocno odchudzona (niecałe 100kg), robiona była pod moją osobę, obniżona na półkach zawieszenie skręcone prawie na maxa. Wszystkie rzeczy które zdemontowałem będą oddane wraz z motocyklem. Jeśli chodzi o remont to wykonałem go w kwietniu 2011r (pierwszy remont od 3 lat co świadczy że silnik w dt to świetna konstrukcja) zrobiłem szlif cylindra na III wymiar więc jeszcze sporo pojeździ na tym cylindrze. Wymieniłem tłok na TKRJ, uszczelniacze na wale Proxa i oczywiście komplet uszczelek. Korba nie ma wcale luzu! Wszystkie plastiki zostały odświeżone, wszystkie rysy zostały zaszpachlowane i pomalowane pistoletem a następnie położony został lakier. Yamaha została zalana najlepszym olejem silnikowym jaki jest na rynku Castrol Power racing 2T. Wymieniłem także olej w skrzyni. Moto jest oczywiście zarejestrowane, Oc kończy się w 18 marca 2012r. a przegląd 22 kwietnia 2012r! Więc jest rok spokojnej jazdy. Moto pali bez problemu, na zimno czy na ciepło. Nic nie wycieka z silnika, jeśli chodzi o napęd to jeszcze spokojnie wytrzyma minimum 2 sezony. Naciąg nie jest nawet w połowie:)
Pod tym adresem znajdziecie filmik z tą yamahą w roli głównej.
Filmik kręcony przed remontem silnika:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=RPrHttiMDY4[/url]
Moto jest na dotarciu, jak na razie przejechałem tylko 120km, ale to się będzie szybko zmieniało:) Podana cena podlega negocjacji;)
Jeśli masz jakieś pytania to pisz lub dzwoń: Motocykl do obejrzenia we Włodawie lub Okunince, woj. lubelskie. gg: 3162933 e-mail: conman@wp.pl tel: 507572386
Nie wiem czy mogę wstawić link do aukcji allegro, ale wstawię najwyżej ktoś mnie opitoli:D
[url]http://allegro.pl/yamaha-dt-125-supermoto-odblokowana-po-remoncie-sm-i1650156156.html[/url]