Odp: Co poza motocyklem ? Początki
Napisz coś więcej na temat tego Berlina? To jest jakaś giełda?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Co poza motocyklem ? Początki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Napisz coś więcej na temat tego Berlina? To jest jakaś giełda?
www.berliner-motorrad-tage.de
To jest generalnie wystawa motocykli, show ( m.in. pokazy supermoto), ale swoje stoiska mają wszystkie szanujące się firmy. Można dostać modele ubiorów z lat ubiegłych po mocno obniżonych cenach, a nowe modele w pełnej rozmiarówce, a nie tak jak u nas.
Dwa lata temu kolega kupił kurtkę A-stars Stunt za 50%, a w zeszłym roku inny kombi Dainese ok 900 zł taniej niż w Polsce.
interesują mnie takie http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Sidi-Flex-Force-SRS/SubProducts/34311-2468094-1 A co do funduszy to do 700. Na rozmiar 45 / 46.
No ale takie to grubo ponad tysiak.
Dobra wiadomość to taka ze to świetne buty.
Zła to taka że stać Cię na 1 ( słownie : jeden)
Przynajmniej w Polskich sklepach.
No przyznam sie pomylilo mi sie z tymi ;p
http://www.allegro.pl/item544972123_sidi_flex_force_cross.html
dopiero po czasie zobaczylem
UPEWNIJ SIĘ że można do nich kupić podeszwę. Każdy porządny szewc je Tobie wymieni.
Jak porządny szewc to nie trzeba kupować podeszwy a wymieni :)
NA butach nie oszczedzaj.
Z tym sie zgadzam. Ci ktorzy na zawodach wywineli figure w slabych butach, zaraz po zdjeciu gipsu pojawili sie w nowych ...lepszych.
Przy obecnym kursie "ojro" rewelacji nie bedzie. A dojechac jakos trzeba i kase na paliwo wydać.
Ja zmieniłem swoje kalosze na takie jak na focie ponizej. Teraz mozna je kupic koło tysiaka. Cena nadal boli, ale wg mnie warto. Zdecydowanie lepiej trzymaja noge niz buty za polowe tej ceny.Maja but wewnetrzny (poprawia trzymanie nogi, mozna wyciagnac i wyprac), bialy kolor co nadaje szyku, fajnie skrzypia przy chodzeniu i sie zawiasuja zamiast marszczyć co przyciaga płeć przeciwną :)
Jesli chodzi o buty, a ich konfrontacje z codziennym uzytkowaniem motocykla np. na dojazdy do pracy to lepsze twarde plastiki czy miekkie skórzane ?? Czy po prostu plecak z codziennymi ciuchami na plecy ?
Jak ganiam (a w zasadzie ganialem) supermociakiem do pracy to mialem "mokasyny z frendzlem" na stale w pracy na podmianke. A latalem w supermotowych/crossowych butach.
Teraz smigam skuterem wiec frędzel z mokasyna powiewa na tle białej skarpetki i nie wnikam :)
Hehe ja podobnie mam z tym mokasynem w pracy, spodniem i koszulindą jakąś. A do pracy ganiam w kombi tekstylnym i butach crosowych również białych. Dzięki temu koleżanki z pracy mówią do mnie powerrangers :D
Ja bez butow nie potrafie jezdzic dalej niz po bulki na drugim koncu osiedla. Ja mam PUmy 1000 v2. Cena to tysiac iles. To fikacze* na sporta.
*fikacze=buty :):):)
Ja też bez butów nie śmigam. Stawy skokowe mam zdemolowane młodzieńcza koszykówką i paroma moto przygodami, więc może przesadnie ,ale dbam. Co prawda moje Vectory oceniam 3/10, ale ochronę dają.
Przy obecnym kursie "ojro" rewelacji nie bedzie. A dojechac jakos trzeba i kase na paliwo wydać.
No niby racja, ale sądzisz ze krajowi handlarze będą dokładać do "ojro"? Też będzie wszystko droższe. Poza tym, my jedziemy 9 osobowym busem na wycieczkę do Berlina, więc koszty będą minimalne. No i z Poznania mamy niedaleko. Że o miłym spędzeniu czasu nie wspomnę.
http://www.allegro.pl/item545509061_piekne_gaerne_supermoto_cross_zobacz.html od jednego z uzytkowników forum, wydaje mi sie ze calkiem fajne, a jakie jest wasze zdanie na ich temat, mozna w nich chodzic nie przezywając tortur, ciezko jest sie przyzwyczaic do zmiany biegów i hamulca?
Radzio, to są buty za ponad 1k ;) do tego Gaerne. W takich jeżdżą zawodowcy, nie ma po co wypytywać o takie głupoty :P
Dokładnie. jak rozmiar podapsuje to bierz!!!! Praktycznie nówki i za połowę ceny, sam się do nich przymierzałem ale 1,5cm za duze:(
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Co poza motocyklem ? Początki
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 82 zapytań