1

Temat: Jak zaczac?

Witam wszystkich chciałbym zasiegnac Waszej opini,w jaki sposób moge rozpoczac przygode z supermoto,motocyklem crossowym jezdziłem jeden sezon była to YZ250F z 2007 r,wiec moje umiejetnosci offroadowe nie sa najmocniejsze,czy najpier trzeba bardzo dobrze jezdzic na torze offroadowym zanim zacznie sie jakies próby nauki supermoto na torze?Teraz druga sprawa gdzie najblizej Wrocławia mógłbym trenowac i czy znalazłby sie ktos chetny do pomocy nawet odpłatnej?Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc

2

Odp: Jak zaczac?

"coyote" taka rada jezeli tylko chcesz przejsc z MX na SM to sie nie zastanawiaj i opinie innych sobie podaruj bo nie bedziesz jezdzil tam gdzie ktos ci powie ze jest lepiej tylko jezdzij tam gdzie bedziesz sie czul lepiej a SM przynajmniej dla mnie gdzie wczesniej spedzilem 5 lat w MX a pozniej 2 w FMX daje tyle frajdy jak malo ktory sport motocyklowy ale musialem wpierw sprobowac  by sie przekonac  a tak na marginesie abstrahujac jest to chyba najbezpieczniejszy i najmniej kontuzyjny sport :)

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

3

senso napisał/a:

a tak na marginesie abstrahujac jest to chyba najbezpieczniejszy i naj mniej kontuzyjny sport :)

W porównaniu z MX albo FMX pewnie tak. Ale nie można mówić, że nie ma kontuzji, bo praktycznie na każdych zawodach ktoś idzie w gips.

4

szwinia napisał/a:
senso napisał/a:

a tak na marginesie abstrahujac jest to chyba najbezpieczniejszy i naj mniej kontuzyjny sport :)

W por󡎥niu z MX albo FMX pewnie tak. Ale nie mo?na m󡊌, ?e nie ma kontuzji, bo praktycznie na ka?dych zawodach kto? idzie w gips.

Napisalem ze NAJMNIEJ kontuzyjny sport z motocyklowych jest wlasnie SM a nie ze nie ma kontuzji :)  ;)   :P   

Ale niech sam pojezdzi w SM to zobaczy co mu sie bardziej podoba :)

Pozdrawiam
Jacek Dembiński

5

Domyslam sie ze sport ten daje duza frajde,ale jestem zielony w tym i chciałbym poznac fundamentalne zasady i podstawy tego sportu,daltego nahbardziej zalezy mi na treningu z doswiadczona osoba,tylko nie wiemczy ktos z okolic Wrocławia (100km) byłby mi wstanie pomóc?Pozdrawiam

6

Nie wiem czy sa jakies tory w poblizu Wroclawia, czy zostaje Ci Stary Kisielin lub Częstochowa. Bo na tych wspomnianych to wiem, ze "lata sie".

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

7

Nie przejmuj się, czytaj i pytaj na forum.
No a tak w ogóle to CZEŚĆ!

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

8

Coyote  skąd Ty mieszkasz???

Wrocław - tor Rakietowa  30 zł godzina

http://www.moto.redeco.pl/aktualnosci/index.php

Husaberg FS650
663 944 902 sms
UK 07907566238

9

Dziekuje Hubercik,gdzies obilo mi sie o uszy ze mozna smigac na rakietowej,tylko czy znasz kogos kto mogłby powiedziec,pokazac jak sie czegos nauczyc,czy chłopaki zbieraja sie gdzies potrenowac razem?Nie musi byc tak bardzo blisko,ale zeby mozna było sie czegos nauczyc?Pozdrawiam