1

Temat: 12 latek

Witam.
mam 12 lat i chcem zaczac supermoto mam kx'a 85 z 2005 nie wiem czy to wystarczy czy takie 85'tki scigaja sie z np, 450 a jak nie to mozecie mi podac klasy z jakimi sie scigaja w jakim minimalnym wieku mozna zaczac i gdzie jest najblizej to wojewodztwa pomorskiego.
z gory dziekuje.
POZDRAWIAM

2

Odp: 12 latek

Jest tor w Koszalinie. W PL nie ma takiej klasy pojemnościowej, ale jak najbardziej polecam Ci trenowanie! Jeżeli masz KX na małych kołach to poszukaj opon drogowych i ćwicz, ćwicz, ćwicz. Jak rodzice uznają że już możesz mieć większy motocykl to przesiądziesz się na coś odpowiedniego. Fajnie byłoby jakbyś miał kontakt z kimś z Twoich okolic, kto się ściga i trenował z nim.

3

Klasa pojemnościowa to by się jeszcze znalazła, choćby 250 PPZM, gorzej z wiekiem, bo minimalny to 15 lat. Nie ma póki co w kraju klas juniorskich. Patrząc jednak jak naginany jest regulamin to szans na starty nie można wykluczyć.

4

A w jaki sposób jest naginany regulamin?

5

ja jestem z pomorskiego , dosc czesto jezdze do koszalina, a za 12 lat mam nadzieje ze moja cora tez bedzie smigala :P

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

6

Cezar napisał/a:

A w jaki sposób jest naginany regulamin?

W taki, żeby pasował do panującej sytuacji. :)

W tym przypadku, skoro klas juniorskich nie ma, a zgodnie z ustawą, na którą powołuje się regulamin PZM, można jako junior startować od 12 lat, być może w pucharze młodszy zawodnik mógłby być dopuszczony, np. po to żeby na 85ccm pokazowo złoić wszystkim dupy. ;)

7

kildow napisał/a:

np. po to żeby na 85ccm pokazowo złoić wszystkim dupy.

A pamietajac zawody w Pleven, jest to zdecydowanie mozliwe.

http://www.supermoto.pl/upload/images/gallery/Pleven_08_dzieciaki/p_30.jpg

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

8

ja mam 14 lat i też chce zacząc przygodę z sm ;) teraz przymierzam się do kupna sm ;) bo tak to śmigam na innym motorku ;)