Temat: problem z rozruchem Duke II 640
witam
mam problem z elektrycznym rozruchem kata, kupiłem go kilka dni temu i wiedziałem, że jest z tym problem.
Oddałem rozrusznik do elektryka naprawił go (wcześniej nie kręcił nawet po podpięciu na krótko), wrzuciłem do moto i nic :/
tzn aku sprawdzone (po podpinaniu na kable z drugiego samochodowego aku kręci ale potrafi się zatrzymać no i klemy mam słabe i mocno się grzeją wiec może dostawać za mało prądu).
cały proces odpalania wygląda tak, że gdy włączę kluczyk i włącze zapłon CDI mi delikatnie buczy (jak lampa jarzeniowa), gdy wyłączę kluczyk, lub go pozostwię na "ON" a wyłączę zapłon CDI jest cicho. Gdy chcę zakręcić rozrusznikiem przekaźnik (stycznik) rozrusznika trekocze/buczy tak jakby było za mało prądu do zakręcenia. jeśli jednak zewre stycznik przewodem (gruby masowy od auta) rozrusznik zakręcił ale słabo, po dodaniu aku na przewodach kręci żwawo ale potrafi zwalniać i nie udało się go tak zapalić (czyżby do kolekcji autodeko)??
domyślam się że na 100% stycznik do wymiany - jednak czy dźwięk z CDI wtedy ucichnie i e-start zadziała?
Jak jeszcze mogę to wszystko spr ?
Przekaźnik jest nie do dostania na allegro, znalazłem w serwisie za 180 ziko- pytanie czy można go naprawić / zastąpić innym z innego motocykla?
Może ktoś ma na sprzedaż?
Sory za ilość pytań ale starałem się posprawdzać wszytsko o czym na forum już było pisane
PS. na kicka pali bez problemu (mam ręczny odprężnik), masy i styki w około czyściłem