Temat: DR-Z NO I CHU..la..J..noga
z pierwszych oględzin podobno wyszło:
uszkodzony nikasil
luz na panewce
pytanie do speców od silników, co z tym można zrobić ? jakieś sugestie co do uratowania, przykładowe ceny ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » DR-Z NO I CHU..la..J..noga
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
z pierwszych oględzin podobno wyszło:
uszkodzony nikasil
luz na panewce
pytanie do speców od silników, co z tym można zrobić ? jakieś sugestie co do uratowania, przykładowe ceny ??
Uszkodzony nicasil - tutaj sa 2 wyjscia:
1. Regeneracja nicasilu, najtaniej i najgorzej w czechach(cos kolo 600-700zl + wysylka), drozej ale o niebo lepiej Niemcy i wlasnie, jeszcze gdzies, jak sobie przypomne to zedytuje posta.
2.Tuleja, czesto niepolecana, ale DR-Z nie jest bardzo wysilonym sprzetem wiec powinno działac na lajcie, koszt ok 500zl + tlok.
Nie wiem jak z panewka, ale w plastikach sie tego nie wymienia, tylko strzal z korby i nowy silnik. W tym przypadku musi sie wypowiedziec ktos bardziej doswiadczony ode mnie.
Dajcie spokój co te crfy robią z drz
Nicasyl robią jeszcze dobrze w Holandii , a może to nie nicasyl? te nazwy nakrotyków są takie podobne do siebie .
Weź może na czesci poleć z tym silnikiem , a kup jakiś cały dobry , czasami sie takowe trafiają na alegro.
Uszkodzony Nikasil.. oddajesz do regeneracji i tyle.. nie ma tragedii a raczej nie powinno być
co do cylindra to kupiłbym jakiś używany na aukcji za 200zł.
a co do panewki...to nie wiem.
a wal dajesz do honowania i szlifierz Ci robi pod nowe panewki, jedz z tym do dobrego szlifierza, a nicasil jak koledzy wyzej
Nie wiem jak DRZ czy ona jest na łożyskach czy na panewkach. Jeżeli są to panewki to się wymienia normalnie jak łożyska tylko jest jeden knyf każda panewka ma swój rozmiar oznaczony kolorem. W szlifirkach panewki dobiera się pod korbowód wał i karter masz 3 numery jest tabelka i wychodzi jaką masz mieć panewkę. Sprzedawane są jako pół panewki
Jak to zrobiłeś ? Chciałbym wiedzieć czego nie robić.
Nikasyl sobie podaruj, duże koszta, jak nie startujesz w zawodach na poziomie super-pro-elo-zapierdalaka to nie poczujesz różnicy jak wbiją Ci tuleje w zakładzie u Woryny. Polecam tuleje, albo znaleźć cylek w dobrym stanie jak pisał hacker33.
Gdybym wiedział które to panewka i ile kosztuje naprawa/regeneracja/wymiana to pewnie bym Ci coś doradził. Ale jak kosztuje dużo to kupuj drugi sprawny silnik, a ten na sell.
Normalna jazda na trasie, silnik uzywka to pewnie nie, z reszta nic nie widac na allegro
to ma korbowód na panewce? Dziwna sprawa, bo chyba niemal wszystkie enduraki mają łożyska igiełkowe.
Można by tu napisać opowiadane "jak do tego doszło" ale naprawdę tak musiało być i to najwyraźniej był koniec tego cylindra i tej panewki.
Jechaliśmy cały czas tak samo... Roboty, dwupasmówka, roboty, dwupasmówka... tankowanie i naprawa mego wydechu, w tym momencie gdy naprawialiśmy wydech, mijają nas Radziu i Broza... tu było jeszcze z 50 km. ponownie roboty i ponownie kawałek dwupasmówki. Prze ostatnie kilometry lecieliśmy za dwoma plastikami, tak przebijaliśmy się na odcinku robót drogowych, pomiędzy pachołkami a samochodami. Gdy skończyły się roboty, odkręciłem za ścigami tak by zmienić obroty wału... ok przyznaje się, uwielbiam patrzeć na zdziwione miny gości na plastikach. ;) Majki został w tyle leciał swoim tempem i w pewnej chwili silnik mu zgasł, zdążył zjechać na pobocze i to wszystko.
Zepchnęliśmy w bezpieczne miejsce, było to na wysokości zjazdu na Piotrków Trybunalski (więc mniej niż 30 km od celu) po 5 minutach spróbowaliśmy ją jeszcze raz odpalić, odpaliła na chwilę i zdechła. Słysząc odgłosy silnika, byłem więcej niż pewien że Majki już tego dnia z nami nie polata :( To chyba wszystko.
Ja mam w tej chwili maxa 160 Majki na chwile znikł z mego wstecznego lusterka... więc nawet trudno powiedzieć że ja przeforsował. To był odcinek dosłownie 3/4 km.
Musiała Majkiemu paść i po temacie... taki jej los był pisany :(
to ma korbowód na panewce? Dziwna sprawa, bo chyba niemal wszystkie enduraki mają łożyska igiełkowe.
To nie moje [url]http://www.mhmotorcycles.co.uk/pixx/services/drz400.jpg[/url]
jaki masz model i rok ?
sm 05'
która panewka ma luz, albo od czego?
ta na korbie?
[url]http://allegro.pl/wal-suzuki-drz-400-quad-ltz-400-super-stan-i1517974910.html[/url]
jeszcze chyba olek miał nowy HotCamsa.
Pytanie jest też jakim kosztem chcesz zrobić naprawę?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Suzuki » DR-Z NO I CHU..la..J..noga
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 78 zapytań