Odp: Oponki
nie uważasz ze plastikowy ten michał na tył?? Przecież to jest zwykła opona drogowa. ja na takiej zrobiłem fazerem 20 000 km i musiałem ją spalić bo sie skończyć nie chciała:)
Triumph Speed Triple 2010 SE
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Oponki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie uważasz ze plastikowy ten michał na tył?? Przecież to jest zwykła opona drogowa. ja na takiej zrobiłem fazerem 20 000 km i musiałem ją spalić bo sie skończyć nie chciała:)
Przede wszystkim muszę powiedzieć że kozacka transformacja Twojego moto.
Brzozrider no właśnie trochę tak, dobra jak gdzies trafie to kupie bardziej "supermotardową" :P
gierwi troche pracy było, ale wyszło dobrze :)
Słuchajcie, jestem w stanie załatwić od typa sciągającego z niemców kilka kompletów REnsportów. Byłby ktoś zainteresowany?? Jakie rozmiary ewentualnie??
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaka jest różnica miedzy oponą 160 a 180 z tyłu? jak to się objawia? jakie są zalety szerszej i węższej ? jak to się ma do mocy i prezełożeń motocykla? nawierzchni? (nie biorąc pod uwagę bieżnika i mieszanki)
No nie wiem, jak dla mnie to chyba zbyt miękkie i tył to zacznie znikać jeszcze przed założeniem. Miałem też b.dobrą ofertę na rennsporty, ale obawiam się że do 200 kg moto używanego na co dzień to mnie nie stać.
Podepnę się troszkę do tematu.
Mianowicie jestem zmuszony kupić nowe oponki do swojego moto. I natrafiłem na Maxxis Pre-Cut.
[url]http://www.aaa-racing.com/home.php?cat=87[/url]
Podobno oponki się świetnie trzymają, zastanawiam się tylko jak z tym trzymaniem będzie na naszych zwykłych drogach?
Czy aby nie są zbyt slick-owate :/
Jeżeli tak to chyba wybiorę Street Sport lub Sport Ultra.
http://www.aaa-racing.com/home.php?cat=82
W jednym z numerów SupermotoInternational testowali te oponki.
Mają homologację drogową, napisali że testowy sprzęt ( KTM 690 SMC) w porównaniu do standardowych Pirelli Supercorsa jeździ tak jakby był o20 kg lżejszy! A przyczepność mają przynajmniej tak dobrą jak włoszczyzna. W zakręty składa się jak tylko o tym pomyślisz, a jedyna wada to niestabilność przy prędkości maksymalnej.
Z drugiej strony, supermoto ma być zabawne przy mniejszych prędkościach, więc to nie taka wielka wada.
A propos pochodzenia, może się kiedyś poznańscy forumowicze spotkamy?
Pozdrawiam, gierwi
hmmm... to chyba wybór padnie na Sport Ultra.
A co do spotkania to nastąpi to już niebawem u Ciebie na placu ;)
:)Zapraszam
A co sądzicie o battlax bt 021 ??
Wie ktoś jak się zachowują te oponki? bo mam taką do założenia na przód i musze tyko jakiś tył dosztukować.
I przy okazji jaką opone na tył polecacie ?
Pytanko do posiadaczy DRZ SM czy wchodzi wam na tył 150/70 R17 ??
Juz musze myslec o wymianie ! a trafic jakoms 140 jest b.trudno :(
Zakup wahacz od wersji enduro ,160 wchodzi i nie przyciera łancuch;D
U Siebie miałem założoną na tył szerokość 150. Wszystko było ok. Motocykl zachowywał się tak samo jak na 140.
Zamawiał może już ktoś oponki ze strony/sklepu [url]http://www.aaa-racing.com[/url] ?
Ile może kosztować przesyłka dwóch laczków z UK do PL? :/
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Oponki
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 76 zapytań