Temat: sm dla wysokiego
Siema, mam 197 cm wzrostu i 85 kg. Szukam jakies 125, tylko nie wiem, ktora bedzie dla mnie najlepsza. Exc 125 calkiem fajnie wyglada, ale spalanie rzedu 9l mnie odstrasza. Co mozecie polecic?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » sm dla wysokiego
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema, mam 197 cm wzrostu i 85 kg. Szukam jakies 125, tylko nie wiem, ktora bedzie dla mnie najlepsza. Exc 125 calkiem fajnie wyglada, ale spalanie rzedu 9l mnie odstrasza. Co mozecie polecic?
siema ja osobiscie mam 188cm wzrostu i jezdze na mz 125 sm i powiem Ci ze nie wygladam na niej jak jakis pajac :D tylko ze wiadomo 4t dla jednego wystarczy dla drugiego nie hmm mozesz sie rozgladac za jakimis huskami 125 albo apka sx,mx.
tych mz 125 bardzo mało jest wystawionych... a jaka jest roznica miedzy aprillia sx a mx?
obydwa to sm a roznia tym ze sx jest mlodsza i w innej budzie a silnikowo chyba jeden pies chociaz nie wiem dokladnie wiec nie wypowiadam sie :)
musisz powiedziec jakie masz fundusze i jakie oczekiwania wobec moto :D
W apce sx silnik jest raczej inny niż w mx. Mx miały tego rotaxa co rs125 w tej okrągłej budzie, a sx ma ten silnik co te nowsze rs od 2006r, tak to wygląda o ile dobrze mi wiadomo. Określ najpierw ile możesz na sprzęt przeznaczyć i na eksploatacje tego sprzętu, bo kupić takiego exc to nie problem, tylko trzeba o niego bardziej dbać niż o taką dt :D
tak, do 8000. Zalezy mi tez, zeby koszty eksploatacji byly jak najnizsze, takze niskie spalanie. A co myslicie o dt 125, nie jest mała?
jezeli koszty jak najnizsze i spalanie to 4t lecz wiadomo moca to to nie grzeszy :) dt jak dla Ciebie wydaje mi sie byc troche mala .
a istnieje wgl jakies sm w 4t, ktore bedzie wystarczajaca duze? albo w miare ergonomiczne 2t?
wiekszosc sa to motocykle wyczynowe ,wiec mowa o niskch kosztach expl. jest nie na miejscu ,to tak jak bys szukal WRC z pojemnocia 1000cc i spalaniem 4.5l/100km i cenami czesci do Fiata ...
niestety ....
dobra, zalozmy, ze sobie odpuszcze w tym roku, i za rok na 18 na prawko A jakas maszynke kupie. Jest jakas maszynka z silnika podobna do DRZ (bezobslugowa i ekonomiczna) tylko, ze wieksza? I wtedy budzet byl by wiekszy, tak do 12 000
jak juz wlasnie mial bym kupowac z 4t to wlasnie mz-tke na poczatek daje rade.Jezdzilem na hondzie xr i dt-tce i stwierdzam ze mz jest duzo lepsza gdzyz jest dluzsza i wgl wieksza takie jest moje zdanie :)
no, ta Mz calkiem fajna sie wydaje, ale bardzo ich mało ;/ (w Pomorskim i okolicy chyba zadnej na sprzedaz nie ma )
[url]http://otomoto.pl/derbi-senda-125-50-zamiana-M2497829.html[/url]
[url]http://allegro.pl/derbi-senda-125-2008r-supermoto-i1507071123.html[/url]
A co o takim czyms myslicie?
ta 2 ładniejsza
musiałbyś przypasować się czy czasem nie będzie zamała jak masz prawie 2m ;d
Chyba lepiej wyglądałbyś na większych kołach- enduro ;>
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » sm dla wysokiego
Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 73 zapytań